Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ironman Hawaii 2010


perttu
 Share

Recommended Posts

Legendaarinen kisa käydään 9.lokakuuta eli siihen on noin 2,5 vkoa ja spekulaatiot on hyvä aloittaa. Heitän kehiin taas hyvissä ajoin miesten TOP5:sen ennenkuin joka paikka on täynnä arvioita ja veikkauksia. Naiset sitten vähän myöhemmin:

1.Craig Alexander AUS (itseoikeutettu suosikki viime vuosien perusteella, tasapainoinen)

2. Marino Vanhoenacker BEL (hirmu kunnossa mm.7.50 pintaan kesällä, valmistautunut)

3. Andreas Raelert GER (pyörähirmu EM-voittaja, osaa myös muut lajit ja pärjäsi jo viime vuonna täällä)

4. Chris Lieto USA (Toinen kova pyöräilijä ja kokenut Havaijilla)

5. Chris McCormack AUS (Kokenut lajin legenda ja osalajit tasapainossa kuten Alexanderilla, kilpaillut vähän viime aikoina)

Paljon on taas myös 'mustia hevosia' ja sellaisia vanhoja konkareita jotka eivät enää viime aikoina ole olleet ihan terävimmillään. Osanottajalistan mukaan myös Andreaksen veli Michael Raelert olisi lähdössä viivalle. Hän on tainnut voittaa jokseenkin kaikki kilpailut viime vuoden 1/2 matkan maailmanmestaruudesta lähtien, mutta lienee vielä liian kokematon täydellä pärjätäkseen Havaijilla.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eiköhän tuosta kööristä podium-paikan lunastavat löydy, oma suosikkini lienee Graig Alexander.

Ja tässä sinivalkoisin värein osallistuvat:

1377

Inkinen

Sami

M

35

M35-39

FIN

Business Owner

1402

Jaako-Blunder

Heini

M

35

M35-39

FIN

Flight Attendant

Ihmettelen suuresti miksei täällä kotosuomessa uutisoida samin suorituksista, kaveri paukuttelee ihan kelvollisia aikoja jenkkilässä, mutta esim. tri-liitto ei tuo millään tavalla esille tämän veijarin edesottamuksia. Aikaansaava kaveri niin triathlonissa kuin pisneksissäkin.

Link to comment
Share on other sites

Olen Pertun kanssa melko samoilla linjoilla. Andreas Raelertin nostaisin kuitenkin kakkoseksi. Alexanderilla on konsepti niin hyvin hallussa, että vaikea on muiten päästä rinnalle ellei jotain yllättävää tapahdu.

Salaisena toiveenani on kuitenkin että Chris Lieto hoitaisi homman kotiin. Tykkään rohkeasta tyylistä yrittää pyörällä muilta karkuun, kuten Stadlerkin on parhaimpina vuosinaan kisannut. Olisi hieno kruunu miehen uralle ja kaikinpuolin muutenkin sympaattisen tuntuiselle kaverille soisin voiton.

Michael 'junnu' Raelert on aika mielenkiintoinen tapaus. Tietääksi hänen suunnitelmissa oli jatkaa 70.3 kisojen dominointia vielä ainakin tää vuosi ja sitten harkita ironmaniin siirtymistä. Saas nähdä toteutuisiko kahden veljeksen iskujoukko jo tänä syksynä.

Naisten voittajalla lienee melko turha alkaa spekuloimaan :-)

Lisäys: Raelerttien blogin mukaan Maikkeli on Konassa vain supportterina ja haistelemassa tuulia.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Joo. Naiset vois olla:

1. Chrissien Wellington GBR (n.0,5h erolla)

2. Julie Dibens GBR (ui selkää yhtä kovaa kuin Carfrae vaparia, loistava pyörällä, parantaa juoksuaan)

3. Mirinda Carfrae AUS (Vahva juoksija)

4. Yvonne Van Vlerken NED (Parhammillaan pyörällä)

5. Rebekah Keat AUS

Sielläkin löytyy muita mahdollisia jotka voivat onnistuessaan olla TOP5:ssa (Crawford, Berasategui, Csomor, Corbin, McGlone). Kolmen kärki tuntuisi aika vahvalta mutta sitten voi olla tasaista.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Uusimmassa Triathlon Plus-lehdessä oli hauska "The Best 10 triathletes of all time"-lista lajin menestyneimmistä edustajista. Mielenkiinnolla odotan miten listaltakin löytynyt Natascha Badmann jaksaa vielä kiusata nuorempiaan tänä vuonna, onhan neidillä 6 ironman-mestaruutta ja gueen of kona-titteli jota Chrissy yrittää kovasti häneltä viedä.

Link to comment
Share on other sites

Liedon taustoista en tiedä, mutta ainakin sami lienee ansainneen paikkansa jossain jenkkilän kisassa. Heini, joka virheellisesti on merkattu miesten puolelle, pitää yllä facebook-sivustoa tästä kona-tavoitteestaan. Ohessa linkki heinin sivulle, toivottavasti lukee tätä foorumia ja laittais vähän kommentteja niin meidän ei tarvitsisi veikkailla :)

http://fi-fi.facebook.com/pages/Ironman-2010-Hawaii-Heini/138680022832759

Link to comment
Share on other sites

Niin 2 suomalaista. Ei sinne nykyään kovin helppoa ole päästä ja koko ajan tulee vaikeammaksi. Lisäksi osanotto on todella kallista eikä se kiinnosta edes kaikkia joilla siihen olisi fyysisesti edellytyksiä. No, ensi vuonna siellä lienee taas enemmän finskejä, ainakin yksi läpäissee karsinnan jo tämän vuoden puolella.

Link to comment
Share on other sites

Kysäisin asiaa Liedolta muutamia vuosia sitten yhteisellä pyörälenkillä, on kuulemma italialaista sukua ja joku merkityskin sanalle Lieto oli italian kielellä.

Havaiji veikkaukseen sen verran, että tutut nimet siellä kärjessä varmasti pyörii, nostaisin ykkössuosikikseni Tanskan Rasmus Henningin. Tosin jos sattuisi sellainen tuulisempi päivä,niin homma menisi mielenkiintoisemmaksi,sitten olisi "yllätyksillekin" sijaa. Naisten puolella ainut mielenkiinto on se mikä on Wellingtonon loppusijoitus miesten sarjassa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

En tiedä tuleeko miltään kaupalliselta tv-kanavalta suorana, mutta netistä streami kisapäivänä osoitteesta www.ironmanlive.com on toiminut viime vuosina hyvin. Tuolla on myös tekstipohjaista seurantaa kisapäivänä ja ainakin aina ennen on ollut sellainen tracking -systeemi jolla voi etsiä urheilijoiden väliaikoja. Sama kuva saattaa löytyä muistakin osoitteista netistä, ainakin NBC-kanavan verkkosivulta tosin sitä en tiedä näkyykö se Suomeen. NBC-kanavalta tulee myös koostelähetys kisasta yleensä joskus joulun alla (n.90min).

EDIT: Kisa alkaa Suomen aikaa klo 19.30 lauantaina (pro-sarjalaiset), mikäli oikein noita aikavyöhykkeitä tulkitsin. Kärki siis maalissa siinä ennen klo 4 sunnuntaina Suomen aikaa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy