Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Seinämaraton


Recommended Posts

Ajattelin kysäistä, onko täältä menossa porukkaa juoksemaan Seinämaratonille joko täyttä matkaa tai puolikasta 27.5.2006? Itselläni on alustavissa suunnitelmissa aloittaa kesä Seinäjoelta puolikkaan merkeissä. Pohjanmaalta kotoisin olevana reitti on ainakin mukavan tasainen verrattuna moniin eteläisen Suomen reitteihin. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kävin lauantaina kierämässä reitin ja hienohan se on, kuten Koizze mainitsi. Jokirantamaisemat ja sorapätkät ovat mukavaa vaihtelua tähän aukeilla juoksenteluun.

Reittihän kulkee Törnävän päässä palan matkaa luonnonsuojelualueella korkean kuusikujan keskellä. Siellä FR 301 ilmoitteli pari kertaa heikosta GPS-signaalista ja nopeusnäyttö pimeni hetkeksi. Mutta eihän tuo matkanmittausta haitanne, koska tie on suora ja FR laskee "pimeät kohdat" kuten tunnelit tietääkseni lyhyimpimä mahdollisima matkoina eli suorina.

Ilmoittauduin matkalle puhelimitse ja sain tietää, että reitti on mitattu ja (vain) hieman muuttunut. Juomapisteiden määrästä en saanut aivat varmaa tietoa, lähdössä/maalissa sekä Eläinklinikan kohdalla ainakin on mutta onkohan jossain kolmaskin, kenties Törnävän kentällä? Onko tietoa?

Link to comment
Share on other sites

Näillä näkymin tarkoitus olisi puolikkaalle osallistua ja lähteä HCR:n aikaa parantamaan. Rettiprofiilia äsken katsastelin ja näytti paikoin aika suoraviivaiselta. Seinäjoella en ole pahemmin aikaisemmin käynyt, vain junamatkoilla ohi on tullut mentyä, joten en paljoa tiedä maastoista.

Osaiskohan ketään antaa vertailua seinän ja HCR:n reitistä?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Enää neljä tuntia starttiin, loppuupahan tämä pitkä odotus. Vähän lämpimämpää saisi olla, nyt klo 8 hienoista tihkusadetta ja +9 astetta. Järjestäjät eivät kuulemma ota puolikkaan väliaikoja, pitänee napata itse.

Tämä taitaa tulla myöhässä, mutta onnea juoksuun! Kerro, miten meni.

Link to comment
Share on other sites

No niin, nyt raporttia kisasta. Eilen illalla koti- ja huoltojoukot olivat järjestäneet sellaiset juhlat, että eipä siinä ehtinyt tänne kirjoittelemaan.

Taivalhan alkoi melko viileässä ja (kuuro)sateisessa säässä ja asunkin vaihdoin viime minuuteilla pitkistä lyhyisiin. Se oli nappiin osunut valinta, sillä sää lämpeni matkan aikana. Sadekuurot matkan aikana vain piristivät sopivasti. Joka kierroksella vedin 3 geeliä + vettä, jotka sain ansiokkailta huoltojuokoiltani. Järjestäjien huoltopisteiltä otin sitten vain suolakurkkua.

Aikatavoitehan minulla oli alle 4 tuntia, ja sen takia yritin lähteä liikenteeseen melko varovaisesti. Juoksu tuntui kuitenkin sen verran hyvältä, että päätin antaa mennä aivan fiiliksen mukaan. Eka kierroksella (4 yht.)piti tosin koko ajan kytätä kelloa, ettei menisi liian lujaa. Puolimaratonin väliaika oli noin 1:54, joka oli reippaasti alle tavoiteajan. Kolmaskin kierros meni ihan kevyesti, mutta sen jälkeen jalat alkoivat painaa. Tuntui, että vauhti hyytyy aivan totaalisesti, mutta Foren näyttämät kilometriajat kertoivat aivat muuta. Juoksutyylikin muuttui lähinnä hiipimistä muistuttavasti, muuta taittuihan se matka niinkin. Maaliin tultiin sitten ajassa 3:43;38, joka oli tismalleen sama kuin Foren aika. Matkaa FR 301 mittasi 42,05 km, tiedä sitten mikä on totuus. Viitosten ajat olivat 25:29, 26:56, 27:17, 27:12, 27:00, 26:56, 25:36, 26:56. Melko tasaista menoa siis, joka oli tavoitteenakin.

Tavoite tuli saavutettua ja aika oli parempi kuin osasin edes unelmoida. Ennen kisaa salaisena haaveena oli 3:50, ja sekin alittui ihmeen paljon. Oli siinä tunteissa pitelemistä, kun maaliviiva ylittyi. Fiilis oli kuluneesti sanoen sanoinkuvaamaton, upea ja mahtava. Oli lievästi sanoen voittajan olo. Kyllä tää on hieno laji.

Järjestäjille suuri kiitos hyvästä kisasta. Eivät autot häirinneet matkantekoa. Kiitos kuuluu myös kannustusjoukoille ja Virtasen Mikalle valokuvista. Nyt sitten lepoa ja kohti Ossin Unelmaa eli 12 h juoksua 17.6. täällä Nurmossa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy