Jump to content
Juoksufoorumi.fi

"Pitkässä juoksussa"


Iacobus
 Share

Recommended Posts

Eikös tämä aihe kuulu ehdottomasti tänne foorumille, jossa keskustellaan pitkistä juoksuista? (En hakemalla löytänyt aiempaa aiheelle pyhitettyä ketjua.) Ja tämä kirjoitus ei liity mitenkään siihen, mitä kerrotaan Pitkässä juoksussa eli Emil Zatopekista kertovassa kirjassa.

Luin aamun lehdestä, että "pitkässä juoksussa turpeentuotantoa on korvattava uusiutuvilla energianlähteillä". Siitä jotenkin tuli mieleen, että mitähän kaikkea muuta pitkässä juoksussa on tehtävä tai muuten otettava huomioon.

- Kannabis on pitkässä juoksussa yksi vaarallisimmista huumausaineista. (Selvä, en käytä sitä maratonilla. Tai ainakaan ultramatkoilla, jos niille joskus innostun.)

- Pitkässä juoksussa geoterminen lämpö on lähinnä tasoittava tekijä, eikä millään tavalla merkittävä pintalämpötilan säätelijä verrattuna auringon kautta saatavaan säteilyyn. (Tämähän voisi melkein liittyä juoksemiseen.)

- Väärässä paikassa säästäminen ei pitkässä juoksussa kannata. (Energiaa kannattaa säästää alussa, ei lopussa?)

- Alkoholi tarjoaa oivan laastarin stressin lieventämiseksi. Mutta pitkässä juoksussa lääkkeeksi tarvitaan konkreettisia muutoksia siinä, miten elät päivittäistä elämääsi. (Tässähän on asiaakin.)

Ja Kotimaisten kielten tutkimuslaitoksen sivuilta asiallisempaa tekstiä "pitkässä juoksussa" -anglismista: Pitkässä juoksussa ammutaan

Link to comment
Share on other sites

"Laihdutuspäiväkirjan pitäminen auttaa uskomattoman paljon pitkässä juoksussa mahdollisuuksiisi päästä tavoitteisiisi."

"Liian suorituspainotteinen ajattelu sekä käyttäytyminen liikunnassa alentaa usein pitkässä juoksussa liikunnan kokonaismäärää."

"Kun nivelten asento muuttuu, eivät nivelten liikeakselit ole enää optimaalisia eikä myöskään lihakset pääse toimimaan "oikeilla raiteilla". Tämä ei tietenkään lupaa hyvää pitkässä juoksussa."

"Ylipainoisia alkoholisteja on paljon kuten myös vastaavasti langanlaihoja - kaikille runsas juominen pitkässä juoksussa aiheuttaa sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja niin somaattisia kuin psyykkisiäkin."

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy