Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Paavothloni eli Pohjolan lohdusSpartathloni


rvl
 Share

Recommended Posts

  • Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Oli se ketjun luominen sittenkin niin "vaikeaa", että otsikkoon livahti typo (ja näitähän ei tunnetusti pysty itse korjaamaan).

Ai mikä Paavothloni? Kerrataanpas vähän:

Onneksi ei tullut hankittua lentolippuja Kreikkaan. Lauantaina 19.6. oli sähköpostiini tullut järjestäjiltä ilmoitus, että minua ei ole hyväksytty Spartathlonin osanotajaksi vuonna 2010. En tiedä oliko meriitit liian vanhoja vai haittasiko se, että en ollut maksanut osanottomaksua, mutta järjestäjät ilmoittivat syyksi se, että ilmoittautuminen piti sulkea ennen virallista sulkeutumisaikaa, ja siksi 120 kilpailijaa jouduttiin jättämään pois, koska väkeä oli tulossa niin paljon.

...

Hyvää matkaa muille suomalaisille. Toivottavasti muita ei lempattu ulos tällä kertaa. Järjestäjät sanoivat kirjeessään, että minulla on automaattisesti osanotto-oikeus vuoden 2011 kilpailuun. En kyllä ihan suoraan luota tuohon, mutta ainakin riittävä 100 km näyttö pitäisi tulla parin viikon päästä. Vuonna 2011 ei Spartathlon ole ollut suunnitelmissani, mutta kun se nyt jää väliin, niin voihan nuo suunnitelmani vielä muuttua.

No huh. Ehkä vuosia jauhetut puheet osanottajamäärän rajoittamisesta alkavat viimeinkin realisoitua. Näyttöjen puutteesta ei voi olla kyse, kyllä sulla on kovemmat ja tuoreemmat meriitit kuin monella mukaan hyväksytyllä. Uskallan sanoa näin, vaikka en edes tiedä keitä kaikkia on mukaan kelpuutettu.

...

Pelkään pahaa kaikkien niiden puolesta, jotka lähettivät ilmoittautumisen vasta toukokuun lopulla, sillä todennäköisesti karsinta on tehty kylmästi päivämäärien perusteella.

Tuossa tuo viesti kokonaisuudessaan:

Dear Mr. Hyppola,

Thank you very much for your interest in Spartathlon.

Since this year we celebrate the 2.500 years from the achievement of Pheidippidis, the interest for participation increased and the list of participants closed earlier.

We received 120 entries more than those we can accept, since we cannot accommodate and handle more than 300 to 320 runners, plus their supporters.

We shall keep a privilege place for you, if you want to participate next year.

I am very sorry that you will not be with your friends in September.

Best regards in Sports.

P. Tsiakiris

President of I.S.A.

Vahvistamattomien, maailmalla liikkuvien huhujen mukaan Spartathloniin on tänä vuonna pyrkinyt yli 500 juoksijaa ja mukaan otettiin 300-320 juoksijaa. Mikäli nämä luvut pitävät paikkansa punaisen kortin on saanut suunnilleen joka kolmas hakemuksen lähettänyt juoksija.

Sama viesti oli Perjantaina tullut tännekin.

Olisi ollut tilaisuus sivuta J K:n viiden ensimmäisen perättäisen läpipääsyn putkea nyt, mutta se siitä.

Laitoin kuitenkin sinne takaisin vastauksen, jossa kerroin asian, vaan enpä usko välimeren rannalla syksyllä juoksevani.

Lauantaina kun luin viestin, kävin kaupassa ja ostin kaljaa kassillisen. Eilen sitten lähdin lenkille, ja juoksin vaan 20 km (hiukan ohkanen olo kaljottelun takia), ja merkkasin harjoituspäiväkirjaan "vko 7 Sparta 82 km". Päätin siinä lenkin aikana, että treenaan täsmälleen samalla ohjelmalla, kuin edellisinä vuosinakin koko kesän, ja starttaan syyskuun viimeinen viikonloppu perjantai-aamuna klo 7 tavoitteena päästä 36 tunnin aikana 247 km. IHAN SAMA MISSÄ.

Tämä olisi ollut viimeinen mahdollisuus tehdä näillä hitausominaisuuksilla jonkun sortin "suomen ennätys" tässä lajissa, mutta nyt kävikin nin, että Kreikka petti. Minä en.

Vituttaako?

Numeroukolle vaihtoehto Spartathlon mallia Pasi, eli sama reitti omalla huollolla, ja Pheidippidisen muistoa kunnioittaen 36 h määräaika. Öiseen aikaan olisi vaan kannettava nestettä ja ruokaa mukana, kun kaupat ovat kiinni. Ei tarvitsi murehtia siitä onko se järjestäjien lupaama hotelli 300 metrin vai 1300 metrin päässä, ja onko siellä oikeasti tilaa vai ei.

Mitäköhän järjestäjät tykkäisivät, jos joku muu maa rupeasi järjestämään spartathlonia esim. lokakuun alussa. Ainakin huoltopisteiden järjestely olisi varmaan hankalaa, kun paikalliset eivät olisi niin helposti mukana. Ehkä Ateenan katujen sulkeminenkin jäisi ulkomaalaisilta tekemättä.

....

Pitääkö Suomessa nyt järjestää varjo-Sparthathlon lohdutukseksi maailman kovuuden murjomille juoksijoille? :consoling2: Veikkaan että näin hulluun ideaan voisi löytyä kiinnostustakin. Onhan tuossa yllä jo kaikenlaisia ehdotuksiakin tullut.

Mikä korvaisi Suomessa Leonidaksen patsaan, kun ei meillä kuninkaita ole liiemmälti ollut ja Lahteenkin pystytettävä kuninkaan patsas paljastetaan pari viikkoa liian myöhään?

Höh, tietenkin tämä: Juoksijoiden kuningas. Ja luonnollisesti siis kuninkaan kotikaupungissa olevaa patsasta tarkoitan.

Prkl, aivan liian houkuttelevalta kuulostava ajatus. Jossain määrin jopa vähintään yhtä houkutteleva kuin ajatus Ateena-Sparta -välin raahustamisesta valtatien pientareella rekkoja väistellen.

Googlemapsin kävelyreittihaku tarjoaa Ylläs-Saariselkä -väliksi 229 km, mutta se on laskettu teitä pitkin.

X-Caliberin ehdotus on mun mielestä ehdottomasti houkuttelevin. Sinnehän on jo Spiros ja Maria juosseet pikamatkan.

Olisko lähtijöitä (muita kuin minä) seuraavaan yritykseen: Valitaan reitti sen mukaan miten saadaan huolto pelaamaan, ja matkaksi 246.8 km. Jokainen lähtijä mksaa osallistumismaksuna 250 € (Sama kun tuossa Kreikan varjotapahtumassa), joka suoritetaan etukäteen valittuun hyväntekeväisyyskohteeseen.

Startti 24.9. klo 7.00 joko samalta patsaalta, tai vaikka sitten kaukaakin, jos jotkut viitsii meitä ruokkia ja juottaa matkalla. Helsingissä onnnistuisi yhdellä huoltopisteelläkin. Eliminaatiopisteet samaaan tyyliin kuin Kreikassa.

Nämä ei nyt kuulu spartathloni asioihin .mutta loistava ajatus caliperilta vois jopa saada

kansainvälisesti kovan jutun PAAVO NURMI RACE 246 .ruvetaan pundeeraamaan

Olisko Paavothlon hyvä nimi? Luulen että yksi tanskalainen maailmanympärijuoksija voisi olla kiinnostunut osallistumaan.
Link to comment
Share on other sites

Kiitos rvl:lle hienosta ketjun avauksesta. Olen jo päättänyt yrittää läpäistä tämän Paavothlonin mainittuna aikana, jos (ja melkeinpä kun) vetoomus ISA:lle ei tuota tulosta.

Ensin pitäis päättää juoksun nimi, jos sattuisin saamaan jopa juoksuseuraa. Tässä kohtaa olisin konservatiivisempi, ja laittaisin nimeksi esim. "Paavo Nurmi 246". Tämä ihan vaan sen takia, että ei tulisi kenellekään mielikuvaa että pilaillaan Paavo Suuren muistolla, vaan päin vastoin.

Link to comment
Share on other sites

En ole katsonut kilometrejä Google mapsista tai muualtakaan, mutta olikohan se X-Caliberin 246 km mitattu suorinta tietä eli moottoritietä pitkin? Tasan 246,8 km reitin mitoittaminen Paavolta Paavolle olisi aika haasteellista, mutta ei kai se haittaisi jos matka menisi muutaman kilometrin ylitsekin? Jos matka olisi vaikka 251 km, niin sitten se olisi myös pidempi kuin Sakura Michi, ja nyt ei muistu mieleen että järjestetäänkö missään pidempää yhtenä pätkänä juostavaa asfalttiultraa.

Numeroukolle kommenttina, että sullahan on se hieno Spartathlon 2006 2007 2008 2009 tatuointi. Lähetitkö kuvan tatuoinnista Ateenaan? Kyllä Tsiakirista luulisi harmittavan, jos Spartathlon 2009:n alapuolelle tulisikin Paavo-juoksu 2010!

Link to comment
Share on other sites

En ole katsonut kilometrejä Google mapsista tai muualtakaan, mutta olikohan se X-Caliberin 246 km mitattu suorinta tietä eli moottoritietä pitkin?

Matka on GoogleMapsin kävelyreittihaun ilmoittama. Reitti näyttäisi noudattavan pääosin Hki-Hml -välillä kolmostietä ja Hml-Tku -välillä kymppitietä. Kyllä tuohon pienempiä teitä hyödyntämällä saisi helpostikin lisää matkaa eikä se haittaisi vaikka matka menisi samalla Sakura-juoksua pidemmäksi.

Kokeilkaaps muuten hakea GoogleMapsin kävelyreittihaulla reittiohjeita Hki-Tku -välille...

Jos matka olisi vaikka 251 km, niin sitten se olisi myös pidempi kuin Sakura Michi, ja nyt ei muistu mieleen että järjestetäänkö missään pidempää yhtenä pätkänä juostavaa asfalttiultraa.

Thames Ring 250 miles: http://www.tra-uk.org/race_information.php

Tuolla tosin ei tiettävästi juosta aivan koko matkaa asfaltilla.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

En ole katsonut kilometrejä Google mapsista tai muualtakaan, mutta olikohan se X-Caliberin 246 km mitattu suorinta tietä eli moottoritietä pitkin?

Veikkaan, että on käytetty kävelyreitti-moodia, jolloin ei ole menty moottoritietä pitkin. Itseassa reitistä on todennäköisesti suhteellisen helppoa tehdä tasan 246,8 km (jos halutaan), kun suunnittelemassa on virallistettu mittamies :)

Edit: X-Caliber ehtikin kommentoimaan itse ensin :)

Link to comment
Share on other sites

Kyllä Kreikkaan on kaikkien rahoja lainattu, muiden enemmänkin kuin suomalaisten, joten voi olla, ettei ole niin helppoa. Muutenkin ovat aika tinkimätöntä kansaa. Antavat mielummin maansa mennä konkurssiin kuin luopuvat saavutetuista eduista. Vähän väliä lakossa ja mielenosoituksissa koko porukka. Tunnen yhden kreikkalaisen, joka tekee väitöskirjaa. Hän väittää, että koko homma on ulkomaalaisten tiedotusvälineiden propagandaa.

Link to comment
Share on other sites

. Järjestelyorganisaatioon tarvittaisiin vaan aika suuri joukko, täällähän tätä olisi hyvä viritellä esim 2012 heinäkuulle?

Kilpailu vaatisi kyllä, koska letka venyy koko ajan, ja tarvitaan kiinteät huoltopisteet. Mutta jos ja kun päädytään juoksemaan 1-x hengen porukalla eliminaatioaikojen edellä hiukan, riittää periaatteessa 1 huoltoauto. Pasi juoksi ilman mitään huoltoa Spartathlonin reitin läpi, mutta siihen ei pystykään moni muu kuin Kemiran dirika itse.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy