Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Lappeenrannan talvijuoksut 2010-2011


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Tulihan tuota käytyä karstoja polttelemassa. Juoksukansaa oli baanalla kaikkiaan kolmisenkymmentä henkeä. Keli oli muutoin varsin parahultainen, mutta vähän merkkejä lähestyvästä talvestakin oli jo havaittavissa: lämpötila tienpinnassa oli pakkasen puolella ja paikoitellen alusta tuntui hivenen liukkaalle.

Itsellä ihan ok veto, 7 km taittui hieman päälle neljän minuutin kilometrivauhdilla. Tässä vaiheessa kautta ei nyt paremmassa tikissä tarvitse ollakaan. Keula meni kovaa. Tuloksetkin olivat ilmestyneet todella ripeästi LUM:n sivuille.

Link to comment
Share on other sites

Talvijuoksuihin voi osallistua kuka vain, ei tarvitse olla LUM:n tai minkään muunkaan seuran jäsen. Sikäli kuin olen oikein ymmärtänyt, talvijuoksut ovat ainakin periaatteessa LUM:n, Raja-Karjalan Suunnistajien ja Lappeenrannan Hiihtäjien yhdessä organisoima tapahtuma. Osallistumismaksua ei ole. Siellä on tyypillisesti ollut jonkinkokoinen joukko junioreita juoksemassa lyhkäistä 1 km matkaa ja muu joukko sitten jakaantuu matkoille 3, 5 ja 7 km. Kaikenikäistä ja -kuntoista juoksijaa siellä on ollut liikenteessä. Reitti kulkee Taipalsaarentien varren pyörätietä Kivisalmen kohdille ja takaisin. Kääntöpaikat on merkitty ja reitti on erittäin selkeä. Korkeuseroja ei ole paljoa, lähdöstä puolen kilometrin päästä tulee pieni nousu ja sitten loivaa laskettelua ja takaisin tullessa sama toisinpäin. Muutoin reitin varrella korkeuserot ovat muutaman metrin luokkaa.

Itse olen käynyt viime talvena muutaman kerran tuolla juoksemassa ja tänäkin talvena olisi tarkoitus jatkaa samaan malliin. Siinä on se hyvä puoli, että kun on kumminkin numerolappu rinnassa ja ajanotto, tulee otettua koneesta vähän enemmän tehoja irti kuin mitä meikäläisen tapainen laiska mies muuten viitsisi. Hyvä se on välillä tuota vauhdikkaampaakin menoa viritellä. Ja kun on vakioreitti, on helppo seurata missä mennään vauhtien osalta. Toki keli vaikuttaa jonkin verran, mutta kuitenkin.

Ei muuta kuin mukaan vain!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

...nimittäin kylmää kyytiä ja kiritysapua taas talvijuoksujen merkeissä. Huomenna olisi siis startti klo 18, saas nähdä tuleeko itse tällä kertaa lähdettyä.

LUM:n sivuilta löytyy tapahtumasta infoa:

"Jälleen ensi tiistaina 7.12. juostaan talvijuoksut. Ehdottoman hyvä harjoitus kaikenikäisille ja kuntoisille lappeenrantalaisille&lähialueen ihmisille. Ei muuta kuin lenkkarit jalkaan, säänmukainen varustus päälle ja testaamaan juoksukuntoa Aikuiskoulutuskeskukselle ti 7.12. klo 17.30 ilmoittautuminen ja klo 18.00 yhteislähtö, lapsille palkinnot. Matkat 1, 3, 5 ja 7km.

TERVETULOA KAIKKI MUKAAN! :) "

Link to comment
Share on other sites

Tulihan sitä käytyä taas talvijuoksuissa. Vaikka numerolapuksi osui jo toista kertaa peräkkäin sama numero kuin mitä löytyy kesällä futispaidan selästä, ei edes kunniakkaan numeron kantaminen riittänyt psyykkaamaan äijää kunnon vauhtiin. Kuten hieman jo juostessakin osasin epäillä, jälkikäteen sykemittarin keräämää dataa analysoidessa kävi ilmi, että heti kun ei äitee näje, on äijä lusmuilemassa. Eli sykkeet jäivät jonkun pykälän viime kerran rutistuksesta ja vauhti oli balttiarallaa kymmenen sekuntia per kilometri hitaampaa. Hieman pehmeän alustan piikkiin voisi ehkä jonkun sekunnin vauhdin hidastumisesta yrittää laittaa, mutta totuus lienee vain karusti se, että ukkoa laiskotti.

Järjestäjätahoja ei sen sijaan ole laiskottanut, tulokset löytyivät LUM:n sivuilta melkein ennen kuin itse ehti edes maaliin. Jotain pientä häikkää tuloslistoissa lienee vielä, meikäläisen aika oli oikeasti 29:32 eli juuri ja juuri alle puolen tunnin vielä sentään päästiin. Ensi kerralla, eli 4.1. armon vuonna 2011 yritetään sitten rypistää seuraavan kerran asfalttia rullalle.

Link to comment
Share on other sites

Ei tuo keli tosiaan mikään hirveän huono ollut, kun se tuore lumi oli kevyttä pakkaslunta. Oman juoksun pilasi parin kilometrin jälkeen alkanut pistäminen, jota kesti kolmisen kilometriä. Vauhdit on itsellä vaan hidastuneet, edelliseen juoksukertaan 20s/km ja ensimmäiseen 35s/km, mutta keväällähän tuota vasta pitäisi iskussa ollakin. Tammikuussa sitten seuraavan kerran kokeilemaan. Jotenkin tosin on jo ennakkoon semmoinen tunne, että joulun+uudenvuoden kinkkukuurin jäljiltä ei odotettavissa ole kovin huimia tuloksia.

Järjestäjätahoille kyllä kehut pikaisista tuloksista ja juoksujen järjestämisestä yleensäkin. Hyvä tapa kontrolloida omaa juoksukuntoa talven mittaan ja hieman ylläpitää motivaatiota harjoitteluun.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ja taas tänään olisi talvijuoksuja tiedossa, startti perinteiseen tapaan klo 18, ilmoittautumiset 17.30 alkaen. Saa nähdä jaksaako tässä lähteä itseään rääkkäämään ja nöyryyttämään, hyvähän se olisi kyllä ottaa näkemystä siihen miten on taannuttu sitten viime yrittämän. Meni muutama viikko telakalla, joten kuntopohjan rakentelu kesää ajatellen on vielä kovin alkutekijöissään. Kai sitä joskus taas pitäisi koittaa vähän ripeämpääkin rypistystä, mutta arvotaan tässä nyt vielä jokunen tunti lähteäkö vaiko eikö.

Link to comment
Share on other sites

Kävinpä kuntoa kokeilemassa, kilttiä kaveria kiusaamassa, kuritonta kroppaa kurmuuttamassa. Kelpoisessa kelissä kuninkuusmatkasta kuudennes kipaistiin. Kärki kättelyssä katosi, kevyesti kirmasi kauaksi karkuun: kovakuntoisia kavereita kourallinen. Kyyti kovin kylmää kankeammille koiville, köpöttelin kehnommalla kunnolla kumminkin kohtalaiset kilometriajat (kokonaisaika kantturoilla kakskytkahdeksan-kolkyt). Kirissä kilpakumppani karkasi, kaikki kunnia kovemmalle karpaasille!

Kaksi kuukautta kitkuteltu kipeän koiven kanssa (kohta kaiketi kunnossa!!!), kestävyyspohja kehittämättä, katsotaan kuinka kevättä kohti kuntoa kohennellaan. Kannattaisi kai kokeilla kovempaakin kiskaisua kerran-kaksi kuussa. Kenties kesän korvalla Kourulassa kisakunnossa?

Muokattu
täsmennetty tilanne: telakalta tulossa takaisin treenipoluille
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Alkaa olla kevättä rinnassa ja sikäli oli jo aikakin päättää tämän talvikauden juoksusarja. Kovaa mentiin taas, ainakin keulassa tehtiin henkilökohtaisia ennätyksiä ja myös mm. Puukäsi#13 ja allekirjoittanut nakuttivat PB:nsä uusiksi. Myös Tuksu taisi juosta ennätyksensä tai ainakin hyvin lähelle, eli kunnossa ollaan!

Meikäläisellä tasan vuosi sitten juostu oma ennätys parani peräti neljällä sekunnilla (7 km matkalla), joten selkeästi on kesän kisoissa tulosparannuksia odotettavissa. Jos kaikki menee putkeen, puolikkaan ajasta saattaa lähteä puolen minuuttia ja kokomatkalla vastaavasti voi toivoa jopa minuutin tulosparannusta... Parannellaan tuloksia bubkamaiseen tapaan (kun ei suurempiin parannuksiin kunto riitä).

Tuloksetkin ilmestyivät taas nopeasti LUM:n sivuille, kiitos siitä ja kiitos muutenkin järjestäjille tästä mainiosta tapahtumasarjasta!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy