Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Bermuda Triangle Challence


Recommended Posts

Aika rankan työputken päätteeksi tuli satsattua lomailuun/matkailuun joulu-tammikkuuksi. Kohokohtana itsellä Bermudan matka 11.1 alkaen. Sinänsä mielenkiintoinen matka juoksijan silminkatsottuna, pääsee juoksemaan 3 kisaa kolmen päivän aikana http://www.bermudaraceweekend.com/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=53

Taktiikkanani voisi olla maili täysillä, kymppi puoliliekillä ja maraton menee sitten mitenjaksaa. Alkuvuodesta haaveilin 4h kokonaisajasta, mutta tuohon aikaan pitäisi olla mielestäni alle 3h maratoonari. Maili ei ole ratkaiseva, mutta tuo kymppi on pahin, mikäli painaa jaloissa saattaa viedä jopa tunnin maran ajasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Do diin, kolmiottelu (maili, 10K ja maraton)harmittavasti jo takanapäin, etukäteissuunnitelmiin nähden kokonaisuus meni jopa paremmin kuin olin suunnitellut.

Tammikuussa Bermudalla on ns. off season , turisteja ei ole tungokseen asti. Ilman lämpötila ka. 18c ja merivesi ehkä n. 17c. Euroopasta BA lentää päivittäin Lontoosta , hintaa helsingistä ko. lennolle tuli noin 700€. Hotellit ja hintataso yleensäkin on Bermudalla aika kallis, keskimäärin ehkä hieman kalliimpaa kuin eläminen suomessa. Valitsemamme hotelli oli halvin, 7 yötä maksoi n. 720€ (kahden hengen huone ilman aamupaloja). Hiekkarannat ovat upeita turkoosin värisine rantavesineen. Bermuda on pieni saari noin 1500km päässä USAn rannikolta, karkeasti Miamin ja New Yorkin puolessa välissä, pituutta tällä pienellä itsenäisellä valtiolla on n. 30km ja leveyttä km. n. 3-4km.

Paikan päälle Hamiltoniin saavuimme tiistai iltana noin 16tunnin matkustelun jälkeen. Aikaeroa Bermudan ja Suomen välillä on -6h eli hotellissa olimme suomen aikaa hieman keskiyön jälkeen. Pari tuntia kärvistelyä hotellihuoneessa ja nukkumaan, aika ero oli tällä kuitattu, kotiin saapuessa aikaero tuottanee hieman enemmän tuskaa. Ennen perjantaita ohjelmaan kuului lähinnä kevyttä lenkkeilyä ja syömistä. Keskiviikon lenkillä opimme mitä NO TRESSPASSING kyltti tarkoittaa, juoksimme kyltistä välittämättä hiljaista sivutietä eteenpäin, jonka päässä oli autiolta näyttävä maalaistalo. Olimme jo kääntymässä takas, kun kuistille singahti ei niin kovin turistiystävällisen näköinen henkilö, joka näytti jotain kansainvälisiltä käsimerkeiltä näyttäneitä merkkejä vastaukseksi meidän ystävälliseen käden heilautukseen. Sitten valahtikin melkein löysät housuun, 2 erittäin lihaksikkaan näköistä Dobermania tms. syöksähti hurjaa vauhtia meitä kohti, paniikissa ehdin laittamaan kädet jalkojen suojaksi jotteivat raatele ainakaan jalkoja ensimmäisenä. Suureksi helpotukseksi koirat jäivätkin vain tuijottamaan meitä hetkeksi ja sen jälkeen alkoi jo häntä heilumaan. Mutta tänne ei tehnyt mieli jäädä koiria silittelemään, sen verran kovaa meteliä maatalon isantä piti. Vetotreenejä tuon talon pihalta sen sijaan olisi ollut hyvä vetää dobermannit kintereillä.

Perjantaina 14.1 klo 6.30pm oli ohjelmassa katumaili Bermudan pääkaupungin pääkadulla. Juoksijat oli jaettu lohkoihin , pääsimme ensimmäiseen lohkoon jossa juoksivat Triangle Chellence juoksijat, joilla päätös matkana oli maraton. Puolikkaan valinneet juoksivat lohkossa 2. Kyseessä oli ensimmäinen mailin kisani, joten selvää käsitystä omista rajoista ei ollut, tavoitteeksi olin kuitenkin asettanut alle 5.50 pohjautuen lähinnä munkkiniemen 2-mailin kisojen aikoihin. Mailin kisasta jäi todella hyvät muistot yleisön kannustaessa molemmin puolin katua, lisäksi kisa juostiin täydellisessä kelissä, tyynessä noin +15c pimenevässä illassa. Oma maili meni yli odotusten, aika n.5.36. Muutaman sekunnin olisi varmaan saanut vielä puristettua, mutta seuraavien päivien kisat mielessä ei aivan kaikkea kannattanut loppukiriin laittaa peliin. Garmin data: Aika5:36, matka 1.63km, syke avg 171 max 182 ka. vauhti 3.26/km.

Lauantaina 15.1 klo 10.00am starttasi 10km kisa varsin mäkiseen ympäristöön. Tämä oli tarkoitus ottaa aika rauhallisesti, koska jos tällä matkalla saan jalat tukkoon , maraton kostaa sen kyllä vähintään puolen tunnin erolla päivän kuntoon. Lämpöä noin 18c, kevyt auringon paiste ja matkan varrella yleisön kannustettua nimellä tuli juostua ehkä hieman liian reippaasti , virallinen aika 45:02 . Jos olisi ollut pelkkä kympin kisa, olisi mennyt ehkä noin 4 minuuttia kovempaa, mutta olin tyytyväinen, jaloissa ei juuri tuntunut maaliin tulon jälkeen. Käytössä oli koko viikonlopun sama nilkkaan kiinnitettävä chippi, ajanotto lähti lähtölaukauksesta , chippimatot kontrollipisteissä ja maalissa. Garmin data: 44:53, matka 10,04km, ka vauhti 4.28, nopein km2 4.12, hitain km4 4.59, avg syke 165 max 192 viimeisen kilometrin viimeisessä jyrkässä nousussa.

Sunnuntai 16.1 klo 08.00am . Ilma tyyni, taivas pilvetön, juoksun aikana lämpötila n. +12c>+20c. Lähtö oli jälleen Hamiltonista Front Streetiltä kaupungin ytimestä noin puolen tunnin ajomatkan päässä hotelliltamme , joka sijaitsi lentoaseman läheisyydessä merenrannalla, niin kuin varmaan kaikki muutkin Bermudan hotellit. Garminiin asetin virtuaalikaverin vauhdiksi 4.50/km, jota päätin seurata mahdollisimman tarkasti ainakin puoliväliin, viimeaikojen maraton konttaukset vielä varsin tuoreessa muistissa. Maraton juostiin kahtena lenkkinä , tasaisesta reitistä ei voida tälläkään matkalla puhua. Reitti oli todella kaunis, pääosin merenrantaa seuraillen. Varsinkin ensimmäisellä kierroksella oli mukava juosta paikallisten reaggey porukoiden ollessa juhlatuulella, hyvää kannustusta ilosilta ihmisiltä. Puolimatkassa olin tavoiteajassa n. 1.42.30, väsymyksen tunnetta ei juuri ollut joten heti puolimatkanjälkeen oli vara hieman kiristää vauhtia. Maaliin pääsin ajassa 3.24.20 hyvävoimaisena ollen kaikista juoksijoista 14., mukana oli arviolta 200 maratoonaria. Puolimaratonilla oli mukana myös nimimiehiä, ainakin Douglas Wakiihuru maratonin olympia kakkonen , en nyt muista mistä. Maratonin lukemat: 3.24.20 avg 4.49/km keskisyke 159 (taitaa olla alhaisin maratoneillani ikinä) max 182

Kokonais ajaksi tälle Triangle Challencelle tuli noin 4.16, mihin olen tyytyväinen. Maraton ja kymppi tuli otettua aika varovaisesti, maratonilla olisi paukkuja ollut parempaankin, mutta tähän kokonaisaikaan päästiin tällä kertaa. Oma kunto oli pitkästä aikaa hyvä, syynä varmaan viimeaikojen hyvät Ratipharm:in treenit , kiitokset sinne. Ainakin yksi päätös tuli tehtyä tällä reissulla: Juoksemista en lopeta ikinä (ennenkuin on pakko)

Link to comment
Share on other sites

Onneksi olkoon ensimmäisestä suomalaisosanotosta Triangle Challengessa. Seitsemäs sija kokonaiskilpailussa on erittäin hyvä saavutus ja aika 4:15:06 / 53,8 km (maili + 10km + maraton) on tosi kova, mäkinen maasto & merituuli yms. paikalliset olosuhteet huomioon ottaen. Vain 4,5 minuuttia kiristämällä olisi tullut jo kolmas sija, mutta ei jossitella sen enempää. Paras ei-amerikkalainen/bermudalainen juoksija = upea suoritus!

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia huomionosoituksista. Pre:lle: Aika vaihtelevaa keliä , nytkin taisi olla pieniä sadekuuroja juoksupäiviä lukuunottamatta, mutta jatkuvaan sateeseen vaikea uskoa. Ilmoittautuminen onnistuu netissä kivuttomasti, ennakkoilmoittautuminen päättyy vuodenvaihteessa. Ei muutakuin mukaan vaan, otin parit esitteet/ohjelmat mukaan, voin postittaa asiasta kiinnostuneille.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy