Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Spinningpyörä vai kuntopyörä talviharjoitteluun


riikuli
 Share

Recommended Posts

Onko kokemusta siitä onko esim spinning pyörä parempaa talviharjoittelua pyöräilyyn kuin kuntopyörän käyttäminen?

Minulla on myös ns. rullat joiden päälle voin nostaa oman pyöräni mutta ongelmana kaksi pientä lasta kotona ja pelkään että käy pian huonosti rullien kanssa polkiessa!

Ajattelin pyytää joulupukilta kunnon spinning pyörää ja polkea sillä, onko kokemuksia? Kuinka hiljainen tai äänekäs vaihtoehto tämä on kotioloissa- ajattelin että voiko lasten nukkumaanmenon jälkeen treenata kun en sentäs autotalliin voi enkä halua mennä polkemaan!

Link to comment
Share on other sites

Jos mulla olis kämpässä tilaa niin ostaisin kunnon fillariergon. Tietääkseni ainaskii Tunturilla ja Daumilla olis jotain hyviä. Kannattaa katsoa että ne kestää tarpeeksi watteja. (viime talvena poljin jonkun halvan kuntopyörän pskaksi kun vedin intervalleja)

Tsekkaisin pyörästä lisäksi että Q-factor (polkimien leveys) olisi mahdollisimman lähellä maantiepyörää ja satula on ehdottomasti pystyttävä vaihtamaan kunnolliseen.

(piti vielä sanomani että mulla ei ole sitä tilaa, joten poljen trainerilla kellarissa)

Link to comment
Share on other sites

satula on ehdottomasti pystyttävä vaihtamaan kunnolliseen.

Iso ongelma kuntopyörissä on tosiaan se, että satula on suunniteltu joillekin 150 kiloisille läskiperseille. Siihen pitäisi saada ehdottomasti kunnon satula tosiaan, koska ei kai kukaan fillaria polje ilman fillarihousuja. Toinen yhtä suuri ongelma on se, etteivät stongat ole säädettävissä. Älytöntä yrittää ajaa putkelta, jos se stonga on korvien korkeudella ja kiinteä.

Spinningpyörä on sinänsä parempi, mutta niissä on hirveästi eroa. Pitäisi olla sellainen, missä on portaaton vastuksensäätö ja sitten vielä niin, ettei se speijaa se hihna. Joissain nimittäin polkasee välillä ikäänkuin tyhjää. Kotikäyttöön spinningpyörän huonopuoli voi olla se, ettei siinä ole mitään näyttöä/tietokonetta niin se polkeminen voi olla tylsää, kun ei saa mitään dataa. Tekijämiehet toki varmaan jaksavat polkea jonkun Alpe d'Huezin etapin yksikseen olohuoneessaan. Se hyväpuoli verrattuna ohjattuihin tunteihin olohuoneessa on, ettei ole sitä mökämusaa, vaan saa ajaa vaikka täydellisessä hiljaisuudessa.

Itsekin olen joskus miettinyt spinningpyörän tai jonkun vastaavan hankkimista, mutta Bodybike taitaa maksaa joku 1500e vähintään ja sitten on kysymys vielä miten niitä voi huollattaa ja mitä se maksaa.

Link to comment
Share on other sites

Jos joku osaa vielä suositella _pientä_ laadukasta kunto/spinning-pyörää niin otan vinkin kiitollisena vastaan. Parempi puolisko vaatii, että pyörä on säilytettävä portaidenalusvarastossa, jonka oviaukko on 60 cm ja takaseinä varmaan 70-80 cm syvyydessä. Nykyisen pyörän sinne saa tungettua, mutta satulassa, ajoasennossa yms on niin paljon sanomista, että mielellään sen vaihtaisi.

Link to comment
Share on other sites

Kattelin noita Tunturin ja Daumin ergoja ja siellä on kyllä hyvän näköisiä pelejä, hinnat lähtee jostain 600-700 eurosta ylöspäin, Daumin huippumalli tais olla joku 1700 euroa. Parissa Daumin mallissa on Scott-triathlon ohjaustanko ja harjoitusohjelmissa mm. Havajin, Rothin ja Lanzaroten kilpailureitit! Itte kun en ole kokenut kuin Englannin Ironman kisan pyöräreitin. On semmosia mukavampi polkea kun tosiaan ilman mitään näyttöä olevaa spinning pyörää. Noissa Daumin ergo pyörissä tuntui kyllä että ei jää pyörästä kiinni se treeni, tarkotan siis ettei ole mikään huono hempula joka hajoaa käsiin kun kovempaa polkee.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy