Jump to content
Juoksufoorumi.fi

XTERRA vs Speedo?


jokkek
 Share

Recommended Posts

Taitaa olla niin uusia merkkejä Suomen markkinoilla, ettei varsinkaan vertailukokemuksia löydy. No, vertaan osaltani sitä mitä voin:

Maanantaina lähetin meiliä kummankin puvun paikallisille edustajille saatavuudesta. Kummaltakin vastaus tuli ripeästi; ScorpionStorelta parissa tunnissa, Aqua Plus oli kisamatkalla joten vastaus tuli heti ti aamuna.

Syystä tai toisesta päädyin XTERRAAn (Vortex 3), keskiviikkona tarkistin puvun vielä olevan ScorpionStoeren hyllyssä ja tilaus netin kautta. Seurantakoodi aikalailla heti tilauksen jälkeen, Lapinlahden posti kuitannut vastaanotetuksi reilu tunti tilauksesta ja eilen torstaina kävinkin koeuimassa.

Aloittelija kun olen, BlueSeventyn Helix ollut hetken halliolosuhteissa päällä, joten tuntuma pukuihin on heikohko... XTERRA Vortex 3 tuntui kuitenkin jotenkin rennommalta päällä, mutta tuntu päästävän nihkeämmin vettä kropan ja puvun väliin. Eli tällä hetkellä tyytyväinen valintaan. Vielä ku oppis uimaan :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tilasin juuri Aquaman Bionik -puvun ja neopreenipipon. Raportoin kun pääsen noihin käsiksi. Jos olisin rikas mies niin olisin varmaan päätynyt erilaisella sisäpinnalla varustettuun CellGoldiin, mutta molempien pitäisi olla käyttäjien mukaan erinomaisia. Muita sellaisia vaihtoehtoja jotka itseäni kiinnostaisivat (kalliimmasta hintaluokasta) voisivat olla TYR hurricane c5 (Interbike-palkinto 2009) ja QRoo Superfull. Valitettavasti nuo kaikki merkit taitaa olla just niitä joita EI suomalaisilla kauppiailla ole valikoimissa (vink vink). Tähän aikaan vuodesta ja varmaan vähän myöhemminkin tilaaminen lienee kannattavaa kun puvut on saatavissa ale-hinnoin (mikäli löytyy vielä kokoja).

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nyt kun olen sisällä sovittanut tuota Bionik 2010 -pukua (varmaan ei edes ollut aseteltu vielä optimaalisesti) niin täytyy sanoa että kaikki siinä asussa on ihan käsituntumalta selvästi parempaa kuin esim. muutaman vuoden takaisessa Orca Predatorissa tai missään muussa tuolloin sovittamassani hieman edullisemmassa asussa, joten alustavasti olen tähän pukuun erittäin tyytyväinen. Ensinnäkin kädet ei tuntuisi kinnaavan yhtään. Tällä tavalla vilkuttelu :happy0184: hymyillen onnistuu paljon vaivattomammin kuin edellisessä asussa. Materiaaliltaan tuo tuntuu paljon pehmeämmältä kuin vanha puku. Toki tässä asussa käsivarret taitaa olla ohuemmat ja ovat #40 yamamotoa, mutta myös #39 vartalo on pehmeämpi, tiedä sitten johtuuko vain puvun uutuudesta vai sisäkankaan laadusta vai onko tuossa kumissa jotain eroa vanhempaan 39:iin? Keskivartalokin tuntuisi istuvan aivan nappiin. Leikkaukset tuolla selässä on selvästi erilaiset kuin Predatorissa ja varmaankin vaikuttavat istuvuuteen. Samoin mm. polven takana on erillinen paneeli jota Orcassa ei näkynyt ja hartiat hieman erilaiset. Viimeistelyn jälki on selvästi siistimpi, liimaa ei juuri tursuile saumoista. Käänteinen vetskari on aivan loistava ja pikakokeilun perusteella pitäisi olla nykyään kaikissa puvuissa. Vähän hankalampi saada yksinään kiinni mutta aika nopeasti se onnistui ekakertalaiseltakin ihan sormituntumalla hapuillen. Avaaminen onkin sitten superhelppoa. Yksi liike kädellä ja toinen hartia on vapaana. Sitten tulikin esille ylivoimaisesti kaikkein suurin ero Predatoriin eli puku lähti kuiviltaankin pois päältä varmaan 10x helpommin kuin Predator. Kädet käytännössä ihan itsestään eikä jalkojakaan tarttenut mitenkään hoippuen houkutella. Raajat on tuossa aavistuksen lyhyemmät kuin Orca MT-koossa (Bionik on M-koko, tuollaisia pidennettyjä ei tunneta valmistajan taulukossa vaan Bionikin ja CellGoldin torso on hieman pidempi kuin muissa malleissa ja puntit saavat nousta pitkällä henkilöllä suht korkealle). Tuo ei valmistajan edustajan mukaan haittaa mitään. Kaulus tuntuu kuivalla maalla tosi pehmeältä ja on madallettu täksi vuodeksi entisestä, jota myös oli kehuttu testeissä miellyttäväksi. Mielenkiintoista nähdä miten tuo käyttäytyy vedessä... Ainoa miinus tuosta kuljetuspussista joka on vastaava verkkokassi kuin Orcalla. Bionikin pussi on kuitenkin valkoinen joka varmaankin likaantuu jossain rantsussa alta aikayksikön.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy