Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Webhotelleista


cokekola
 Share

Recommended Posts

Pienelle yhdistykselle haluttaisiin perustaa mahdollisimman edullisesti keskustelupalsta, mutta ilmaispalvelut mainoksineen eivät houkuta.

Palveluntarjojaksi on haarukoitu kaksi halpaa, mutta kattavalta vaikuttavaa palvelua: Suncomet tai ovh-hosting. Onkohan jollakulla kokemusta jommastakummasta?

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

..edelleenkään ei suoraa vastausta, mutta mihin tarvitsette tuollaista palvelun tarjoajaa? Halvimmalla lienee pääsette jos vaan jollain on nurkissa ylimääräinen tietokone, joka joka muutenkin on päällä suurimman osan ajasta. Sinne sitten asentamaan jokin ilmaisista palvelinohjelmista ja ilmaisen nimipalvelimen kautta automaattinen ohjaus kyseiselle koneelle. Tämä vaihtoehto siis on ilmainen, ja ilman mainoksia.

Link to comment
Share on other sites

Googlesta en oikein välitä tässä yhteydessä, vaikka mainio hakupalvelu onkin. Taitaa olla vähän henk. koht. ongelma tietty varautuneisuus tuollaisia suuryrityksiä kohtaan, jotka vyöryvät kaikille aloille ja nielaisesvat pienemmät toimijat. Ja kun haluttaisiin oma domain, niin en jaksanut tutkia, saisiko sen osoittamaan Googlen tarjomaan palveluun.

Omasta purkista taas... Olen muutamia (tai kymmeniä?) linuxeja toki asentanut ihan omin kätösin ja kerran laittanut palvelimenkin pystyyn. Eihän se mitään avaruustiedettä ole, mutta ei oikein ole innokkuutta mihinkään säätämisen tässä yhteydessä, joten palvelu voisi olla aika paljon vähätöisempi. Upstreamikin on yleensä tavanomaisessa ADSL:ssä melko rajoittunut, mikä rajoittaa palvelinkäyttöä. Tilanne korjaantuisi tietysti symmetrisellä liittymällä, mutta maksaa sekin puolestaan yleensä maltaita. Webhotellissa riittää yleensä käyttäjien suuntaan kaistaa ainakin kohtuullisen riittävästi. Softat, esim. tietokanta, foorumi ym. asentuvat yleensä cpanelin tai vastaavan kautta ilman erityistä osaamista tai selvittelyä. Varmuuskopiointi hoidetaan, toivottavasti, palveluntarjoajan puolesta jne. Tietoturvan järjestämistä oman purkin kanssa en jaksa edes ruveta ajattelmaan:-) Palvelussa voi itse keskittyä, ainakin periaatteessa, sisältöön ihan eri tavalla kuin oman purkin kanssa. Jos siis palvelu vain pelaa...

EDIT: Mulla on se käsitys, että .fi-domain tulee automaattisesti lopputilaajan nimiin, vaikka palveluntarjoaja hoitaisi rekisteröinnin. Niin se onneksi kuulemma alkaa olla muidenkin domainien kohdalla useimmilla palveluntarjoajilla. Itsellä on kokemusta yhdestä suomaisesta halpispalvelusta, joka hoiti aikoinaan domainin rekisteröinnin ja se on silti minun nimissäni, eli saan sen mukaani halutessani, jos vaihdan palveluntarjoajaa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Halvimmalla lienee pääsette jos vaan jollain on nurkissa ylimääräinen tietokone, joka joka muutenkin on päällä suurimman osan ajasta.

Miksi ylimääräinen tietokone olisi muutenkin päällä suurimman osan ajasta?

Jos vartavasten webbisivun takia pitää tietokonetta yötäpäivää päällä, niin pelkkä sähkönkulutus tulee webbihotellia kalliimmaksi, ja lisäksi jotain hajoaa aina ja tulee ylimääräistä ylläpitokulua (ja etenkin vaivaa). On noi muutaman kympin vuoden paikkeilla maksavat webbihotellit niin halpoja, että ei säästön takia kannata kotipalvelinta harkita, jos ei sitten harrastuksen vuoksi tykkää puuhastella.

Link to comment
Share on other sites

Dreamhost, automaattinen varmuuskopiointi ja loistavan nopea asiakaspalvelu. Suosittelen.

Edit: Tuo INT2000 kuulostaa tutulta. Onkohan sama pulju jota käytin aikoinaan... Sivut on ainakin uudistunu niistä vuosista jos oli sama. Muistaakseni palvelu pelas hyvin siihen asti kun ei pitäny olla yhteydessä asiakaspalveluun. Hitaasti tuppas tulemaan kaikki vastaukset. No hommat kyllä hoitu, mutta aikaa kulu joskus kauankin.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy