Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Mattokunkku 2011 mattopitkikset


Baltsu
 Share

Recommended Posts

Moni kyselee miten se Herra47 jaksaa juosta siellä Turussa niin paljon matolla. Itsellänikin oli tänään alussa vähän vaikeaa henkisesti se betoniseinän tuijottelu, mutta sitten joskus 10km kohdalla alkoi sujua kuin itsestään ja olisin voinut vetää vaikka pitkiksen... Pakkaset vaivaavat, ei ole nastalenkkareita, eikä lämpimiä vaatteita, moni jättää sitten kokonaan juoksematta. Nyt on kuitenkin hyvä kerätä niitä kilometrejä ensi kautta varten, joten päätin perustaa mattopitkiskilpailun.

Se on siinä mielessä kokoontumiskilpailu, että kerätään tänne ylös ne, mitä on juostu, mutta jokainen saa juosta sen pitkiksen juoksumatolla kotonaan, lähisalilla, hotellissa tai missä vain sattuu juoksumattoon törmäämään ja ajankohtakin on avoin. Eli maanantaiaamun ja sunnuntai-illan välillä jokainen saa tehdä sen pitkiksen silloin kuin hänelle sopii.

Kilpailuaika: 2.1-30.4.2011

Säännöt:

Henkilö juoksee yhden pitkiksen per viikko eli max 17 pitkistä viikoilla 1-17. Jos hän on juossut enemmän kuin yhden niin voi ilmoittaa sen viikon pisimmän mattopitkiksen. Pituuden voi ilmoittaa vaikka heti juoksun jälkeen tai myöhemmin kunhan ilmoittaa vaikka ma klo 12 mennessä, mitä edellisenä viikkona juoksi. Fuskaamisen minimoimiseksi toivotaan, että henkilö kertoo missä juoksi, minkä matkan ja mihin aikaan. Eli esim. ma klo 10-12 Steelstudio Hanko kuntosalin Startrac matto (voi merkata siis merkinkin, jos muistaa), pk-lenkki 20km, aika 1.55. HUOM! Viikko alkaa sunnuntaista ja päättyy lauantaihin.

Sarjat: Heavy ja light

Heavy on tarkoitettu henkilöille, joiden maratonennätys on alle 4 tuntia tai jotka muuten ovat tottuneita juoksijoita ja tekevät yli 20 km lenkkejä. Light on kevyempi versio henkilöille, joilla ei ole niin vahvaa lenkkeilytaustaa. Siihen pääsee mukaan mikäli maratonenkka on yli 4 tuntia.

Pisteiden kertyminen:

Heavy:

Lenkin pituus: 25km tai yli: 2 pistettä, 20km tai yli: 1 piste, 16km tai yli: 0,5 pistettä (ei varsinainen pitkis, mutta lähdetään pehmeällä alulla, jotta mahdollisimman moni saa suorituksia)

Light: 20km tai yli: 2 pistettä, 16km tai yli: 1 piste, 12km tai yli: 0,5 pistettä

Viikkokilpailun voittaja:

Viikon pisimmän lenkin tehnyt per sarja saa 3 lisäpistettä. Jos henkilö saavuttaa peräkkäisiä voittoja niin hän saa 2. viikolla vain 2 lisäpistettä, 3. viikolla 1 lisäpisteen ja 4. viikolla 0 lisäpistettä. Kaksi peräkkäistä viikkoa ilman voittoa nollaa tilin, jolloin hän voi saada taas 3 lisäpistettä, jos on välissä vain 1 viikko ilman voittoa niin voi saada 2 lisäpistettä voitosta. Eli sekä heavy että light sarjoissa omat viikkokilpailunsa.

Vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa lähteekö kukaan näin hulluun hommaan mukaan, mutta jotkut symboliset palkinnot jaetaan vapun jälkeen.

Eli tavoite on mahdollisimman monta pitkistä matolla talven ja kevään mittaan eli max 17 kpl. Homma loppuu vappuun sen takia, kun siihen asti voi olla rospuuttokeliä, pohjoisessa enemmän kuin etelässä. Lisäksi katupöly saattaa vaivata ja vappuhulinoista on sitten kätevä siirtyä kesälaitumille. Suosittelen mattopitkiksiä kaikille, vaikka kuinka juoksisi ulkonakin niin tuo matto on kuitenkin pehmeämpi jaloille niin kerran viikossa pidempi rykäisy tuskin tekee kellekään hallaa.

Nyt ei voi selittää, ettei lenkkejä tule tehtyä, kun haaste on heitetty.

edit. Herra47 toivomuksesta kilpailuaika muutettu. Siis viikko alkaa aina su ja päätty la

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Miksei kisa ala 1.1.2011? Sunnuntaina ajattelin pari tuntia matolla viettää. Eli josko ajankohtana olisi 1.1.-30.4.2011, niin wappuna voidaan julistaa voittaja. Itse juoksen maaliskuun loppuun matolla ja sitten siirryn ulos, ellei tämä stn jääkausi jatku. Jos huhtikuussa vielä pakkasta, jatkan toki silloin matolla.

Link to comment
Share on other sites

Hauska idea. Pistesysteemiä hieman "kritisoin", vaikka tuskin itse tulen juoksemaan yhtään kilsaa matolla: eikö pisteitä voisi saada yhtä monta kuin ko. viikon pisimmällä lenkillä on pituutta täysinä kilometreinä, esim. jos kisaajan viikon pisin mattojuoksu olisi 30km, niin se antaisi 30 pojoa?

Nyt tuo Baldinin ehdottama pistesysteemi ei anna kovin paljon lisäkiihoketta (mahdollisesti 2-3 lisäpistettä, joiden saaminen epävarmaa) tehdä yli 25 km pitkiksiä. Lisäksi kilpailun lähetessä loppua 1km=1p voisi innostaa jonkun kilpailun voittoa havittelevan tekemään tosipitkän rykäisyn, ja sitähän olisi mukava näin sivusta seurata ja hekotella, Baldinin pistesysteemillä tosipitkät rykäisyt uhkaa jäädä näkemättä. Jos taas halutaan estää se, että joku rykäisee vain yhden extrapitkän lenkuran harvakseltaan ja pärjäisi kisassa pelkästään sillä, niin peruspistesysteemin lisäksi käyttöön lisäpistesysteemi tietyn kilometrimäärän (esim. Baldinin ehdottamat km-rajat) ylittävien suoritusten lukumäärästä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy