Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Maratonkoulu


Hml-60
 Share

Recommended Posts

Toteutustapoja on varmaan monenlaisia. SUL on nyt julkistanut jonkun uuden juoksu/maratonkoulukonseptin, jossa kai eri seurojen vetämät koulut olisivat melko standardoituja.

Niiden lisäksi on sitten erikseen monia muita juoksu- tai maratonkoulun nimellä kulkevia virityksiä

Oma kokemukseni on erittäin positiivinen! Saa seuraa, meillä myös yksilöllisen ohjelman (todella hyvin räätälöity toiveiden mukaan), luentoja, monipuolista treeniä. Nuo kaikki ovat olleet minulle hyödyllisiä. Luennot nyt ehkä vähiten, kun teoria on ollut ennestäänkin hanskassa. Paikoillaan junnanneeseen treenisysteemiin ja kuntoon on tullut aivan uutta vauhtia. Juokseminen on paljon kivempaa.

Olisi kyllä hyvä, jos pääsisi vähän tutustumaan juttuun ennen lopullista sitoutumista. Paljon on kiinni vetäjän persoonasta. Vaikka kaikki juoksijathan ovat huipputyyppejä? Olen myös kuullut kavereilta, jotka olivat toisessa maratonkoulusta valituksia, että koulu oli suunnattu aivan liikaa kokeneille juoksijoille. Ei ole vetäjälle helppoa samaan aikaan innostaa paljon juosseita parempiin tuloksiin ja auttaa aloittelevia mukaan juoksun maailmaan. Apuohjaajien käyttö yhteislenkeillä on viite hyvästä toteutuksesta. Meillä osa harjoituksista oli yhtenä porukkana, esim. tekniikka. Pitkillä lenkeillä taas jakauduttiin pariin ryhmään, jotta kaikki saivat teholtaan sopivan treenin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy