Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Syysflunssa ja vantaan maraton 10.10?


Nainen
 Share

Recommended Posts

Juoksin elokuussa hcm aikaan 4.51 ja sen jälkeen pidin pari viikkoa lepoa. Koska päkiä oireili. Muuten palautuminen oli nopeaa. Syyskuussa aloitin lenkkeilyn 2-3 kertaa viikossa. Pisin ollut 12 km. Kun ajattelin ottaa pidemmät lenkit ohjelmaan tulin flunssaan:character0080:. Nyt olen antibioottikuurilla. Mieli tekis juosta Vantaalla 10.10, mutta pohdin olenko maratonkunnossa? Koska juoksukilsat niin vähäiset.

Miten nopeasti kunto laskee ja kannattaako lähteä?

Link to comment
Share on other sites

Kannattaako lähteä riippuu omista tavoitteistasi. Jos haluat vain juosta kisan niin varmaankaan mitään estettä ei ole jos vain paranet 100% ennen sitä. Kuntosi tuskin tulee olemaan ihan niin hyvä kuin HCM:llä, mutta toisaalta Vantaan maratonin reitti ja olosuhteet ovat paljon helpommat kuin City Marathonilla. Viikon tauosta palaa takaisin taukoa edeltäneeseen kuntoon varsin nopeasti, jo muutamassa päivässä. Jos tauko on selvästi yli viikon niin vanha juoksijoiden nyrkkisääntö on että tarvitaan n. 2 harjoituspäivää per 1 taukopäivä saman kunnon saavuttamiseen. Tosin tuolloin peruskunto(jaksaminen) saavutetaan nopeamminkin mutta parhaan vauhdin saavuttaminen vie kenties hieman pidempään. Sairauden kohdalla tietysti riippuu vähän taudistakin miten heikkoon kuntoon se kehon ajaa. Edellä mainittu varmasti pätee tuollaisiin mietoihin tavan flunssiin. Hankalaa näissä syystaudeissa voi olla helposti seuraava yskä joka voi hidastaa takaisin treenin pariin pääsemistä.

Link to comment
Share on other sites

Samaisen flunssan kourissa täälläkin. En ole aikoihin ollut kipeä, mutta nyt on viikon verran ollut jotain flunssan tapaista. Kun ei juoksua ole Tukholman jälkeen kuin ehkä 10 * 9 km, niin alkaa vähän Vantaan juoksu, tosin puolikas, stressaamaan. Flunssa tuntui sen verran lievältä, että kävin taas tuon 9 km juoksemassa. Olo tuntuu ainakin nyt olevan ok, eli huomenna kokeilen pitempää.

Nainen, jos tuo flunssa vielä vaivaa, niin itse harkitsisin kokonaisen vaihtamista puolikkaaseen. Puolikkaan pystyy juoksemaan lyhyemmällä valmistautumisella, ja silti pääsee nauttimaan "kisasuorituksen" tuomasta tyydytyksestä.

Pikaista paranemista.

Link to comment
Share on other sites

Täällä myös flunssaa. Sairastuin 4.9. juostavan Yläston Tekojärvihölkän jälkeen. Pari viikkoa meni kituessa, ei kovaa kuumetta mutta kurkkukipua ja nuhaa ja väsymystä.

Tänään kävin juoksemassa eka kertaa tunnin verran. Vantaalle haluttaisi lähteä täydelle matkalle. Jos seuraavat 2 viikkoa menevät hyvin, niin mukaan lähden ja ilmoittautumisen maksan. Tuleepahan käytettyä työantajan antamat liikuntasetelitkin samalla. Hyvä että vantaalla voi näillä lapuillakin maksaa, ei tosin enään kisapäivänä paikan päällä. Miksikähän ei muuten?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy