Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
Obelix

Terwamaraton 2011

Recommended Posts

http://www.terwamaraton.fi/ onpi kai viralliset sivut.

Hyvä että on noinkin kova jänö. Eipä ole vaikeata arvata ken hän on. Mutta mitenkähän tuon saisi pidettyä näköetäisyydellä? Reenaamalla kait, mutta se onkin oikeitten juoksijoitten murhe... ;-)

No, onhan se 3:15 kans saavuttamatta.

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puolikkaalla vois 3h onnistua multakin, ottais sokerijussin kohdalla "urheilujuomat" ja taas matka jatkuis. Hyvä tuo jänis-homma, itse seurailin 4h jänistä viimekeväänä.

....en aatellut ekana, että 3h jänis ois jotenkin erikoista, mut sehän vaatii tosiaan reippaasti alle sen juoksemista "omalla maralla"...

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terwamaratonilla edellisvuosina tehdyt jänispalvelukokeilut ovat saaneet sen verran hyvän vastaanoton kuten ao kuva tältä vuodelta osoittaa, ...

post-1001-14304184939008_thumb.jpg

… joten palvelua päätettiin laajentaa niin kattavaksi, että sitä kehtaa jopa etukäteen mainostaa.

Kaikille ilmoitetuille aikatavoitteille on jo rekrytoitu pari luotettavaa jänestä toimesta järjestävän seuran ...

:goodvibes:

... ja jos palvelu saa riittävän suosion niin uskon siihen satsattavan resursseja jatkossakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todentotta, hyvin monen tasoista jänöä olisi tarjolla, näin kertoo mm. tuolla yläkulmassa pyörivä mainosbanneri. Kokonaisella 3 h / 3 h 15 min / 3 h 30 min / 3 h 45 min / 4 h / 4 h 30 min sekä puolikkaalla 1 h 30 min / 1 h 45 min / 2h. Hieno palvelu järjestäjiltä, ja näkyy varmasti osanottomäärässä.

Kyllähän näistä vetoapua saisi ja jos aluksi joutuu liian kovaan kyytiin, niin jää odottelemaan seuraavan jänön vetämää letkaa. Laitetaan harkintaan! Enää ei puutukaan kuin talven hämärään kadonnut juoksukunto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin se kevät vaan lähenee ja alkaa mukavasti kihelmöimään vatsan pohjassa. Itse aion menettää neitsyyden lappu rinnassa tämän vuoden Terwassa. Oikeastaan tarkoitus oli tehdä temput jo viime syksynä Kiimingissä, mutta sairastelu sotki kuviot. Aikaisemmin tullut lappua pidettyä rinnassa hippo-hiihdoissa ja männä kesänä pari kertaa illinsaaren kemuissa.

Miten muuten nuo jänikset on toimineet? Tasaisen tappavalla kilometrivauhdilla koko matka?

Onko konkareilla mielessä mitään vinkkejä tai havaintoja mitä kannattaisi ottaa reitistä/järjestelyistä huomioon näin ensikertalaisena?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten muuten nuo jänikset on toimineet? Tasaisen tappavalla kilometrivauhdilla koko matka?

Onko konkareilla mielessä mitään vinkkejä tai havaintoja mitä kannattaisi ottaa reitistä/järjestelyistä huomioon näin ensikertalaisena?

Terwamaratonilla on ollut aikaisemmin vain satunnaisia jäniksiä ja ilmeisen hyvin ne ovat toimineet, koska juoksijoilta on tullut positiivista palautetta niistä. Jänikset etenevät mahdollisimman tasaisella vauhdilla niin, että tavoiteaika alitetaan niukasti (max noin 1 min) - toki huoltopaikkojen ja kahden pitkähkön ylämäen kohdilla hekin hiljentävät vauhtiansa hiukan. Ohessa vielä Terwan jänispalveluesite…

post-1001-14304184954902_thumb.jpg

Seuraavassa muutama vinkki ensikertalaisille ja hiukan kokeneemmillekin maratoonareille:

- Maratonillahan tasainen vauhti ei tapa vaan yleensä sen aiheuttaa liian kova alkuvauhti. Alussa siis pitäisi malttaa olla innostumatta juoksemaan yhtään tavoitevauhtiaan kovempaa - esimerkiksi Terwamaratonilla ei siis kannata mennä lähtöpaikalla eturiviin jos ei tiedä olevansa vähintään alle kolmen tunnin kunnossa, muuten saattaa kovempi kuntoisten siivittämänä kirmaista heti ensimmäisellä kilometrillä itsensä hapoille. Vauhtia voi maltillisesti kiristää tavoitevauhtia kovemmaksi vasta viimeisen huoltopaikan (~38km) jälkeen, mikä ei yleensä monelta onnistu.

- Jokaisella huoltopaikalla kannattaa juoda ainakin yksi mukillinen urheilujuomaa ja huolehtia näin energian riittävyydestä. Monet kantavat mukanaan energiageelejä ja nauttivat niitä matkalla varmistaakseen energian saannin riittävyyden. Itse olen viime maratoneilla imaissut huuleen 4-5 geeliannosta.

- Terwamaratonin reitistä sen verran, että siinä on noin 3.5 km ja 24.5 km kohdilla ainoat pitemmät yhtäjaksoiset ylämäet - mäki on parinsadan metrin mittainen kahteenkertaan juostava ns "voimalaitoksen mäki" Tuiran kaupunginosassa. Reitin asfalttipäällysteiselle osuudelle (yhteensä ~40 km) on maalattu noin 10 cm leveä sininen viiva. Joissakin risteyksissä ja hiekkatieosuuksilla (yhteensä ~2 km) käytetään merkkauksessa kalkkia - eksyminen on siis vaikeaa jos muistaa seurata sinistä viivaa ja/tai kalkkiviivaa. Kaikissa autoteiden ylityskohdissa on liikenteen ohjaajat ja heillä on tehtävänä pysäyttää autoliikenne aina ennen juoksijoiden saapumista autotien ylityskohtaan - kannattaa kuitenkin pitää omatkin silmät auki.

- Sää Oulu-/Terwamaratonilla on yleensä ollut maratonille optimi eli lämpötila on ollut 10-15C, tuuli eikä sadekaan tietääkseni ole kovin usein aikaisemmilla kerroilla matkan tekoa haitanneet.

- Puolimaratonin kärki ohittaa suurimman osan maratoonareista (yli 3h maratoonarit), joten maratonia juoksevien pitäisi muistaa jättää ohitusväylä heille eikä juosta enempää kuin kolme rinnakkain. Sama pätee myös maratonin kärjelle eli se tulee ohittamaan ~yli 2h10min puolimaratoonarit. Muistakaa siis jättää mielellään juoksureitin vasempaan reunaan ohitusväylä nopeammille juoksijoille.

Lisää ohjeita löytyy täältä http://www.terwamaraton.fi/info/index.php ja täältä http://www.terwamaraton.fi/doc/Terwa_useinkysyttya.pdf.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osallistuminen myyty

***************

Mulla olisi myynnissä osallistumisoikeus Terwaan. Voitin sen syksyllä Vantaan maran osallistuja-arvonnassa. Osanotto on vahvistettava järjestäjälle 30.4.2011 mennessä.

Olisiko joku 20 e kohtuuhinta - tarjotakin saa..

Kuponki on Vantaalla, mutta postihan kulkee.

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


  • Talviale!

    Alennukset jopa -60%


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy