Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Paavo Nurmi Marathon 1.7


Recommended Posts

En ole ikinä käynyt siellä, mut tarkoitus olisi tänä vuonna käydä vetämässä kovana treeninä puolikas. Jos saadaan mukavasti palstalaisia sinne niin voitaisiin järjestellä jonkin sortin kokoontumisajoja?

Kamiksella on hyviä vinkkejä vauhdinjakoon Paavo Nurmi maratonille..hehe taisi poika joutua köllöttelemään. Ei ollu kosminenSuperkompensaatio tarttunut oikein kunnolla. Ei tullut Suomentyöhevosesta kuumaveristä oria...

Link to comment
Share on other sites

Pari kertaa on tullut puolikas Turussa juostua, kun siellä vielä asustelin. Reittihän on kokonaisella sama kuin puolikkaalla, se vain kierretään kahdesti. Maisemat ovat sataman läpijuoksua lukuunottamatta komiat jos niistä välittää ja mitään ihmeempiä mäkiä ei paljon ole. Ruissalo-osuudella on jonkin verran nousua ja laskua, muttei mitään jättimäistä. Ruissalon rantaa juostava "Rantapromenadi" on hyvin avoin merelle päin ja siten tuulelle altis. Toisaalta taas melko suuri osa reitistä mennään lehtimetsän siimeksessä mikä voi kesäinen ajankohta huomioiden olla hyvinkin arvokasta. Viimeiset kilometrit molemmilla kierroksilla juostaan Linnasta jokirantaa maaliin aivan tasaisella joten loppukiri ainakin onnistuu.

Järjestelyissä on ollut jotain pieniä ongelmia. Viime vuonna vesi loppui joiltain juottoasemilta kesken, mutta jotain vastaavaahan kävi vissiin Helsingissäkin. Vuodenaika on riskialtis jos tarkoitus on juosta kovia aikoja, koska lämpötila voi olla aika korkeakin. Itse tapahtuman keskus siirrettiin Paavo Nurmi Stadionilta jokirantaan Kaupunginteatterille ja tämä oli mielestäni onnistunut muutos. Eikä vähiten siksi, että kapuaminen stadionille jäi reitin lopusta pois...

Yleisö on periturkulaista, elikkä kannustusta ei juuri satele paitti jokirannassa. Muualla lähinnä mulkoillaan mokomia liikennehaittoja. Sinne vaan juoksemaan, hyvä kisa se on.

Link to comment
Share on other sites

paavo nurmi on ihan jees tapahtuma. olin siellä toissavuonna ja ilmo on sisässä tälle vuodelle. juostaan kahtena lenkkinä yhteislähtönä puolikkaan kanssa eli väki vähenee hurjasti tokalle kierrokselle kurvattaessa. reitti on ok aurajokea, ruissaloa eikä muistini mukaan mitään kummoisia mäkiä.

toissavuonna tokan kierroksen alkuvaiheessa liikenteenohjaajasta piittaamaton autoilija oli lähellä ajaa ylitseni josta pitkä miinus järjestäjille. lisäksi varustesäilytys oli jossain miljoonan rappusen päässä kellaritiloissa ja hissi käyttäkiellossa, joten koko reissun kivuliain vaihe oli kamojen ja finisher-paidan hakeminen.

Link to comment
Share on other sites

Muutama kommentti edellisiin viesteihin: Vesi loppui toissa vuonna, mutta viime vuonna tuolta osin järjestelyt olivat kunnossa. Samoin varustesäilytys on muuttunut toissavuotisesta, idioottimaisesta, kellarisäilytyksestä. Viime vuonna lähtöpaikalla oli rekka, jonka lavalle pussukat sai jättää säilytykseen. Myöskin yhteislähdöstä on luovuttu, nykyään puolikas lähtee n. tunnin maratonin jälkeen.

Kaikkiaan mukava maraton ja erityisellä ilolla on voinut seurata, että järjestäjät oppivat tehdyistä virheistä.

Link to comment
Share on other sites

Juu kyllä ForrestG totta kertoili,se oli miun eka maratoni joka päättyi köllöttelyyn 26 km:n kohdalla jolloin jalat oli niin tönköt ettei puhettakaan jatkamisesta,vaikka oli tullut tehtyä treeniäkin ihan hyvin.Reitti on kyllä omasta mielestä hieno.

Ps. Ei se matka tapa vaan vauhti?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy