Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Harjoittelu ja valmistautuminen pikamatkoille ?


jussi67
 Share

Recommended Posts

Vaikka pikamatkat eivät taida olla foorumilla kuuminta hottia, niin ehkä tähänkin alueeseen löytyy tietämystä

Osaisiko joku ohjeistaa (tai laittaa hyvän linkin) miten pikamatkoille (60,100,200, 400m) kannattaa harjoitella ja kuinka valmistautua ennen kisaa ?

Itse en ajatellut viellä luovuttaa kestävyyslajeista, mutta futaaja-poika 12v haluaisi harjoitella koulun kisoihin...ja erityisesti lähdössä on parantamista

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Siitä on aikaa... Itse treenasin junnuna pikamatkoja, mutta vailla omaa valmentajaa. Tuolloin paikkakunnallamme / seuralla oli aktiivista yleisurheilutoimintaa ja treenattiin paljon yhdessä, pikajuoksijat, seiväshyppääjät, pitkämatkalaiset... Tehtiin kuntopiirejä (mm. Davenport), loikkatreenejä ("tassua", 10 -loikka, portaita ylös...), punttitreeniä, jne.

Ajattelisin, että tuon ikäinen junnu, niin paras lajinomainen harjoittelu on pikajuoksu :-) Eli vetoja ihan vaikka normaalin lenkkeilyn oheen. Ja juoksu tietysti päkiöillä. Loikkia vaikkapa 10 x 10 -loikkaa ja loikkiakin voi normaalin lenkkeilyn lomassa. Muistaa vain tasata sykettä. Vetoharjoituksia radalla, vaikka 60 m vetoja ja kävellen takaisin lähtöviivalle...

Lähtöjä voi treenata treenamalla lähtöjä... Eli toistoja vain kehiin. Siinä se sitten reaktio- ja lähtönopeus kehittyy. Samalla voi telineissä hakea sitä omaa sopivaa asentoa.

Muistan, että tehtiin erilaisia koordinaatioharjoituksia, millä juoksutekniikkaa treenattiin. Kun nyt muistais vaan...

Googleta "pikajuoksu harjoittelu", "koordinaatioharjoituksia", sieltä sitä tietoa sitten löytyy. Tässäkin yksi linkki, mistä jo löytyy ohjeita harjoittelun laatimiseen.

Ja huom!, en ole mikään valmentaja, ihan omiani muistelen :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy