Jump to content
Juoksufoorumi.fi

3. Tervakosken Mäkimaraton 18.6.2011


Tombe76
 Share

Recommended Posts

Avataan jälleen tänne ultrien puolelle Tervakosken mäkimaratonia koskeva ketju, vaikka matkana ei olekaan kuin reilu maraton = 42,75km. Jotenkin edelleen tuntuu, että mahdollisia osallistujia löytyy enemmän täältä, kuin maraton-osiosta.

Eli Tervakosken Mäkimaraton juostaan ensi vuonna 18.6.2011 klo 10 alkaen ja tarkoituksena olisi juosta/kävellä 38 kertaa 1,125 kilometrin pituinen lenkki, jossa kokonaisnousua (ja laskua) on 60m. Tekee siis noin 2300m 100% nousua maratonin matkalle.

Viime vuonna saatiin jo hieman vierailevia tähtiä kun M.BoneS ja Pottos-Make täältä Seppolasta ottivat osaa kisaan. Reittiennätyskin saatiin päivitettyä 4.12-tasoon ja jälkilöylyt käytiin saunan lauteilla.

Ensi vuodeksi en vielä lupaa muuta kuin että menen itse alle 4.20 (v.2009 5.53, v.2010 4.39), mutta samanlaiset jälkipelit ehkä on tarkoitus järjestää. Riippuen tietenkin siitä paljonko tulee väkeä paikalle.

Ei ole oikein sanasepon vikaa tänään, joten annetaan linkkien puhua puolestaan. Ja sen jälkeen muiden palstalaisten:

Viime vuoden tulokset: http://tervassajuoksijat.hobby-site.com/kisat/2010_Maki42/tulokset.html

Viime vuoden Seppolaketju: http://www.juoksufoorumi.fi/vb/showthread.php?18847-2.-Tervakosken-mäkimaraton-2010

Ja tämän perinteikkään juoksun syntykeskustelu löytyy täältä: http://tervassajuoksijat.hobby-site.com/dll-bin/Isapi_Forum.dll?app=kilpailut&fa=viewmessage&id=84762584#LASTMESSAGEPOS Avasin tuon ketjun v.2009 pari tuntia sen jälkeen, kun olin juossut mäen kerran ylös, päätin etten juokse enää ikinä, ja sitten pari minuuttia myöhemmin mietin kuinka monta kertaa se pitää juosta, että siitä saisi kasaan täyden maratonin.

EDIT: Lisätään vielä se, että juoksun hinta on 0 euroa ja sillä saa vettä hanasta sekä parkkipaikan autolle pihaan tai kadun varteen.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kuinka kierroslaskenta käytännössä toteutetaan?

Koska oma mittarini tallentaa vain 24 kierrosta, hoidin asian tosi ammattilaisen tavoin. Minulla oli huoltopöydällä mm. 9 pikku pulloa (joissa oli toki urheilujuomaa)ja joka toisen kierroksen päätteeksi heitin yhden pullon sivuun. Näin sain kasaan 18 kierrosta, loppumatka hoitui mittarilla.

Link to comment
Share on other sites

Hep, olen alustavasti mukana. Mäkien juokseminen ei ole lempipuuhaani, mutta saapahan reiteen lisää jerkkua.

Kuinka kierroslaskenta käytännössä toteutetaan?

Kahtena vuotena olen nyt kiertänyt tuon lenkin mäkimaratoneissa 76 kertaa enkä vielä ole kertaakaan juossut tuota mäkeä kokonaan ylös. Toki yksittäisenä olen sen juossut, jos on sattunut lenkille, mutta aika harvoin. Viime vuonna jo mietin taktiikkaa, jota vaaditaan 4.20-tasoon. Eli tasaiset ja alamäet vähän lujempaa kuin tänä vuonna, ja mäen juurella juoksua joka kierroksella 20-30m pidemmälle verrattuna tähän vuoteen.

Kierroslaskennan jokainen hoitaa haluamallaan tyylillä. Itse käytännössä otan joka kierrokselta väliajan, mutta näkisin kierrosten määrän myös kokonaisajasta. Joku käyttää tukkimiehen kirjanpitoa, joku jotain muuta. Kukin tyylillään.

Laitetaan vielä mainoksen vuoksi reittiennätyksen haltijan näkemys reitistä ja tapahtumasta (viime vuoden ketjusta):

Olihan hieno tapahtuma. Tälläisiä kaivataan lisää tasaisten maantiejuoksujen rinnalle. Reitti hieman yllätti vaativuudellaan, vaikka kova noususumma oli tiedossa. Alamäkien jyrkkyys tekee tuosta reitistä vielä hitaamman kuin kuvittelin. Laskuissa on pakko sipsuttaa ja jarrutella, eikä voi laskea rennosti rullaavalla askeleella. Alusta on hyvin juostava ja miellyttävä jaloille. Vaikka kierroksia on 38, niin reitti on riittävän vaihteleva eikä pääse kyllästymään. Reilu neljä tuntia hujahti kuin siivillä. Tätä voi suositella varauksetta kaikille, joita vähän erilainen juoksu kiinnostaa.

Luulisin että tämä on Suomen raskain maratonreitti nykyään. Vaarojen maraton on teknisempi, mutta toisaalta tasaisempi. Pitänee vielä testata sekin vertailuna.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vaan saahan sitä uhota...

..ja ehdottomasti pitääkin =). Tuohon tapahtuman sivulla olevaan listaankin voi laittaa nimen, vaikkei ihan varma osallistumisesta olekaan - siinäkin taitaa lukea jotenkin näin "Ilmoittautuneet lista on olemassa lähinnä siksi, että tiedetään onko joku ylipäätänsä tulossa.". Siinä voi myös samalla virallistaa epävirallisen uhoamisensa =)

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Kesäyön Marssi on kävelty, voin jatkaa täsmäharjoittelua Mäkimaralle.

Tuli muuten oma uusi "enkka" 40 km:n kävelyssä, 5:20:05 (järjestäjien mukaan matka oli 40,4 km). Reittihän oli hyvinkin vaihteleva, ei ihan helppokaan. Mx-syke on näköjään ollut 154/min ja avg 138/min.

Nyt voin sanoa, että maratonin voi kävellä reilusti alle 6:n tunnin.

Link to comment
Share on other sites

Tukholman maraton vaihtelevalla menestyksellä juostu ja seuraavaksi edessä siis Tervakosken Mäkimaraton. Tänä vuonna kaikkien merkkien mukaan rikotaan viime vuotinen osanottajamäärä, jolloin 4 henkilöä taivalsi täyden matkan ja 2 kappaletta puolikkaan. Ainakin ilmoittautuneita kisaan on jo 8.

Itse asetin tavoitteeksi viime vuonna 4.20, mutta parempi tavoite vaikean kevään jälkeen voisi olla viime vuoden ennätyksen parantaminen (4.39), tosin se voi olla hankalaa, koska väittäisin olleeni viime vuonna ennen heinäkuun pieniä probleemia selkeästi kovemmassa kunnossa kuin syyskuussa, jossa Finlandia meni sen 3.28. Ja nythän takana on Tukholma ja 3.37. No... 7.20 kierroksia olisi tarkoitus lähtä latomaan ja kun matkaseuraa saan ainakin Estebanin ja Uberlehrerin muodossa (viime vuosi meni aika lailla soolona) niin hauskaa tulee olemaan. Ja tuo 7.20*38 antaa siis ajaksi 4.38.40. Toivottavasti saadaan tänä vuonna myös mukaan kovemman luokan tekijöitä, jos ei täysillä tuuppaamaan, mutta vaikka tekemään hyvää treeniä. Vaikka vuorijuoksu-maastoultran MM-kisoja (9. heinäkuuta) silmällä pitäen... Eli tänne saa tulla myös "numerolappua raiskaamaan", koska numerolappuja ei juoksussa käytetä.

Tervetuloa siis Tervakoskelle. Osallistumismaksu tosiaan sen 0 euroa ja sillä saa hanasta vettä. Yleisöllekin vapaa pääsy. Jos omia rajoja haluaa tulla etsimään niin sekin on täysin mahdollista, koska se onnistuu tuolla reitillä helposti. Tosin viimevuotinen juoksuni oli vauhdinjaoltaan sellainen, josta pitäisi ottaa oppia näille silleille maratoneillekin, joissa ollaan molemmissa menty rankasti positiivisilla spliteillä.

+ 13.59 (Stockholm Marathon 2011, 1.41.47 + 1.55.46 = 3.37.33)

+ 11.40 (Finlandia Marathon 2010, 1.38.34 + 1.50.14 = 3.28.48)

+ 2.52 (Tervakosken mäkimaraton 2010, 2.18.04 + 2.20.56 = 4.39.00)

+35.59 (Tervakosken mäkimaraton 2009, 2.38.56 + 3.14.55 = 5.53.51)

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy