Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Solvalla Extreme ½-maraton 10.10.2010 Espoo


Recommended Posts

Jotain pari kolme kertaa takana. On se sillä lailla extreme että missään muussa juoksutapahtumassa en ole yhtä tiukkoja mäkiä ja yhtä mittavaa kokonaisnousumäärää jolkottanut. Viime vuonna vedin tiukimmat nousut suosiolla kävellen, ei hapottanut ollenkaan yhtä pahasti ja loppuajassa ei ollut mitään eroa aiempaan. Tarjolla oikeinkin kaunista syksyistä Nuuksion järviylängön ulkoilumetsää ja reitti jotain irtosoraista mäkeä lukuunottamatta kelpo kivituhkattua ulkoilureittiä. Ok järjestelyt, joskin hieman turhan harva (2009) juomahuolto. Olen itse tykännyt, suositeltava tapahtuma, mutta tulosta ei käytännössä kannata verrata mihinkään muuhun kuin aiempaan osallistumiseen samaan tapahtumaan.

Link to comment
Share on other sites

Extreme taitaa olla vain tapa saada enemmän huomiota tälle Solvalla-marssi -tapahtuman puolimaralle. Kuten Tavis tuossa totesi, siinä juostaan tavallisia hiekkapintaisia ulkoiluteitä pitkin. Ei mennä polkuja pitkin, ei hypitä ojien tai kivien yli. Siis varsin normaali juoksualusta. Raskaaksi sen tietysti tekee se, että matkalle mahtuu paljon nousuja (ja laskuja), joten kokonaisnousun määräksi tulee kohtalainen. Lähtö ja maaliintulo ovat urheilukentällä. Osanottajia ei ole liikaa, joten ruuhkia ei synny. Matkalla harmillisia ovat sauvakävelijät, joita on usein 2-3 rinnakkain ja jotka eivät ymmärrä jättää tilaa, vaikka juoksijoita menee vähän väliä ohi. Reitillä on 2 juomapistettä, maalissa viime vuonna taisi olla banaaneja, mustikkakeittoa ja juotavia. Järjestelyt sinänsä ovat erinomaiset, kuten pysäköinnin ohjaus, ilmoittautuminen, pukutilat, suihkut, reitin merkinnät. Vantaan maraton (tai puolikas) luultavasti on monelle tuona päivänä ykkösvaihtoehto. Solvallan juoksua voi kuitenkin suositella, mutta ei tietenkään ennätysten tekoon.

Link to comment
Share on other sites

1:55:?. Virallisia tuloksia ei näemmä ole vielä saatavilla. Ihan kipee reitti: ensimmäinen ja viimeinen 5km sikajyrkkiä nousuja ja laskuja. Ihan kivaa kuitenkin. Voisin osallistua ensi vuonna uudestaan.

Järjestelyt toimivat paria seikkaa lukuuottamatta ihan ok.

1) Aamulla paikan päälle tultaessa armoton sekoilu. Ensin autolla urheiluopiston pihaan. Siellä joku tiesi kertoa, että lähtöpaikka on "tuota tietä ylös tuohon suuntaan". Mäen päältä löytyi innokas liikenteenohjaaja, joka ohjasi meidät vapaaseen pysäköintiruutuun. Tulimme ulos autosta ja kysäisimme samaiselta kaverilta, jotta missä voi ilmoittautua. Vastaus: "Takaisin tulosuuntaan ja vasemmalle". Kävelimme puoli kilometriä rinnettä alas. Sieltä löytyi toinen liikenteenohjaaja, joka ei tiennyt, missä kisatoimisto/ilmoittautumispaikka sijaitsee. Asiaa selviteltiin kahden kännykän avulla. Kävi ilmi, että ilmoittatumispaikka onkin siellä mäen huipulla parkkipaikan takana, johon siis olimme juuri jättäneet auton. Takaisin rinnettä ylös. Ilmoittautumispaikka löytyi. Ilmoittauduimme ja halusimme käydä vessassa ennen starttia. Kävi ilmi, että lähin wc sijaitsee urheiluopistolla päätien varressa eli noin kilmoetri rinnettä alaspäin. Emme käyneet vessassa, koska halusimme mukaan juoksemaan.

2) Reitin merkitseminen: Pari kertaa eksyin reitiltä. Siinä paloi ehkä pari minuuttia, joten sen suurempaa vahinkoa ei päässyt käymään. Kärkipään porukka sen sijaan juoksi kuulopuheiden mukaan harhaan useita kilometrejä noin 4km kohdalla. Itse lähdin myös väärään suuntaan, mutta kärkijengi tuli juuri sopivasti vastaan siinä kun olin juossut pari sataa metriä metsään ja viittilöi kääntymään ympäri. Kerrankin olin oikeaan aikaan oikeassa paikassa!

Kaltaistani sunnuntaihölkkääjää tämmöiset eivät hirveästi haittaa, mutta mahtaa niitä tyyppejä v***ttaa, jotka oikeasti lähtevät voittamaan ja/tai hakemaan kovaa tulosta.

Link to comment
Share on other sites

kärki veti varmaan 1600m ylimääräistä eli kilpailun ajoista ei kannata liikaa välittää. Kun reitillä on valvoja ja hänellä on tasan yksi tehtävä. Ja vaihtoehtoja on kaksi eli oikealle tau vasemmalle, niin on aika mielenkiintoista, että silti homma menee puihin.

Muuten tällä kisalla olisi reitin puolesta potentiaalia vaikka mihin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

kärki kolmikko todella veti harhaan ja pahasti. Eli juoksu loppui meiltä noin 4,5 km jälkeen kun huomasimme, että olimme takaisin siellä parkkiksella josta lähdettiin matkaan. osa reitin merkinnöistä puuttui tai oli hyvin jemmassa, osa maassa. eikä valvoja ollut mitenkään kiinnostunut juoksusta, istui metsässä ja leikki kännykän kanssa...Jos tulevaisuudessa mukana niin pitää ilmeisesti ottaa karta ja kompassi mukaan. aikamoista sähellystä järjestäjien puolelta alusta loppuun...p**** homma, etenkin kun viime vuonna aika 1.24 ja risat...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy