Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Van Aaken(Waldniel harjoittelu)


Hans
 Share

Recommended Posts

Terve.

Lueskelin tuossa erästä wanhaa valmennuskirjaa, jossa suositeltiin kyseistä harjoitusmuotoa aerobisen kestävyyden kehittämiseen. Ideana on juosta hitaita intervalleja pk vauhdilla pitäen vetojen väleissä kävelytaukoja.

Esimerkkinä:

2x8min./2min kävelyä + 5x4min./1min.kävelyä + 10x300m/50m kävelyä + 2x8min./2 min kävelyä

Tätä ajattelin kokeilla nyt kun penikat ei salli kovin raskaita harjoituksia. Onko kellään kokemuksia vastaavanlaisesta pk-harjoittelusta? Kertokaahan kokeneemmat onko tuollaisessa mitään järkeä...Maalaisjärjellä ajateltuna tuo on ehkä "liiankin kevyt" harjoitus kehittämään ae-kuntoa, sykehän pääsee laskemaan kävelytaukojen aikana ties minne..

Link to comment
Share on other sites

Waldnielin on tarkoituskin olla palauttavan sorttinen harjoitus. Työvaiheessa vauhdin ei ole tarkoitus nousta yli pk-vauhdin, ja tätä harjoitusmuotoa voi käyttää ylikunto-oireita pelättäessä tai jos on jumia jaloissa. Palauttava vaikutus perustuu nimenomaan kävelytaukoon, monotoonisen (huoltavan) vauhdin pätkimiseen.

Juoksutyylin hiomiseen tämä harjoitus on erityisen hyvä. On helppo keskittyä työvaiheen ajan esim. rentouteen ja jalkaterän asentoon.

Itse käytän toisinaan lepopäivän sijaan. Viime viikolla juoksin 300-600m työvaiheita, jolle olin asettanut ylärajaksi sykkeen 135. Kävelin niin kauan, että syke laski 120:een ja vähän allekin. Harjoituksen keskisykkeeksi tuli 122.

Palautusten pituudella ja kävelyn vauhdilla voit vaikuttaa siihen, onko harjoitus kuinkakin aerobisesti kehittävä vai pysytteleekö harjoituksen keskisyke alhaisella tasolla.

Vaarana harjoitusmuodossa on, että jos on tarkoitus pitää kevyt päivä ja seuraavana treenata kunnolla, vedätkin työvaiheet liian lujaa etkä palaudu kunnolla ennen varsinaista treenipäivää, eli teetkin waldnielin sijaan määräintervalleja.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy