Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Su 2.1


Pete L
 Share

Recommended Posts

  • Replies 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Vuoden ensimmäinen lenkki takana. Tombella oli tänään ohjelmassa pitempi treeni ja lähdin osaksi matkaa kaveriksi. Oma osuus 18,4 km, 5:55/km. Tombe oli jo juossut hyvät alkulämmöt ennen kuin ehdin Tervakoskelle ja lähdettyäni jäi vielä jatkamaan treeniä. Kiitokset lenkkiseurasta!

Kiitos Jokke itsellesi lenkkiseurasta. Helpotti treeniä kummasti, kun oli kaveri osan matkaa mukana.

Kuinka aikasin täällä oikein sunnuntaisin herätään? Herranjestas sentään, ettekö nuku ollenkaan?

Iltavuorosta kotiin klo 21.45, Joku ihan ok leffa ja 24.00 sänkyyn. Reilu 7h unta ja 07.15 ylös. Olin sopinut puolison kanssa, että voi klo 12.00 lähteä omiin rientoihinsa, joten 07.30 piti itse olla jo baanalla.

Tuli siis vedettyä E24-treeni, eli 1.maraton tavoitevauhtilla. 30km 6.00/km ja sitten 12,2km 7.00/km-vauhdilla. Tavoite oli päätyä aikaan 4.25 ja aika tarkkaan osui. Taktiikkana oli tähdätä tavoiteaikaan normaalilla kevyellä juoksulla, ja että aina 5km:n välein otan kävelyksi ja kävelen keskivauhdiksi 6.00/km. Tästä taas juoksua seuraavaan "tarkastuspisteeseen" ja taas kävelyä jne. 30km:n jälkeen vauhdintasauspisteet oli 33,36,39 ja 41,7km:n kohdalla josta kävelin kotiin. Ja noihin oli laskettu oikeat keskinopeudet, jotta matkavauhti saataisiin pysymään n.7.00/km-tasossa tuolla loppusosalla.

Vähän yritin kysellä kavereita lenkille ja sainkin Joken Hämeenlinnasta mukaan 18-kilometrin ajaksi. Tuo 12-30km menikin leppoisasti jutustellen, nuo 12km ennen ja jälkeen yhteisjuoksua oli ihan ok-juoksua, olosuhteet (-11) vaan hieman härnäsi. Alun 12-kilsasella olin vähän unessa ja ehkä kylmissänikin, kun suoraan sängystä 7.30 tuli lähdettyä. Lopussa taas vauhti hidastui reippaasti (tavoiteltu 7.00/km), ja tämä toi sen verran enemmän kävelyä, että rupesi paleltamaan.

Kokonaisuutena lenkki onnistui ihan hyvin ja toi luottamusta, koska jalat toimi ihan hyvin. Jalkaterätkin, jotka ovat pitäneet pari päivää telakalla. Energiatkin riitti ihan kivasti. Eilesen iltavuoron saarioisten maksalaatikolla ja illan parilla leffaleivällä mentiin läpi. 7.20 pukiessa join yhden pullon urheilujuomaa ja sitten toisen 30km:n kohdalla, kun hyvästelin Joken.

Juoksu-Kävely treeniä tuli myös ihan kivasti, kun 10 kertaa tuli vaihdettua askellajia. Toki olen jo menneistä riennoista oppinut ettei se ole niin herkkua. Varsinkin lopussa rupesi n.kilometrin kävelyn jälkeen olemaan jo vähän ilkeän tuntuista lähteä juoksemaan. Ennenkaikkea johtui kylmettymisestä, mutta varmasti myös matkasta sekä pienestä energiavajeesta.

Juoksupätkät siis 1.5km-5.00km pituisia ja pääsääntöisesti vauhti pysyi 5.30-5.40/km välissä. Kävelypätkät 300m-1,1km olivat puolestaan n.9.00-10.00/km vauhtisia. Nopeimmat kilometrit näyttävät olevan juuri nuo viimeiset kilometrit ennen kävelyä (5. 5.21, 10. 5.27, 20. 5.29,)

Yht: 42,2km, 4.24.58, 6.17/km

Link to comment
Share on other sites

Vuoden ensimmäiseksi lenkiksi suunnittelin hyvin rauhallista lönkyttelyä, ihan siltä varalta, että perjantain "pitkä" 17 km tuntuisi jaloissa. No, niin vain alkoi tehdä mieli kokeilla jotain intervallityyppistä harjoitusta mutta maltoin mieleni.. vain tehdäkseni spurtteja ylämäkeen yms, vauhtileikittelyksi saattaisi joku jopa kehua. Onneksi sentään lämmittelin aika huolella niin pinkaisut lähes polveen ulottuvassa hangessa sekä puolen kilometrin suoralla sujuivat ilman ikäviä seurauksia.

Moneen suuntaan säntäilystä taisi kertyä ainakin 8 km ajassa 55'54, sykkeet ka. 145 ja maks. 184.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Elämäni ensimmäinen "ammattilaisviikko" päättyy tänään ja huomenna pitäisi palata toisenlaiseen työhön. Samalla määräviikko saatiin päätökseen. Ehkä toista samanlaista viikkoa ei heti perään olisi kyennytkään? No, sekin nähdään, jos tänään lotossa kolahtaa.

Kun tällä viikolla tuli enimmäkseen oltua ulkona, niin tänään sitten suoritukseksi valikoitui pitkä matolla. Vähän oli aikataulukin kortilla, joten Beck soittimeen ja "Stockholm Marathon" liikkeelle. Kyseessä on vanhan Beck-boxin elokuva, jossa on vain ruotsinkielinen teksti ja tietysti myös puhe, joten hikikylvyn lisäksi sain kielikylvyn. Tämä Tukholman maraton kesti sitten vain 1:21, joten loppu meni valikkoa tuijotellen.

Alkuun kevyttä, jotta syke pysyisi 130-135. Kympin jälkeen vähän reippaampaa ja loppuun neljä kilometriä kiihdyttäen, kunnes kaksi viimeistä taas vähän jo jäähdytellen. Yhteensä

18 km@6:10 min/km, 1:51, avg 136, max 155.

Ennätysviikon saldo oli sitten huimaavasti yli 100 km! Eli

100,44 km@6:04 min/km, 10:08:36, avg 144, max 175.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy