Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
Seppo

Hiihtopuku

Recommended Posts

Ohutta kisapukua, jos hakee niin kannattaa katsoa ihan hiihtokisoja niin näkee, millä jengit hiihtävät. Sveitsiläinen Odlo ja Björn Daehlie ovat käytännössä samaa, sitten on Swix, Craft, Sportful, Halti jne. Valmistajia on todellakin reilusti. Harmi vain, että puvut ovat muuttuneet kaksiosaisiksi. Sen takia hiihdän edelleen n. 20 vuotta vanhalla Terinitillä, jossa on vähän eri värit, mutta muuten sama malli kuin Suomen maajoukkueella oli. Toki harvoin se on päällä. Peruslenkillä on sellainen paksumpi Daehlie, jossa on housut ja takki erikseen. Sitä samaa pukua voi käyttää kylmemmillä keleillä juostessakin.

Tosiaan valinnanvaraa on tänä päivänä huikeasti. Kysymys on vain siitä löytyykö asiallinen kauppa. Ainakin parikymmentä vuotta sitten tilanne oli niin, ettei pk-seudulla ollut missään urheilukaupassa kunnon kisapukuvalikoimaa, joten ostin sitten Lahdesta, kun siellä ollaan vähän enemmän hiihtomiehiä kuin Helsingissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moro (Futurella olen hiihdellyt aiemmin minäkin)

Minulla on sama tilanne edessä, eli uusi hiihtopuku nykyisen hyvin palvelleen tilalle/rinnalle pitäisi ostaa. Nykyinen pukuni (Löffler) on kestänyt viisi vuotta (hiihtoa n 100 h/vuosi), joten hyvin on tuote kestänyt ja pelaa edelleen. Seuraavan pukuni materiaalit tulevat olemaan nykyisen pukuni kaltaiset (edestä tuulenpitävä ja takaa hengittävä).

Housuissa arvostan em. seikkojen lisäksi pitkiä vetoketjuja ja takissa säädettävää/kiristettävää kaulusta.

Em. ominaisuuksilla varustettuja pukuja valmistaa varmasti moni valmistaja, saas nähdä mistä löydän itselleni uuden puvun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on ollut käytössä Rukan puku useamman vuoden enkä kyllä ole katunut ostosta. Pikkasen alkaa tosin olla samaa ongelmaa kuin ketjun aloittajalla eli päivä paistaa kohta lävitse. OneWay:tä myy, ainakin täällä Oulun korkeudella, Intersportit ja CitySport sekä taitaapa myös Kärkkäiseltä (paikallinen Keskinen) löytyä myös.

Onkos kukaan kokeillut Björn Daehlien pukuja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mistähän pk-seudulta tai ylipäänsä löytyisi OneWayn hiihtovaatteita? Kallella oli pari, koot vähissä, Puhoksella eikä Ylläshallin Sportiassa lainkaan. Toivottavasti ei tarvitsis Häijäältä tilata sovitusta varten.

Budget Sportista löytyy jotain mallia. Jos siis lämmittelyasusta on puhe, kilpa-asuja ei ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prismassa Rukan musta kaksiosainen puku henkseleillä 99 E. Taisi löytyä myös citymarketista samaa pukua. Siis musta puku neon vihreillä raidoilla. Taitaa olla samaa pukua myös punaisella ja sinisellä takilla. M-koko istuu kuin valettu meikäläiselle 180 cm / 85 kg. Viime vuonna sai samasta puvusta pulittaa 200 e. Paremmasta puvusta en tiedä, sisältää kaikki mahdolliset herkut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy