Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Märkäpuku rotevammalle aloittelijalle


flatusmeister
 Share

Recommended Posts

Omat mitat on 181cm ja massaa on mukavat 82kg. Mitään hirveää kumpua ei ole, eli ei tästä ruodosta paria kiloa enempää saa poistettua ilman lihasmassan tuhoamista. En siis ole ruholtani optimaalinen kisaaja, mutta oman kunnon ja päänupin takiahan tätä tehdään.

Triathlonkärpänen on purrut kuin paarma ja nyt kiinnostaisi märkäpuvun hankkiminen, että saisi kaiken ilon irti avovesikaudesta. Ja ne kisassa säästettävät sekunnitkin kiinnostaa. Vaihtoehdot olisi käytetty puku (jos vain jostain tulisi tälle raamille sopiva vastaan) tai sitten uusi syksyn aleista.

Mitä asioita pitäisi ottaa huomioon pukua hankkiessa? Hihaton vai hihallinen?

Olisiko vaikka tämä sopiva puku:

http://www.scorpionstore.net/product_details.php?p=512

Link to comment
Share on other sites

Varmaan ihan ok vaihtoehto. Et ole niin kamalan roteva että tuosta aiheutuisi mitään vaikeuksia löytää sopivaa pukua vaan voit mennä ihan kokotaulukoiden mukaan. Hihattomassa puvussa on se huono puoli että se ei lämmitä käsiä ja kisoissa voi vesi olla yllättävän kylmää pitkälle kesään. Eli jos aiot uida yhdellä puvulla ja kisailla lähinnä Suomessa niin hihallinen on kyllä varmempi valinta.

Link to comment
Share on other sites

Kiitokset vinkeistä. Hihallinen puku on siis se mulle paras valinta. Löysin triUK:sta (Ei tulis tullimaksuja) tällasen puvun:

http://triuk.com/product/foor%C2%AE-quantum

Tuossa koko 3.5 näyttäs taulukoiden mukaan hyvältä. Sillon ei pitäs tulla ongelmia, vaikka massa muuttuis +-2kg. Monessa kun pituuden puolesta sopiva puku näytti olevan sitten painosuositusten jommassakummassa ääripäässä.

Ja tuo tarjous tuntuu ihan mukavalta :)

Link to comment
Share on other sites

Joo. Kannattaa katsoa lähinnä sitä painoluokitusta ja pituus riittää kunhan se on jotakuinkin taulukon rajoissa. Siitä ei ole haittaa jos hihat tai lahkeet puvussa on vähän lyhyet kun torso on sopivan kokoinen. Esim. BlueSeventy -taulukossa M-koko pitäisi olla sulle ihan täydellinen. Sitten jos alat olla monta senttiä pidempi kuin puvun luokitus niin kannattaa jo olla varovainen ettei vain keskivartalon kohdalta puku ole turhan lyhyt mikä voi aiheuttaa kiristystä ylävartalossa.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos näistä neuvoista. Tuota BlueSeventyä sais näköjään Suomestakin 200 eurolla (plus postit/hakukulut). Toisaalta kiinnostais tuo linkittämäni puku arvokkaan kaupanpäällisen takia. Siinä myös rinnanympärys sopii noihin kokotaulukon mittoihin varsin hyvin (muissa kokotaulukoissa ei tuota tärkeää mittaa ole vastaan tullut. Tai sitten olen sokea). Ja sen hinta ilman postikuluja olis euroissa 220. Eli varsin pieni ero. Ankaraa pohdintaa siis edessä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy