Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Onko Markkua Näkyny?


Recommended Posts

Olen miettinyt samaa. Ei ole miehestä paljoa kuulunut. Tai Markusta on, mutta KyröJärvestä ei vielä.

Markun ilmottautumiskaavakkeesta löytyy optio "kausikortti", mutta onko se jäänyt viime vuodesta? Vai järjestetäänkö cup tänäkin vuonna? Järjestetäänhän? ;)

Onko tämä se samainen cup, jonka viimeiseen osakilpailuun hemppa ei koskaan päässyt perille?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Juu, tänään juostiin perinteisissä merkeissä Pomarkun hienossa maalaistaajamassa. Pakkasta oli noin kaksikymmentä astetta kuten Tykkööllä ja Heiskassa alkuvuodesta. Järjestelyt pelasivat upeasti kuten ennenkin, kiitokset vaan Jounille ja kaikille muille asiaan vaikuttaneille. On se vaan kylmää kyytiä ohjata monta tuntia liikennettä kovassa pakkasessa. Juoksijat pääsevät sittenkin vähemmällä.

Link to comment
Share on other sites

Vuoden viimenen maraton takana. Kunto on todellakin kadonnut syksyn myötä. Ajattelin etukäteen pystyväni juoksemaan alle 3.40, mutta vauhti oli heti ekoista kilometreistä lähtien heikkoa. Kylmän kelin vuoksi aloitin hieman Rautaveden maratonia rauhallisemmin, mutta kaksi ekaa kierrosta meni todella hitaasti ennakoiden jopa 3.50 ylitystä. Sain kuitenkin hieman kiristettyä 10 km jälkeen ja matka sujui kohtalaisesti 37 km asti. Viimeinen kierros oli tuskasen hidas, vaikka mitään täydellistä sippaamista ei tullut. Loppuaika 3.46 kertoo aikalailla meikäläisen nykysen maratonkunnon. Vaikka keli olisi ollut lämpöisempi, niin tuskin olisin pystynyt juurikaan parempaan tulokseen.

En ole ikinä ennen juossut maratonia noin kylmässä (ajaessa kisapaikalle mittari näytti pahimmillaan -22 ja pois lähtiessä -23), mutta kylmyys ei oikeestaan haitannut mun juoksua. Kunto on sen verran heikko, että kovin kovalla sykkeellä ei maratonia pysty juoksemaan. Näinollen keuhkoihin ei tarvi repiä raakaa pakkasilmaa ihan kauheen kovalla tahdilla. Sormet ja varpaat mulla tarkenee todella hyvin niin kauan kuin vain jaksaa pitää sykettä korkeella. Eilenkin juoksin paljain käsin ekaa ja vikaa kierrosta lukuunottamatta koko matkan. Ja varpaat oli ihan hikiset ekan kierroksen jälkeen. Ainoostaan naama paleli alussa. Mutta toista olisi ollut olla liikenteenohjaajana; seistä lähes paikallaan monta tuntia. Ihan varmana olisi varpaat ja sormet olleet ihan jäässä. Saukkonenkin oli matkassa lähes seitsemän tuntia.

Link to comment
Share on other sites

Harmi kyllä, että cuppi jää tällä kertaa järjestämättä, olisin ollut innoissani siihen osallistumassa tällä kertaa. No, Pomarkku tuli vedettyä ja oli kyllä aika kylmää kyytiä. Mäet+pakkanen+huono kunto kangisti tän juoksijan niin, että vikoilla 3.lla kiekalla nähtiin juoksun näköistä etenemistä vain silloin tällöin. Kiitos tosiaan liikenteenohjaajille, ei oo helppo homma sekään siinä seisoskella, varsinkin kun sitä liikennettä ei aina niin hirveesti ollut :) Kylmä sinänsä ei ollut itselle ongelma, tarpeeks kerroksia vaan päällä niin tarkeni, kun pysyi liikkeessä. Kivasti oli muuten jäätynyt kaikki vaatekerrokset yhteen tai ainakin kaks päällimmäistä. Kengistä huomasi, että kaikki "ominaisuudet" katos jossain vaiheessa ja olo oli kuin olis tiilenmurikoilla hölkkäillyt.

Hieno reitti, mukavan vaihteleva ja luojan kiitos mentiin sitä lenkkiä! 42,2 km yksi iso lenkki olis ollut aika kauhea kokemus. Järjestelyt toimi hienosti, reitti oli todella hyvin merkitty ja aurattu ja hiekoitettu.

Link to comment
Share on other sites

Kuten aikaisemmissakin Kankaanpään seudulla järjestettävissä maratoneissa juoksijan kannalta järjestelyt pelaavat hyvin. Erityisesti muiden järjestäjien olisi syytä ottaa oppia tiedottamisesta. Raportti juoksusta olisi mukava lukea myös muista juoksutapahtumista yhtä kattavana kuin Jounin raportit. Kannataa käydä lukemassa kuinka toiset matkustavat toiselle puolelle Suomea juoksemaan 200. maratoninsa tai kuinka toiset aloittavat maratonuransa aavistuksen rankoissa olosuhteissa. http://personal.inet.fi/urheilu/kankaanpaanmaraton/pomaylapalkki.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy