Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Lassen Hölkkä


Recommended Posts

Hieno tapahtuma täynnä historian siipien havinaa. Mukava maalaistunnelma ja ainakin kympin reitti sopivan vaihteleva. Mielestäni paras näistä pk-seudun pikkutapahtumista, osallistujia on toki satoja.

Myös itse legendan olen bongannut paikan päällä jokainen kerta (08-10). ei kyllä taida itse enään juosta(?).

osallistumismaksu myös kohdillaan.

Suositteln lämpimästi!!!:situps:

Link to comment
Share on other sites

Tuo juostiin siis jo 37. kerran. Aikaisemmin matkat ovat olleet 10km ja noin 20km, nyt matkat olivat ensimmäistä kertaa 10.3km ja 21.1km.

Oli aika mäkistä maastoa mutta kyllähän tuon jaksoi kivasti vetää. 8km jälkeen juoksin jotakuinkin yksin, hieman oli vaikeuksia ylläpitää vauhtia kun takana ei näkynyt ketään ja edessä olevat kaksi juoksijaa olivat liian kaukana.

Olin puolimaratonilla M40-sarjassa 3.

Lassea en kyllä bongannut, harmi, kävin sentään katsomassa keskustassa Lassen patsasta.

Lasse juoksi Hölkässä viimeksi 2003. Päivi Viren oli juoksemassa 10.3km

Juoksijat saivat mitalin ja Ascis-repun, palkinnoksi sain täkin, pyyhkeen ja pastakauhan. Hyvä vastine osallistumismaksulle puolikkaalla (20€, jälki 26€)

Link to comment
Share on other sites

Aikaisemmin matkat ovat olleet 10km ja noin 20km, nyt matkat olivat ensimmäistä kertaa 10.3km ja 21.1km.

Minulta jäi tällä kertaa väliin. Osaako joku osallistunut sanoa, että miten reittejä oli muutettu? Eli olivatko reitit kokonaan uudet vai oliko niihin vain lisätty joku pieni kierros alkuun tai loppuun?

Verkossa on vielä vanhat reitit.

Link to comment
Share on other sites

Kympin tapauksessa reittiä juostaan aiempiin vuosiin nähden väärinpäin ehkäpä 1,5 km. Lisäksi kirkonkylällä tehdään lisälenkki. Kovin dramaattisista muutoksista ei siis ole kyse, mutta toki vertailu vanhalla reitillä tehtyihin tuloksiin on mahdotonta.

Jälleen kerran Lassen Hölkkä oli hienosti järjestetty tapahtuma!

Link to comment
Share on other sites

Kympin tapauksessa reittiä juostaan aiempiin vuosiin nähden väärinpäin ehkäpä 1,5 km. Lisäksi kirkonkylällä tehdään lisälenkki. Kovin dramaattisista muutoksista ei siis ole kyse, mutta toki vertailu vanhalla reitillä tehtyihin tuloksiin on mahdotonta.

Jälleen kerran Lassen Hölkkä oli hienosti järjestetty tapahtuma!

onko uusi kymppi hitaampi vai nopeempi?

otin tänävuonna niin rennosti, etten osaa verrata.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ilmoittauduin 16.9 järjestettävään Lassen Hölkkään sille lyhyemmälle, 10,3km matkalle. Suht halpa tapahtuma ja siellä saa mitalin lisäksi Asics-repun. Reitti ei ole ilmeisesti kovinkaan nopea, mutta tällä treenitaustalla haenkin nyt lähinnä ylipäätänsä juoksukilometrejä korkeammilla sykkeillä.

Link to comment
Share on other sites

Mukana myös puolikkaalla, tarkoitus olisi parannella viimevuotista aikaa, 1h30 aika olisi aika ideaali, mutta voipi olla että jää haaveeksi kun on ollut lonkan kanssa ongelmia. Reittihän ei ole tosiaan nopeimmasta päästä, paljon nousua ja laskua tulee matkalla ja varsinkin viimeisen 3km (about) kohdalle tulee aika pitkä ja jyrkkä nousu joka vie sykkeet aika liki maksimia. Tapahtumana kuitenkin mukava perinteinen ja reitti kiertelee kauniita maalaismaisemia (jos niitä nyt sitten ehtii katsella liman ja rään sylkemisen ohella ;)

Link to comment
Share on other sites

Ilmoittauduin myös mukaan puolikkaalle. Viime hetkellä, kun pääsi vielä halvemmalla hinnalla. Mielenkiintoista nähdä miten vaativa reitti siellä on. Tavoitteita ei sen kummemmin ole. Kunhan saa hyvän juoksun ja pääsee vähän kokeilemaan nykykuntoa. Tarkoitus kun olisi vielä juosta syksyn aikana yksi täysmaratonkin. Tai siis oikeasti on tietenkin tarkoitus rikkoa Tuusulassa keväällä juostu 1:49.

Link to comment
Share on other sites

Aika mukava keli on luvattu huomiseksi. Kun tänne on kerran tulossa muitakin foorumilaisia, niin pitäisikö yrittää vaihtaa kuulumiset ja viimehetken arviot tulevasta juoksusta. Google mapista löytyi hyvä kuva paikalta. Siellä näkyy olevan jonkinlainen portti, jossa lukee tervetuloa. Siinä voisi olla hyvä tavata vaikka klo 11:15.

Link to comment
Share on other sites

11.15 moni oli vielä about helsingissä. Anyway, nyt takaisin himassa. 180km istuttu prätkän päällä. Myöhemmin voisi todeta jotain muuta, mutta nyt on pakko vain sanoa, että vituttaa se, että liikennejanari oli luikkinut jonnekin huitsin nevadaan ja jättänyt risteyksen yksikseen sinne. Juoksin harhaan. Kiva kun on jyrkkää alamäkeä päästellyt täysillä ja kuulee mäen alhaalla, että reitti ei mene siellä. No jyrkkää mäkeä ylös, tarpomista heinäpellossa ja upottavassa ojassa kunnes pääsee taas reitille. Sitten ei-fiiliksellä jatkaa juoksua ja 9km jälkeen saavuttaa tyypit, joista meni heittämällä ohitse 4km jälkeen, koska olivat aloittaneet liian kovaa ja olivat puhki. Todella mukavaa. Toivottavasti se liikenneheebo palaa nyt jossain helvetin tulessa. Muutenkin ihmeellistä se, että jos piti olla massajuoksu niin miten on mahdollista, että 5km kohdalla ei näkynyt juoksijoita enää edessä eikä takana kunnes sitten taas näkyi, kun palasin ketunlenkiltä. Kyllähän massajuoksussa pitäisi porukkaa olla sen verran mukana, että se on letka, missä juostaan, eikä yksin kuin väliaikalähdöissä. Hohhoijaa.

Link to comment
Share on other sites

No eihän tuo 11:15 ollut mikään itsetarkoitus, ehdotus vain joka tuli aika myöhään, että se siitä. Itse olin kyllä hyvissä ajoin paikalla, että ehtii vähän lämmittelemään. Tuo kone kun lähtee aika hitaasti käyntiin, niin on Parempi olla pieni hiki päällä jo lahtöviivalla että voi lähteä heti kunnolla liikkeelle. Ja niinhän sitä tuli lähdettyä taas liian kovaa ja 7 km jälkeen alkoi sitten vauhti hidastumaan, kun vielä 2/3 matkaa jäljellä. Pakko oli lönkötellä vähän hitaammin johonkin 12 km:iin. Sen jälkeen onneksi alkoi taas juoksu kulkea vähän paremmin, ja pystyin jopa pieneen loppukiriin. Loppuaika olikin jotain 1:44:5x. Ennätys siis parani n. 4 min. Eli täytyy olla juoksuun tyytyväinen, kun reitti oli kuitenkin aika haastava runsaine mäkineen. Ja siellä tosiaan ei aina ollut ohjaus paikalla vaan, kun juoksin 4 hengen ryhmässä, niin kyllä siitäkin porukasta yksi juoksija onnistui juoksemaan yhdessä risteyksessä suoraan. Tosin me muut huudeltiin heti perään, eikä hänelle syntynyt siitä isompaa vahinkoa, vaan kääntyi heti takaisn.

Link to comment
Share on other sites

Puolikas juostu ja uusi enkka raskaalla reitillä, 1:33 ja jotain. Täytyy olla tyytyväinen tuohon kun juuri ehti parantua flunssan kourista ennen viikonloppua ja keho ei ihan täydessä iskussa tietty ollut. Tasaisemmalla reitillä menisi varmaan tuon 1:30 alle että heilahtaa, ehkä sitä pitää vielä testata tänä vuonna...Sää oli mitä parhain, mitä nyt tuuli vähän aiheutti pientä vastusta parissa kohtaa reittiä. Mitä tulee noihin järjestelyihin niin tuohan on aika tuommoinen "kotikutoinen" ollut aina ja tietty eihän tuo 23 € ole paha hinta tuosta. Tänä vuonna oli jostain syystä paljon vähemmän osallistujia varsinkin puolikkaalle kuin aikaisemmin. Tuolla reitillähän ei ole liikenteenohjausta kuin suurimmissa risteyksissä, joten niitä reittimerkkejä pitää seurata tarkasti ettei harhaudu reitiltä. Itsekkin huutelin erään (herras)miehen perään siinä kirkon kohdilla kun paineli suoraan jonnekkin omakotitaloalueelle, kun olisi pitänyt kääntyä. En tiedä sitten minne asti hän juoksi harhaan, toivottavasti ei kovin pitkälle...

Link to comment
Share on other sites

Onnittelut kaikille hölkkääjille. Jos noilla reiteillä onnistuu tekemään ennätyksensä, vielä suuremmat onnittelut. Laikkamiehiä ja nuolia oli kyllä kohtuu hyvin. Tosin asiaa voi auttaa, että on tullut muutama kerta kierrettyä lenkit. Toki parilla liikennejannulla (noin 70 vee) oli isommassa tien ylityksessä n 14 km:n kohdalla?! jutut pahasti kesken, mutta tarkka motoristi osasi pysähtyä ja laskea hölkkääjät yli vaikka laikka ohjaajalla olikin väärin päin.

Kiva syksyn hölkkä, pienistä puutteista huolimatta. Ensi vuonna olisi juhlakisa. Pannaas harkintaan jo nyt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy