Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vanhin toimiva kodinkone...


nedflanders
 Share

Recommended Posts

Taas aiheen vierestä, mutta eilen tuli Yle Teemalta ohjelma, jossa brittiperhe joutui asumaan viikon 70-luvun teknologian avulla. No itse ohjelma nyt oli mitä oli, mutta siitä opin, että vuonna 1970 brittilässä kehitettiin tee-herätyskello; siis herätyskello, joka keitti aamuteen. Näin perheenäidin (sic!) ei tarvinut lähteä kylmään keittiöön teetä keittelemään. Tuote poistui markkinoilta vasta vuonna 2000, siis silloin, kun britit keksivät keskuslämmityksen ;)

Link to comment
Share on other sites

imuri, astianpesukoneeseen laittaja/ pois ottaja, tamppaaja, ruohonleikkaaja, pyykinpesijäkin vm-73

Meillä yhtä vanhoja nuo ja kalliiksiki on tullu, kierrätykseen ois syytä jo laittaa, mutta ku nykyään laitteet tehhään niin heikoiks ja takuukin rajoittuu muutamaan vuoteen...

Link to comment
Share on other sites

Tätä nykyä vanhin käytössä oleva kodinkone taitaa olla pesukone vm 2002, suurin osa laitteista on hankittu v. 2008. Entisessä kämpässäni oli todennäköisesti v. 1977 peräisin oleva astianpesukone, joka vielä v. 2008 toimi moitteettomasti. Joskin piti melkoisen kovaa ääntä.

Jos vinyylilevysoitin lasketaan kodinkoneeksi niin se on peräisin 1970-luvun puolivälistä: http://www.dual-reference.com/tables/CS505-3.htm . Ostin sen parikymmentä vuotta sisäänajettuna joskus 90-luvun puolivälissä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy