Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Hirvihölkkä 31.10.2010 klo 11.00


Recommended Posts

Tervetuloa osallistumaan rentotunnelmaiseen Hirvihölkkään!

Sarjat ja matkat:

Kilpasarja Miehet 15 km

Kilpasarja Naiset 15 km

Hölkkäsarja Miehet 10 km

Hölkkäsarja Naiset 10 km

Hölkkäsarja miehet 40 v 10 km

Hölkkäsarja miehet 50 v 10 km

Hölkkäsarja miehet 60 v 10 km

Hölkkäsarja miehet 70 v 10 km

Osanottomaksu 12 euroa, juoksijakortilla 10 euroa. Ilmoittautuminen paikan päällä Herttoniemen urheilukentällä alkaa tunti ennen starttia, tule paikalle viimeistään ½ tuntia ennen starttia. Ei ennakkoon ilmoittautumista.

Juoksureitti kiertää hiekkapintaisia ulkoilureittejä kauniissa maastossa Herttoniemen ulkoilualueella. Rata on merkattu hyvin opastein ja kalkkiviivoin. Osallistujilla on käytössä pukukoppi suihkutiloineen.

http://hth.sporttisaitti.com/hirviholkka/

Järjestäjänä Herttoniemen perinteikäs Helsingin työväen hiihtäjät

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Laitetaanpas vielä viime hetken muistutus, että huomenna on tilaisuus (1) juosta (a) vähän reippaammin (B) mukavaa ulkoilutiereittiä ja vielä © numerolappu rinnassa sekä (2) nauttia pienen vanhan ajan kisan tunnelmasta. Vaikka peruskuntokausi olisi itse kullakin jo alkanut, ei räväkämmästä menosta ja röörien tuulettamisesta tai suunnitellun pitkiksen vaihtamisesta kisarepäisyyn ole mitään haittaa kevään tavoitteita ajatellen.

Viime vuoden tuloksista http://hth.sporttisaitti.com/hirviholkka/tulokset/2009/ voi koittaa arvella olisiko mahdollisuuksia tuoda kannua tai kippoa kotiin tai kehtaako tulla ja joutuuko juoksemaan ihan yksin tai muita sellaisia seikkoja, joita voi käydä mielessä osallistumista harkitessa. (Minä en ikinä ole katunut yhteenkään kisaan lähtöä - mutta kylläkin muutamaa juoksematta jäänyttä...)

Ehkä huomenna ei ole yhtä hieno aurinkoinen sää kuin viime vuonna http://picasaweb.google.com/mtakanen/Hirviholkka#5399181999649533330 mutta lunta ei ole maassa eikä kaatamalla sada, joten eiköhän siellä sortsijuoksijoitakin nähdä!

Link to comment
Share on other sites

Tulossa ollaan - ja shortseissa juoksen tietenkin, kun mittari on reilusti plussalla ;). Herttoniemen mäet pistävät varmasti kovasti puuskuttamaan noin viiden viikon ylimenokauden jälkeen. Urheillut olen tänä aikana paljonkin, mutta kovasti on ollut aerobista kaikki tekemiseni (mm. Montrail 55km, pitkiä pyöräilyjä, vaellus Karhunkierroksella).

Link to comment
Share on other sites

Hiihtolenkin kovinta nousua ei sentään mennä (eikä toiseksi kovintakaan), sillä vaikka reitti - http://hth.sporttisaitti.com/hirviholkka/reittikartta/ eli hyppyrimäki, pujottelurinne ja pururata jäävät turvallisesti lenkin sisäpuolelle - kulkeekin urheilukentältä alas peltoteille ja nousee takaisin ylös (käyden korkeimmillaan Viikintien ylittävän sillan kohdalla), mäet ovat kuitenkin mukavan asteittaisia. (No, kyllähän niissäkin saa itsensä sippiin, jos vaan pystyy...)

Link to comment
Share on other sites

Pistetääs tänne pieni raportti Hirvihölkästä jonka just kirjoitin toisaalle:

Ran my second race ever today: the 'Moose Run' 10K in Helsinki, Finland. This time I tried to run more competitively than in the quarter marathon in September, and so I did. My pace was a good (for me) 8:0x min mile/5:0x min km. My previous ~10K race pace was 5:2x minute km:s, so this was a significant step in the right direction emo_smile_big.gif.

I was a bit worried in the start, since I was not sure I could keep the tempo I started with -- it was the fastest I've ever run over anything longer than a few hundred yards. But after the first two miles I started to feel a bit more confident, my legs didn't feel tired. Slightly before the halfway point I heard someone shout the time -- 24:37 -- so I knew I was keeping a ~50 minute pace, which was my 'dream time' for this race. I decided to keep the pace for as long as I could. The last 1.5 miles had several steep ascents and descents. The last mile definitely didn't feel easy this time! After climbing one hill after another I felt pretty tired, so I could not do a really strong finish. My pace did not drop too badly, but catching up with the pair of competitors running about 30-40 meters in front of me for the last mile was not going to happen.

Climbing and descending was my forte today ... on the flat sections of the route I maintained my position among other runners, but the hills allowed me to pass people. Especially the moderate downhill paths favoured me ... I guess those few downhill running form drills did have an effect!

This was a small race, and the route is not officially measured. It's thought to be about 100 meters short of a real 10K. My finishing time was 49:xx. If you allow for the missing 100 meters, that gives a 'real' 10K time of 50 minutes and a few seconds. Bummer emo_smile.gif Oh well, that gives me several nice goals for the next 10K race: * a sub 8 min mile average pace * a sub 5 min km average pace * a sub-50 minute time.

Link to comment
Share on other sites

Oli ihan kiva pikku kisa! Enemmän kyllä olisi saanut olla 15k -kilpasarjaan osallistujia, koska meitä oli vaivaiset 20 miestä, ja naisia taisi olla vain kuusi. Laitan pidempääkin raporttia kunhan ehdin kirjoittaa, mutta aikaan 59:30 tuo meni, ja sijoitus 10/20. Kiva oli päästä alle tunnin, mutta reittihän on kyllä alle 15k, Garminin mukaan vain 14.44k.

Link to comment
Share on other sites

Ensimmäiseen osakilpailuun on kaksi viikkoa eli juuri sopiva väli, ts. cupin juoksuihin tähtäävän ei tarvinnut siitä syystä jättää Hirvihölkkää väliin. Seuraava pk-seudulla (laajastikin ottaen) järjestettävä hölkkä- tai juoksukisa taitaa olla Nummela tai Taaborinvuori kuukausi juoksusarjan päättymisen jälkeen. (Ainakaan näin äkisti en muista muita kuin Tervasaari- ja Paloheinämaratonsarjat, joiden osallistujajoukko ei taida edes osittain olla sama kuin näissä lyhyemmissä kisoissa.)

Hirvihölkän osallistujamäärä on ymmärtääkseni jämähtänyt sadan paikkeille (ja oikein kurjan sään vallitessa jäänyt reilustikin alle), mutta onhan se onnistunut sinnittelemään elossa siinä missä monet muut vastaavat syksyiset tai keväiset hölkkätapahtumat ovat muistoja vain.

Minulla ei ole mitään vastausta siihen, miksi ihmiset joskus tunkevat ahtaille reiteille tai miksi he eivät käytä hyväkseen tilaisuuksia jatkaa juoksuharrastusta myös "kilpaillen" pitkälle syksyyn. En osaa myöskään sanoa, millä keinoin Aktia on onnistunut kasvattamaan suosiotaan tai olisiko Hirvihölkässä mahdolisuuksia uuteen nousuun, mutta siitä olen varma, etteivät ne mitenkään voi olla toistensa kilpailijoita.

Link to comment
Share on other sites

Minulla ei ole mitään vastausta siihen, miksi ihmiset joskus tunkevat ahtaille reiteille tai miksi he eivät käytä hyväkseen tilaisuuksia jatkaa juoksuharrastusta myös "kilpaillen" pitkälle syksyyn. En osaa myöskään sanoa, millä keinoin Aktia on onnistunut kasvattamaan suosiotaan tai olisiko Hirvihölkässä mahdolisuuksia uuteen nousuun, mutta siitä olen varma, etteivät ne mitenkään voi olla toistensa kilpailijoita.

Tuossa on pari asiaa. Yksi on se, että monilla oli vähän aikaa sitten maraton, joten viettävät jonkinlaista ylimenokautta ja toi Hirvihölkkä tulisi aika nopeasti uuden kauden ekana kisana, Aktiaan on kuitenkin pari vkoa enemmän aikaa. Aktia on kasvattanut sen takia suosiotaan, kun se on kisojen sarja, ts. ihmiset saavat tekemistä säännöllisesti koko talven ajaksi. Hirvihölkkä kasvattaisi suosiotaan, jos se liittoutuisi joidenkin muiden hölkkien kanssa ja muodostaisi vastaavan vaikkapa 3 hölkän cupin. Eikä se haittaisi, jos hankkisivat sille kiertueelle jonkun sponsorinkin. Vaihtoehtoisesti järjestävä seura voisi järjestää siellä Hertsikassa vaikkapa kolmen lajin sarjan. Eli syksyllä hölkkä, talvella hiihto ja keväällä vaikkapa suunnistus ja niistä tulisi yhteistulos.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy