Jump to content
Juoksufoorumi.fi

SM-Liiga 2006-2007


roadrunner
 Share

Recommended Posts

TAPPARALLE NELJÄ UUTTA PELAAJAA - JANNE OJANEN JATKAA

SM-liigassa kuluneella kaudella viidenneksi sijoittunut Tappara vahvistaa rivejään neljällä uudella pelaajalla. Kirvesrintapaidan pukevat päälleen ensi kaudella puolustajat Teemu Aalto ja Dale Clarke, laitahyökkääjä Niko Nieminen ja maalivahti Tommi Nikkilä.

28-vuotias Teemu Aalto palaa Suomeen 2+1-vuotisella sopimuksella Ruotsista, jossa hän pelasi kaksi viime kautta TimrÃ¥n riveissä. Hän oli joukkueensa toiseksi paras pistemies tällä kaudella tehoilla 3+17=20. Keväällä hän käväisi pelaamassa muutaman ottelun myös Sveitsissä. SM-liigassa kovalaukauksinen Aalto on edustanut HPK:ta viiden kauden ajan tehden parhaalla kaudellaan peräti 13 maalia ja yhteensä 30 tehopistettä. Kokkolasta maailmalle lähtenyt Aalto on pelannut myös Tapparan A- ja B-junioreissa 1990-luvun puolivälissä.

Dale Clarke, 28, pelasi kirvesrinnoissa jo kauden 2003-04, jolloin hän teki tehopisteet 2+3 ja oli joukkueen plusmiinustilaston ykkönen lukemalla +16. Kaksi viime kautta kanadalainen on pelannut Saksassa, ensin Wolfsburgissa ja kuluneella kaudella Kasselissa, jossa 52 ottelussa syntyi tehot 5+12=17. Hyvänä luistelijana ja varmana peruspuolustajana Clarke on saanut tililleen myös kolme NHL-ottelua St. Louis Bluesin riveissä. Hänen sopimuksensa Tapparaan on yksivuotinen.

Kesällä 24 vuotta täyttävä Niko Nieminen siirtyy kirvesrintoihin kolmevuotisella sopimuksella Espoon Bluesista, jossa hän on ehtinyt pelata jo parisataa SM-liigaottelua. Kaukalossa kovasti töitä tekevän laitahyökkääjän viime kausi oli hänen uransa paras: runkosarjassa tehoja syntyi yhdeksän maalin ja neljän syöttöpisteen edestä, pudotuspeleissä tuli kolme syöttöpistettä.

28-vuotias Tommi Nikkilä tulee Tapparan maalin suulle JYPistä, jossa hän on torjunut kolme edellistä kautta. Kuluva kausi jäi tyngäksi loukkaantumisen vuoksi ja Nikkilä pelasi vain kuudessa ottelussa. Tapparan maalivahtivalmentaja Ilari Näckel tuntee Nikkilän hyvin jo Jyväskylän ajoilta ja yhteistyö jatkuu nyt kirvesrinnoissa. Nikkilän sopimus on kaksivuotinen.

Uusien pelaajien lisäksi kirvesrintojen kapteeni Janne Ojanen on tehnyt yhden vuoden jatkosopimuksen. Tällä kaudella Ojanen teki tehot 7+21 ja nousi SM-liigan kaikkien aikojen pistepörssissä jo neljännelle sijalle.

Lähde: Tappara online info

Janne varmaan kysynyt Raipelta että viäläkös jatketaan?

R:Kyä mää kai...

J Kyä määkis sitte

Link to comment
Share on other sites

Juha Kiilholma Ässät->Tappara.

Juha Kiilholman todellista läpimurtoa liigataivaalle on odoteltu muutama vuosi. Nyt seuran vaihto voi olla hyvä mahdollisuus hakea uutta nostetta uralle. Nuori pelaaja, jonka ilmeisesti Urama hyvin tuntee. Kilu pelasi lainassa lukon A-junnuissa aikoinaan, kun ässien oma A-nuoriso pelasi divarissa. Käynyt myös pelaamassa vuoden juniorisarjaa Pohjois-Amerikassa. Osaa myös kovan pelin. Ajoittain käy kuumana, josta seurauksena tyhmiä jäähyjä.

Kiilholma oli tärkeä palanen Ässien kuuluisaa nelosketjua. Mielellään olisin nähnyt hänet edelleen patapaidassa.

Myös Marko Mäkinen Tappara -> pois

Voisko tämän ketjun nimeksi muuttaa Tappara 2006- 2007?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy