Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Terwamaraton 2011


Recommended Posts

  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Puolikkaalla vois 3h onnistua multakin, ottais sokerijussin kohdalla "urheilujuomat" ja taas matka jatkuis. Hyvä tuo jänis-homma, itse seurailin 4h jänistä viimekeväänä.

....en aatellut ekana, että 3h jänis ois jotenkin erikoista, mut sehän vaatii tosiaan reippaasti alle sen juoksemista "omalla maralla"...

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Terwamaratonilla edellisvuosina tehdyt jänispalvelukokeilut ovat saaneet sen verran hyvän vastaanoton kuten ao kuva tältä vuodelta osoittaa, ...

post-1001-14304184939008_thumb.jpg

… joten palvelua päätettiin laajentaa niin kattavaksi, että sitä kehtaa jopa etukäteen mainostaa.

Kaikille ilmoitetuille aikatavoitteille on jo rekrytoitu pari luotettavaa jänestä toimesta järjestävän seuran ...

:goodvibes:

... ja jos palvelu saa riittävän suosion niin uskon siihen satsattavan resursseja jatkossakin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Todentotta, hyvin monen tasoista jänöä olisi tarjolla, näin kertoo mm. tuolla yläkulmassa pyörivä mainosbanneri. Kokonaisella 3 h / 3 h 15 min / 3 h 30 min / 3 h 45 min / 4 h / 4 h 30 min sekä puolikkaalla 1 h 30 min / 1 h 45 min / 2h. Hieno palvelu järjestäjiltä, ja näkyy varmasti osanottomäärässä.

Kyllähän näistä vetoapua saisi ja jos aluksi joutuu liian kovaan kyytiin, niin jää odottelemaan seuraavan jänön vetämää letkaa. Laitetaan harkintaan! Enää ei puutukaan kuin talven hämärään kadonnut juoksukunto.

Link to comment
Share on other sites

Niin se kevät vaan lähenee ja alkaa mukavasti kihelmöimään vatsan pohjassa. Itse aion menettää neitsyyden lappu rinnassa tämän vuoden Terwassa. Oikeastaan tarkoitus oli tehdä temput jo viime syksynä Kiimingissä, mutta sairastelu sotki kuviot. Aikaisemmin tullut lappua pidettyä rinnassa hippo-hiihdoissa ja männä kesänä pari kertaa illinsaaren kemuissa.

Miten muuten nuo jänikset on toimineet? Tasaisen tappavalla kilometrivauhdilla koko matka?

Onko konkareilla mielessä mitään vinkkejä tai havaintoja mitä kannattaisi ottaa reitistä/järjestelyistä huomioon näin ensikertalaisena?

Link to comment
Share on other sites

Miten muuten nuo jänikset on toimineet? Tasaisen tappavalla kilometrivauhdilla koko matka?

Onko konkareilla mielessä mitään vinkkejä tai havaintoja mitä kannattaisi ottaa reitistä/järjestelyistä huomioon näin ensikertalaisena?

Terwamaratonilla on ollut aikaisemmin vain satunnaisia jäniksiä ja ilmeisen hyvin ne ovat toimineet, koska juoksijoilta on tullut positiivista palautetta niistä. Jänikset etenevät mahdollisimman tasaisella vauhdilla niin, että tavoiteaika alitetaan niukasti (max noin 1 min) - toki huoltopaikkojen ja kahden pitkähkön ylämäen kohdilla hekin hiljentävät vauhtiansa hiukan. Ohessa vielä Terwan jänispalveluesite…

post-1001-14304184954902_thumb.jpg

Seuraavassa muutama vinkki ensikertalaisille ja hiukan kokeneemmillekin maratoonareille:

- Maratonillahan tasainen vauhti ei tapa vaan yleensä sen aiheuttaa liian kova alkuvauhti. Alussa siis pitäisi malttaa olla innostumatta juoksemaan yhtään tavoitevauhtiaan kovempaa - esimerkiksi Terwamaratonilla ei siis kannata mennä lähtöpaikalla eturiviin jos ei tiedä olevansa vähintään alle kolmen tunnin kunnossa, muuten saattaa kovempi kuntoisten siivittämänä kirmaista heti ensimmäisellä kilometrillä itsensä hapoille. Vauhtia voi maltillisesti kiristää tavoitevauhtia kovemmaksi vasta viimeisen huoltopaikan (~38km) jälkeen, mikä ei yleensä monelta onnistu.

- Jokaisella huoltopaikalla kannattaa juoda ainakin yksi mukillinen urheilujuomaa ja huolehtia näin energian riittävyydestä. Monet kantavat mukanaan energiageelejä ja nauttivat niitä matkalla varmistaakseen energian saannin riittävyyden. Itse olen viime maratoneilla imaissut huuleen 4-5 geeliannosta.

- Terwamaratonin reitistä sen verran, että siinä on noin 3.5 km ja 24.5 km kohdilla ainoat pitemmät yhtäjaksoiset ylämäet - mäki on parinsadan metrin mittainen kahteenkertaan juostava ns "voimalaitoksen mäki" Tuiran kaupunginosassa. Reitin asfalttipäällysteiselle osuudelle (yhteensä ~40 km) on maalattu noin 10 cm leveä sininen viiva. Joissakin risteyksissä ja hiekkatieosuuksilla (yhteensä ~2 km) käytetään merkkauksessa kalkkia - eksyminen on siis vaikeaa jos muistaa seurata sinistä viivaa ja/tai kalkkiviivaa. Kaikissa autoteiden ylityskohdissa on liikenteen ohjaajat ja heillä on tehtävänä pysäyttää autoliikenne aina ennen juoksijoiden saapumista autotien ylityskohtaan - kannattaa kuitenkin pitää omatkin silmät auki.

- Sää Oulu-/Terwamaratonilla on yleensä ollut maratonille optimi eli lämpötila on ollut 10-15C, tuuli eikä sadekaan tietääkseni ole kovin usein aikaisemmilla kerroilla matkan tekoa haitanneet.

- Puolimaratonin kärki ohittaa suurimman osan maratoonareista (yli 3h maratoonarit), joten maratonia juoksevien pitäisi muistaa jättää ohitusväylä heille eikä juosta enempää kuin kolme rinnakkain. Sama pätee myös maratonin kärjelle eli se tulee ohittamaan ~yli 2h10min puolimaratoonarit. Muistakaa siis jättää mielellään juoksureitin vasempaan reunaan ohitusväylä nopeammille juoksijoille.

Lisää ohjeita löytyy täältä http://www.terwamaraton.fi/info/index.php ja täältä http://www.terwamaraton.fi/doc/Terwa_useinkysyttya.pdf.

Link to comment
Share on other sites

Osallistuminen myyty

***************

Mulla olisi myynnissä osallistumisoikeus Terwaan. Voitin sen syksyllä Vantaan maran osallistuja-arvonnassa. Osanotto on vahvistettava järjestäjälle 30.4.2011 mennessä.

Olisiko joku 20 e kohtuuhinta - tarjotakin saa..

Kuponki on Vantaalla, mutta postihan kulkee.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy