Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Zürichin maraton 17.4.2011


Recommended Posts

  • Replies 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

On totta, että Zürichin maratonille on avattu ketjut sekä 2007 että 2008. Olisi kieltämättä voinut vuotta 2011 kysyä myös ketjun "Zürich 20.4.2008" alla. Voit vaikka vastata sinne. Ei ollut tarkoitus mitenkään ärsyttää ja pyydän kovasti anteeksi syntiäni turhan ketjun avaamisesta.

Link to comment
Share on other sites

Ei se sinun vikasi ole, eikä siinäkään ole järkeä, että nyt keskustellaan 2008 ketjussa, vaan ajattelin lähinnä sitä, että voisimme keksiä keinot, kuinka varsinkin tällaisten harvinaisempien tapahtumien osalta voisimme saada kaiken keskustelun samaan ketjuun, jolloin jo mainitut vinkit eivät jää unholaan.

Oma ehdotukseni on se, että ketjuista jätetään vuosiluvut kokonaan pois. Silloin joku Honolulun marathon on aina Honolulun marathon. Eriasia sitten HCM, Tukholma tms. megatapahtumasta, joista tulee tuhat sivua juttua, jos samaan syssyyn jatketaan.

Link to comment
Share on other sites

Uskaltaisikohan tähän muutaman rivin kirjoittaa, kun nettipoliisi on Berliinissä ;)

Kovasti olin jo viime vuonna lähdössä Zürichin maratonille, mutta pupu tuli viime tingassa pöksyyn :(

Aikaisemmista ketjuista päätellen maratoni on hyvin järjestetty ja kaikki pelaa loistavasti :)

Kaupunkihan on aivan upea tutustua jo muutenkin: tosi siistiä joka paikassa ja ihmiset ovat aivan fantastisia :)

Nyt saisi Blue1:n suorat lennot puoleen siitä mitä viime vuonna katselin hintoja. Hotelli tai joku majoitus pitäisi vielä bongata ja olisin valmis kiinnittämään tämän maratonin :)

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...

Laitetaan nyt jonkinlainen ennakko tänne:

Kisaan on siis 6 päivää aikaa ja kahdessa viikossa eivät olisi tunnelmat voineet enempää muuttua. Ensin oli valtavan hyvä kunto, sitten tuli flunssa ja akillesjänneongelma. Nyt täytyy vain relata ja odotella. Logistisesti homma menee tällä krt niin, että pe aamulento sinne (törkeän aikainen herätys) ja ma iltalento back. En tiedä, onko pe vai la lento parempi, nyt kokeillaan taas vuorostaan perjantaita. Reittiin tai mihinkään muuhun en ole vielä oikein ehtinyt tutustua, vaan teen sen samalla, kun kirjoitan tätä viestiä. Ts. opitte samaan tahtiin kanssani. Sen jo tänään opin, että startti on aamulla jo klo 8.30. Hotellissa ei olisi ollut riittävän aikaisin brekkaria, joten peruin varauksen ja menen kaverilleni yöksi Winterthuriin, josta pääsee junalla kuulemma aamulla aikaisinkin 20 minsassa pelimestoille. Eli ei ole pakko yöpyä Zürichissä, jotta viivalle ehtisi.

Kannustusjoukkojakin on luvassa. Tämä kaverini on siis sveitsiläinen, entinen opiskelukaverini ja sen lisäksi yksi englantilainen kaverini lentää sinne myös. Pidämme hauskaa sitten maratonin jälkeen. Zürichissä asuu myös muita tuttuja opiskeluajoilta Helsingistä, joten saattaa olla, että vihjasen heille kisasta, en ole siitä vielä ihan varma.

Toi ei ollut tosiaan kaikista halvin kisa, vaan joku 115e tuli maksamaan, vetivät luottokorttimaksustakin oikein kunnon rahan välistä, sellaista en ole ennen kokenut. No lauantaina siellä on klo 16-19 joku pastaparty ja lisäksi saa Niken paidan. Jänispalvelukin on mukana, joten 3.15 jäniksiä ehkä voisi lähteä seuraamaan. En ole koskaan maratonilla aiemmin jäniksiä nähnyt ja jos nytkin on ryysis alussa niin voi olla, ettei niitä näe. Tavoite olisi kuitenkin juosta 3.15 vauhtia ja katsoa sitten mihin hyytyy lopussa.

Juomapisteet ovat 3,5km välein. Se on itselleni vähän liian usein. En ole vielä päättänyt millaisen strategian tekisin. Ajatus oli juoda 5km välein 2 mukillista ja geelit 15, 25, 30, 35. Tuo uusi tilanne aiheuttanee varmaan paikan päällä pe uuden kalkuloinnin. Täytyy katsoa säätä. Sinne luvattiin jossain vaiheessa 20c ja sateista. Aika lämmin, ehkä jopa liian lämmin enkkaa ajatellen, mutta toisaalta inhoamani sade. En tiedä vaikuttaako se siihen, että pitäisi juoda enemmän. Yksi vaihtoehto olisi juoda sillä tavalla, että jättää joka kolmannen pisteen väliin tai sitten juo kahdella vain yhden mukin ja yhdellä sitten kaksi, mutta pitää nyt katsoa. Riippuu siitäkin paljonko siellä on osanottajia, joten miten se on käytännöstä mahdollista juoda. Ehkä juomisen voi päättää myöhemminkin, geelihomma pitää päättää kyllä jo ennen lähtöä Hangosta, koska geelit pitää ostaa ja teipata housuihin. Samoin paita-asia on vähän epäselvä vielä. Otan ehkä 3 paitaa mukaa, josta valitsen kelin mukaan. Jos sataa niin tiheämmällä kuviolla olevan, jos ei sada niin vohvelikuvioisen, niistäkin voisi valita kylmemmällä säällä mustan ja aurinkoisella tai lämpimämmällä valkoisen. Se valkoinen oli sekä Rotterissa että Berliinissä, jälkimmäisessä vähän kylmä ja vettyi rankkasateessa.

Reitistä... katsoin juuri interaktiivisen reitin läpi. Itseasiassa katsoin sen kerran aiemmin jo joskus viime syksynä, mutta palauttelin nyt sen mieleeni. Siinä juostaan ikäänkuin yksi lyhyempi rundi ensin ja sitten toinen pidempi, joka menee kauemmas järven rantaa. Hieman huolettaa tuo, että reitti on valtaosaltaan tosiaan siinä järven rannassa eli jos tuulee niin tulee vaikeuksia. No katsotaan.

Käytän tämän viikon siihen, että yritän saada itseni kuntoon, enkä juokse ollenkaan. Jääpussia jalkaan, yskimistä ja niistämistä. Usko on vahva, että olen terve sunnuntaina, eikä akillesjänne vaivaa. Parempaan suuntaan ollaan menty koko ajan, nyt on lähinnä enää kosketusarka ja yskä/nuha vähenevät. Se lopullinen tilanne on tietysti säkästä kiinni.

Kyllä se on taas niin, että näin 6 päivää ennen kisaa alkaa olla jo aika hermostunut. Ei jaksa keskittyä työntekoon ollenkaan, kun miettii sitä kisaa innostuneena. Kilpailuviikonloppu on kuitenkin aina vuoden kohokohta. Ei pelkästään se kisa, vaan expo, syöminen ja juominen, hengailu uusissa paikoissa, ihmisten tapaaminen jne. Aijai, että voi tulla hauskaa. Syksyllä otetaan sitten Berliini yritys 2, mutta juostaan tämä Zürich tosiaan ensin. Tällä kertaa olen ensimmäinen kavereistani, joka tuon juoksee. Frendihän juoksi tosiaan Berliinin vuoden ennen minua, Rotteri vedettiin samaan aikaan.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Löysin sivuilta juomahuoltokaavion ja viime yönä sitten pohdin strategiaa hikihatussa. Vaikeaksi menee. Siellä on tarjolla matkan aikana seuraavat eväät:

- 3,5km, 7km V(esi)

- 11km V ja B(anaani)

- 15,5km V, B, SportBar (U)rheilujuoma, -P(atukka) ja -G(eeli)

- 19km, 22,5km V, B, U, P

- 25km V

- 26,5km, 30km V, B, U, P

- 33,5km V, B, U, P, G, C(ola)

- 38km V, P, C

- 41km V

Todella sekava systeemi. Päätin, että ainakin 3,5km, 26,5km ja 41km skippaan. Aloitan siis juomisen 7km kohdalla, mutta pitää miettiä riittääkö pelkkä vesi 15,5km asti. Vaihtoehto on se, että lisään yhden geelin ranteeseen, jonka vedän jo 7km kohdalla. Eli siis kokeillaan pohtia:

- 7km 2 mukia vettä ja geeli

- 11km 1 muki vettä ~ 1/4 kisasta juostu, 3 mukillista juotu ~5dl

- 15,5km 2 mukia vettä ja geeli

- 19km 2 mukia urheilujuomaa

- 22,5km 1 muki urheilujuomaa ~½ kisasta juostu, 8 juotu ~vähintään 1,2 litraa juotu

- 25km 2 mukia vettä ja geeli

- 30km 2 mukia vettä ja geeli ~vajaa 3/4 kisasta juostu, 12 juotu ~vähintään 1,8l juotu

- 33,5km 2 mukia vettä ja geeli

- 38km 1 muki colaa

- 41km 1 muki vettä

maraton juostu, 16 mukillista juotu ~ 2,4 litraa, jos oletetaan, että mukillinen 1,5dl. Määrän pitäisi olla ok, jos menee max 3,5 tuntia aikaa.

Ihmeellisesti muuten heittelehtii nuo osanottajamäärät tosi paljon. Sivuilta poimittua:

ilmoittautuneet/startanneet: 2003: 5492/4856, 2004: 7476/6039, 2005: 7409/5825, 2006: 6944/5363, 2007: 5829/4860, 2008: 5584/4780, 2009: 5893/5018, 2010: 5234/4567. Onkohan tuossa tapahtunut ilmoittautumismaksussa joku suuri pomppaus vai mistäköhän johtuu, että parituhatta on vähentynyt vuosikymmenen puolivälistä. Maratonjuoksun suosiohan on noussut.

V:u tosiaan kun nämä ketjut pusataan joka vuodelle uudet niin ei pysty hyödyntämään vanhaa tietoa. Jos oikein olen ymmärtänyt niin tähän mestaan saa tiketin: http://www.thermalbad-zuerich.ch Täytyy nyt katsoa pitäisikö mennä sinne lepuuttelee altaisiin kisan jälkeen vai käynkö suihkussa tuossa maalin vieressä (minne kanssa pääsee) http://www.mythenquai.ch/ Siellä ei tosin varmaankaan olisi asiaa uimaan, koska tällä hetkellä ainakin veden lämpötila on 11C.

Link to comment
Share on other sites

Tsemppiä Zurichiin. Teeppä kunnon mukainen suoritus. Veikataan nyt vaikka 3.14.37 harjoitusraporttiesi perusteella.

Kyllä se on taas niin, että näin 6 päivää ennen kisaa alkaa olla jo aika hermostunut.

Ei ihme, että hermostuttaa, kun lukee noita suunnitelmiasi, mutta jokainen taaplaa tyylillään. Toivottavasti väkeä on paljon ja järjestelyt ovat hyvät, kun toisen ketjun mukaan...

olen aika väsynyt Suomen kisoihin huonoihin järjestelyihin ja alhaisiin osanottajamääriin.

Ja tsemppiä muillekin seppolalaisille.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Zurich on tunnelmaltaan, reitiltään ja maisemien kannalta parasta A-luokkaa. Reittiä on ilmeisesti muutettu hieman siitä kun kävin itse juoksemassa (2007 tai 2008). Muistoihin jäi ainakin silloinen enkka, ensimmäinen 3.20 alitus vaikka usko meinasikin jossain vaiheessa loppua. Siinäpä Baldinile tavoite, alle 3.19.46.

Link to comment
Share on other sites

Usko meinaa loppua jo nyt kesken. Toki tuon ajan voisi ottaa tavoitteeksi ja katsoa kuinka käy. 4.35 min/km vauhtia lähden kyllä ja katson minne joudun. Akillesjänne on kyllä kumman hyvä nyt. Saa painaa siihen ennenkuin tuntuu kipu. Tosin jännä nähdä mitä flunssa ja tämä about kahden viikon tauko on vaikuttanut kuntoon. Yhtään edes kympin kisaa ei nyt sitten tullut alle. Huomenna ajattelin käydä sen verran lenkkareilla, että saisin kalibroitua podin. Tässä alkaa tulla vähän kiire, ehkä yritän pakata hieman jo tänään laukkuun ainakin peruskamoja, koska ke ja to olen liikenteessä.

Link to comment
Share on other sites

Mitä sitä turhaan stressiä ottamaan. Eikös tuo allekirjoituksen 10km 41.54 tullut kuukausi takaperin tosi helposti "lenkkivauhdilla"? Ja kiristämisen varaakin olisi ollut. Pelkästään tuo antaa 3.16 McMillanissa ja kun määrätkin ovat olleet suht isoja, niin hyvältä kuullostaa.

Pieni flunssa tuossa välissä tuskin kuntoa radikaalisesti huonontaa. Ehkä jopa pieni pakkolepo parantaa menoa.

Joten laitappa nyt vaan se 3.14.37... Turha sinne on hölkälle lähteä. Reippaasti eteenpäin ja jos hyytyy niin sitten hyytyy. Maratoneja tulee uusiakin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy