Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pakkanen


kanto5

Recommended Posts

  • Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tämä on jokakesäinen ilmiö!

Lupaan puuttua jokaiseen sanaan, joka täällä sanotaan siitä että on liian kuuma! :)

Tämä talvi on ollu ihan huipputalvi ja saa jatkua mieluusti vielä ainakin kuukauden - täällä etelässäkin. Kaikista kurjimmat kelit on nuo loskat ja esteettisesti kamalinta se aika kun kaikki koiranpaskat ja roskat tulee esiin ihanan valkoisen hangen alta. Kesäkin on ihan ok..

saat miusta kaverin!! Varsinkin täällä maalla korvessa tään talven hienouden huomaa, ma ja ke aamulenkilläkin ainoa ääni narske kengänalta ja maisemat vailla vertaa. Vaikka ei siinä maisemassa kesälläkään mitään vikaa ole.

Link to comment
Share on other sites

joo meillä täällä suomessa on latuverkostot joita yllä pidetään.

Kauanko meinasit muuten odotella? Tammisaaressa esim. ladut ajetaan yleensä viikon välein, joten esim. vuosi sitten talvella hyvin monet lenkit tuli luisteltua sellaisessa reilun 10cm umpihangessa. Muistan myös yhden reissun Tahkolle. Mennessä siellä ei ollut juurikaan lunta, mutta kahtena ensimmäisenä päivänä tuli yhteensä joku 40cm, jolloin luistelin umpihangessa, sen jälkeen kylmeni -35:een ja hiihdot jäivät loppureissun ajaksi.

Nyt on aika kiva talvikeli lämpötilan suhteen. En ole käynyt vielä ulkona katsomassa, onko vielä sellainen hirveä myrsky, joka oli illalla. Katto ei tosin pidä enää niin kovaa ääntä, joten voi olla, että keli on kaikkinensa ihan jees. Pitkästä aikaa hiihtämään naisten yhdistelmäkisan jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Nollakeli, tuuleskelee, harmaata - ja mie en tykkää..! Linnut tosin keventää livertelyllään ja haluaa vissiin sanoa, että sieltä se kevättä jo puskee minkä ehtii.. Mutta juokseminen tuntuu aina niin tuskasen raskaalta tämmösellä "räkäkelillä", ei oo mun ilmoja, ei sitten millään. Ja mielialaki on aika low, kun pihalle kattoo.. Täytyy sanoa ja samaan hengenvetoon myöntää, et mieluummin pikkusen enempi pakkasta ja kaunista keliä kuin tätä. (Jaa miten niin en oo millonkaan tyytyväinen.. No oonhan! Sit kun on kesä! :D )

Link to comment
Share on other sites

Kauanko meinasit muuten odotella? Tammisaaressa esim. ladut ajetaan yleensä viikon välein, joten esim..

Sain latukoneenkuskin kiinni n. klo 10 ja kun kysyin että millon olis ladut valmiina niin vastasi hän "suattaa olla jotta toinen puoli on ajettunna" Kysyin vielä, eli siis onko toinen puoli ajettu? johon tokasu "niihän mie sanoin" Unohdin että olen kotikonnuilla =)

No lähettiin kuitenkin sitten ajelemaan kotia, jotta pikkasen kerkeää huilaamaan ennen töitä. Mutta huomenna 15-25km perttiä, mielen ja fiiliksen mukaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Tämä on jokakesäinen ilmiö!

Lupaan puuttua jokaiseen sanaan, joka täällä sanotaan siitä että on liian kuuma! :)

Tämä talvi on ollu ihan huipputalvi ja saa jatkua mieluusti vielä ainakin kuukauden - täällä etelässäkin. Kaikista kurjimmat kelit on nuo loskat ja esteettisesti kamalinta se aika kun kaikki koiranpaskat ja roskat tulee esiin ihanan valkoisen hangen alta. Kesäkin on ihan ok.

Kunhan ei ole koko aikaa +35. Sitä ei kestä erkkikään.

Tää talvi on syvältä kuten oli ne kaks edellistäkin. Lunta ei enää kaivata, ja pakkasetkin sais siirtyä mun puolesta vaikka Siperian puolella, mistä ne on vissiin tulleetkin. Ne, jotka on töissä sään armoilla, niin aika harva tuntuu pitävän talvesta. Helppohan se neljän seinän sisällä on hyllyjä täytellä tai työskennellä muutoin. Ihan periaatteen vuoksi en osta tänä talvena suksia, vaikka aikomus vielä joku aika sitten oli niin tehdä. Vituttaa niin paljon tää valkonen paska mikä terrorisoi jo töissä käyntiäkin...

Link to comment
Share on other sites

Tässä talvessa ei ole mitään vikaa.

Ensinnäkin sulaa ja lämmintä oli pitempään kuin miesmuistiin. Jotkut kaipailivat valkeata joulua, mutta juoksijalle kelit olivat oikeita unelmakelejä tammikuun alkupäiviin saakka. Sitten tuli lunta jonkin verran ja pääsi testailemaan talvikamppeita. Nyt kunnon pakkasia on ollut viikon verran ja ensi viikoksi on luvassa jo kunnolla lauhtuvaa. Jos haluaa shortseissa juosta niin on juoksumatot, hallit ja halvat etelänmatkat. Kevääseen ja vuoden parhaimpiin keleihin on muutama viikko aikaa.

Kummaa narinaa, en ymmärrä!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy