Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ateenan maraton 2010


Recommended Posts

  • 3 months later...

No niin, jäljellä on pari viikkoa ja kunto on suurin piirtein kohdallaan. Tuleepa juostua myös hyväntekeväisyyttä, sillä tarkoitus olisi tehdä samalla varojenkeräystä Make-a-Wish-Foundationille. Suomessa näitä hyväntekeväisyyskytköksiä näkee harvemmin, mutta maailmallahan tämä on suhtkoht yleistä.

Oliko ketään muuta palstalaista suuntaamassa Marathonin kylään?

Link to comment
Share on other sites

Oliko ketään muuta palstalaista suuntaamassa Marathonin kylään?

Syyskuun lopulla olin Marathonin kylässä Spartathlonin loppujuhlallisuuksien merkeissä. Spartathlonhan kunnioittaa myös Feidippideen muistoa, kun hän kävi Spartassa hakemassa apua, tosin huonolla menestyksellä. Loppujen lopuksi ateenalaiset selvisivät Maratonin taistelusta ilman spartalaisten apuakin. Klassisen maratonin lähtöpaikka Maratonissa on kyllä varsin näyttävä. Muutaman sadan metrin päässä kylällä on myös maratonmuseo, jossa kävimme katsomassa. Sielläkin kannattaa käydä kääntymässä, jos aikataulu sallii.

Link to comment
Share on other sites

Mulla näytti olevan Suomen matkatoimiston reissu, eli lennot oli Frankfurtin kautta. Kiva kolmen tunnin vaihto mennessä ja neljän tunnin tullessa.

Tällä viikolla enää 5km huomenna, 3 torstaina ja 1-2 lauantaiaamuna, pienellä säävarauksella sillä tarkoitus on pysytellä tosiaan terveenä. Kokonaisjuoksukilometreiksi tulee aika tarkkaa 800 ennen maratonin lähtöä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on lennot Budapestin kautta. Menomatkalla vaihto on kaksi tuntia, tullessa vain tunti ja vartti, joten silloin aikataulu on hiukan haasteellinen.

Sää Ateenassa näyttää oikein hyvältä. Tänään viimeinen lenkki, lauantaina Ateenassa ehkä jokin pieni kirmaisu. Tankatakin pitäsi varmaan pikkasen, perjantaina syöminen voi olla vähän sinne päin, kun suurin osa päivästä menee lentokoneessa ja kentillä. Malev ei tarjoa edes kunnon ruokaa lennoilla, ainoastaan jotain pientä välipalaa.

Link to comment
Share on other sites

Tulipahan juostua. Järjestelyt toimivat todella hyvin ja tunne stadionille saapuessa oli aivan uskomatonta väkijoukun kannustaessa ja maratonin historian siipien havistessa ympärillä. Kaiken kaikkiaan juoksusta jäi erittäin positiivinen jälkimaku, vaikka helle (virallisesti lähdössä ollut +13 oli aurinkossa +20 ja matkan varrella lähempänä 25 astetta) ja 32 km nousuosuus söivätkin mieheltä eväät ja aiheuttivat vauhdin täydellisen hiipumisen viimeisen kymmenen kilometrin alamäkiin. Aika ei historian kirjoihin jäänyt omalta osalta vaikka kärki näytti tehneen ennätykset niin miesten kuin naisten puolellakin.

SMT:n reissulla oli kivaa porukkaa - kiitos vaan matkaseurasta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy