Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Markkinahölkkä 2010


Recommended Posts

Tuli käytyä ensimmäisen kerran Keuruun markkinoilla tai siis Markkinahölkässä, sillä itse markkinat jäivät kyllä melko vähäiselle huomiolle.

Juoksumatka oli siis 10 km ja se on virallisesti mitattu ja tilastokelpoinen (järjestäjät korostivat tätä kovasti, että Kalevan kisoihin pääsee jos täällä oikein irtoaa.) No ainakin hikeä irtosi - oli nimittäin pirun kuuma.

Jalat oli melko makaronia (kuten ne ovat jo pitkään olleet), mutta lähdin silti rohkeasti matkaan. Sain hyvän beesin ja päätin kärsiä siinä. Ja olihan siinä kärsimistä - juoksu tuntui huonolta ihan alusta loppuun.

Luulin olleeni 40 minuutin vauhdissa, mitä pidin melkoisena ihmeenä, mutta odotin sen kruunaavani kärsimykseni ja kiittelin hyvää beesiä (joka tosin yritti sitkeästi karkuun minulta). Viimeisellä kilometrillä iskin ylämäessä kaveri edessä teki samoin ja ohitimme edessä juosseen, sitten iskin lisää ja tulin mäen päälle ensimmäisenä. Alamäessä tuntui, että oksennan: kaverit takana otti loppukirin enkä pystynyt vastaamaan. Palasin siis ruotuun ja juoksin maaliin.

Loppuaika oli 42,04 - en tiedä minne nuo kaksi minuuttia katosivat. Kellon mukaan olimme 40 minuutin vauhdissa ainakin vielä 8 km kohdalla. No samapa tuo, sillä tuokin tulos paljastui kotona henkilökohtaiseksi ennätykseksi. Lopulta juoksu siis meni suht' hyvin helteessä, eikä kaikkea nopeutta tullut kadotettua Perniön satasella.

Maalissa sain jäätelön! Arvonnoissa ei ollut onnea, mutta juostiin Jamaatan kanssa ihan hyvä palauttelulenkki paljain jaloin urheilukentän nurmella. Hyvin järjestetty tapahtuma.

Link to comment
Share on other sites

Mäkin olin markkinahölkässä Keuruulla, ja kuuma keli oli.

Kun ei pitkiä lenkkejä jaksa kuumalla juosta, oli markkinahölkkä ihan hyvä vaihtoehto - tulipahan edes kymppi juostua reippaammin. Aika oli jotain 54 minuuttia, ja oon ihan tyytyväinen.

Reitti oli hyvä ja järjestelytkin. Osanottomaksu oli edullinen (+). Ainoa kehittämisehdotus olisi se, että toista juoma-asemaa olisi voinut hieman aikaistaa esim. 6.5 kilometrin kohdalle. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Juu, juostua tuli. Epämääräisten havaintojeni mukaan reitti olisi ollut nättikin, mutta tuo helle kyllä kyykytti ukkoa niin ettei matkailusta ehtinyt nauttia. Pari ekaa kilsaa meni ihan suunnitellusti, sitten vauhtia alkoi heitellä, enempi sinne turhan hitaaseen suuntaan. Ja kun viides alamäkikilometri meni ajassa 4:31/km ja keskivauhti hyytyi kympin ennätykseni keskivauhdiksi, tiesin pelin olevan pelattu.

Räpiköin lopulta maaliin tasan ajassa 45:00, keskisyke oli 190 ja päivän huiput 204... Kiimasen pari sataa metriä alimittaisella, mutta reilusti mäkisemmällä reitillä soralla meni kolme viikkoa aiemmin aikaa 43:56, ja keskisykekin oli kahdeksan napsua alempi. Ja silloin oli sata treenikilsaa sillä viikolla jo alla. Tosin nyt taisi viikon takainen, myös helteinen Lappajärven kierto (68,8 km) painaa kuumuuden lisäksi.

Mutta hyvä tapahtuma tuo oli, keli sattui vain kovanlaiseksi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy