Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pääkaupunkijuoksu 26.9-10


Recommended Posts

Jos ennätystä haet, niin suosittelen Vantaan puolikasta.

Vantaa ei valitettavasti käy aikatauluun tänä vuonna, eikä seuraavakaan viikonloppu. Wihan puolikasta 23.10. voisi kyllä harkita, ainakin reitti näyttää olevan helppo! Mutta sitä ennenhän voisi kokeilla onneaan jo Pääkaupunkijuoksussa.

Link to comment
Share on other sites

Ennätyksen syntymiselle ei reitin ja juoksualustan suhteen ole mitään estettä, kunhan ei jää alussa ruuhkaan ja hitaampien juoksijoiden taakse.

Lähtö tapahtuu leveähkönä rintamana ja heti alussa on pullonkaula, kun juoksijoiden on ahdaututtava kapealle ulkoilutielle ja pahimmassa tapauksessa joutuu tyytymään edessä olijoiden tahtiin ensimmäiset viisi kilometria. Vielä kun tapahtuman luonteeseen ilmeisesti kuuluu suurehko määrä työpaikka- ym. porukoita eli uusia, tottumattomia tai tietämättömiä juoksijoita, jotka eivät niin sanoakseni löydä paikkaansa startissa tai jotka eivät ymmärrä, ettei kapealla uralla voi juosta seurustellen rinnakkain, eikä järjestäjä ole ilmeisesti viitsinyt tehdä asialle muuta kuin antaa puolivillainen kehotus (joita kukaan ei tunnu kuuntelevan), on ennätystä havittelevan unohdettava normaali vaatimattomuus ja työnnyttävä eturiviin tai ainakin heti kärkinimien taakse.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Millainen Pääkaupunkijuoksun reitti on? Onko pahoja mäkiä tai hillitöntä ruuhkaa? Ajankohta olisi varsin sopiva, mutta onko toivoton paikka uuden ennätyksen yrittämiselle?

Reitti kulkee pääosin metsässä. Tarkoittaa että tuuli tuskin kiusaa, puut antavat suojaa. Mäet ovat pieniä nyppylöitä, joten nekin menee. Sitten on alusta. En tiedä millä sanoilla sitä pitäisi kuvata, jos niin haluaa tehdä. Hitaampi se on kuin asvaltti.

Ruuhka käytiinkin jo läpi.

Link to comment
Share on other sites

...Mäet ovat pieniä nyppylöitä, joten nekin menee. Sitten on alusta. En tiedä millä sanoilla sitä pitäisi kuvata, jos niin haluaa tehdä...

mukaan on taas tarkoitus lähteä puuskuttamaan: muistan kyllä tuon reitin lukumäärältään turhan runsaat ylämäet, joissa tulee hyydyttyä. muutamassa kohdassa on tainnut olla pehmeätä hiekkaa, muuten peruskeskuspuistoa alla.

onko siis irtohietsua lisätty baanalle viime vuodesta? ... (vai eikö tällainen riukusääri vain havaitse, kun on tullut paineltua silmät kiinni kengät uppeluksissa?)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meinaa mukamas jännittää vaikka tarkoitus lähteä vain maratonvauhtia treenaamaan :-)

Nyt vaan mietityttää vaatetus.. +9 näyttäisi olevan luvassa lämpöä, ja pilvinen taivas, onko siis laitettava pitkää päälle?? Tämä keli on just sellainen että tavalliselle lenkille lähtiessä juoksisin pitkillä jo.. Tsemppiä kaikille tämän päivän juoksuun!

Hyvin meni harjoitukset, loppuaika 1:49:04 eli 5:10 vauhdilla mukavan rennosti koko matka. Tästä on hyvä jatkaa :-)

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Pääkaupunkijuoksu tuli suoritettua, kotiintuomisina sentään uusi ennätys, vaikkakin henkilökohtainen haamuraja jäi vielä 40 s:n päähän. Suhteellisen työläs kokemus, viimeisillä kilometreillä jokainen nyppylä oli tuskaa. Kaiken kaikkiaan reitti oli mäkisempi kuin olin kuvitellut. Sää oli ok, ja kaikki pelasi muuten hyvin, mutta naisten vessatilanne oli jälleen kerran onneton. Jonot olivat ihan älyttömät, muutama bajamaja pihalla lisäkapasiteettina olisi ehdottomasti ollut tarpeen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy