Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kipkap

Mizuno

Recommended Posts

Aloitetaanpa tälle kehutulle merkille oma ketju, kun ei löytynyt Mizuno-juttua muutoin kuin joistain satunnaisista ketjuista.

Kyseessähän on japanilainen urheiluvälinevalmistaja, jonka juoksukengillä ei ilmeisesti ole tällä hetkellä virallista maahantuojaa Suomessa (miksiköhän?). Aika monta Mizunoilla pinkojaa täältä foorumiltakin näyttäisi kuitenkin bongailujeni perusteella löytyvän - ja varmaan nyt vielä enemmän kuin viime vuonna, kun 4Runners otti merkkiä tänä keväänä näkyvästi myyntiin.

Itse hankin huhtikuussa kahdet uudet tossut 4Runnersista ja päädyin Mizunoihin. Treenikenkänä Mizuno Wave Ultima 2 ja kisa/vauhtikenkänä Mizuno Wave Elixir 5. Vielä ei ole kilometrejä alla noilla niin paljon, että osaisin hyvin arvostella, mutta toistaiseksi olen kyllä ollut tyytyväinen. Erityisesti nuo Elixirit tuntuvat todella hyvältä ostokselta - mukavan kevyet ja rullaavat kengät, mutta toisaalta vaimennustakin tuntuu olevan riittävästi (ainakin HCR:n jälkeen jalat olivat ihan loistavassa kunnossa).

Hitusen arveluttaa, miten nuo Elixirit toimivat elokuussa HCM:llä. Olen kuitenkin juoksijana vielä aika aloittelija, enkä ihan kevyimmistä päästä (painoa 83 kiloa) ? Toisaalta eiväthän nuo mitkään puhtaat kisakengät ole, eli eiköhän niissä vaimennus riitä asfalttineljäkakkosellekin, vai mitä tuumaatte?

Hyvä että jätin kaupassa kokeilemani Mizunon Wave Aero 8 -tossut hyllyyn. Lumoavan kevyeltähän ne tuntuivat, mutta ei varmaan meikäläisen juttu, enkä kuitenkaan olisi niillä uskaltautunut täysmaralle, eli sikäli olisivat olleet kisakengäksi turha ostos.

Olisi kiva lukea muiden foorumilaisten kokemuksia näistä tai muista Mizunon kengistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omistin Mizuno Wave Creation kengät jotka lensivät nuotioon kolmen käyttökerran jälkeen. Olivat hiukan liian kapeat ja vängällä käänsivät jalkaterät sisäänpäin mikä ei ole neutraalille kengälle normaalia toimintaa. Kantaapään jousisilta on kengän hyvä puoli, ei ole mitään helposti kovettuvaa EVA-kumia lyhentämässä kengän ikää. Mizuno Wave Creation saa multa pisteet 3/10, New Balance 1064 saa 9/10.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin eilen poistamassa 4Runnersista Mizunot, jotka laitan testaukseen tänään iltapäivän lenkillä. Hain kevyempää kenkää vaihteluksi perustossuille ja vetoja varten ja suosittelujen ja kokeilujen jälkeen päädyin juurikin Aeroihin, jotka tuntu mielettömän pehmeiltä ja hyviltä jalassa. Tässä on kesä aikaa testailla miten ne toimii ja pähkäillä uskaltaako niillä lähteä Frankfurtiin kokonaiselle.

Myyjän puheista ymmärsin, että halukkaita myyjiä ois Mizunolle ollu Suomessa jo pitkään, mutta yhteistyön puute japanilaisilta oli ollu syynä, ettei kyseisiä tossuja ole ollu Suomessa saatavilla aikaisemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käytössä ollut Mizuno Wave Inspire 3:t, juostu luultavasti jo yli 1500 km (2008-2010). Alussa tuntui oudoilta haloilta, koko oli luultavasti pikkasen iso. Pitkään tuntunut jalassa kuitenkin jo ihan hyvältä. Ainoa isompi ongelma Suomen talvisissa loskakeleissä on ilmeisesti juurikin Masseyn mainitsema jousisilta, mikäli nyt samasta asiasta puhumme. Se kantapään kolonen kerää korkeita lumipaakkuja, jonka jälkeen askeltaminen on hankalaa, puhumattakaan siitä kun lenkin lopettaa, niin ne paakut on todella tiukassa siinä kolossaan ja niitä saa tovin harjan nupilla hakata, että tokenevat. Jos niitä ei hakkaa pois, niin rappukäytävässä on vaarana lentää persiilleen tai tekevät sulaessaan ison lätäkön esim. kuntosalin lattialle.

Senpä vuoksi Mizunoita pitkään harkittuani tilasin juuri Brooks Adrenaline GTS 10:t, kun varmaan juoksen samoilla kengillä taas vähintään vuoden. Noissa ei ole kantapäässä tuollaisia lunta kerryttäviä onkaloita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kesko toi aikanaan -90 luvulla Mizunoita Suomeen ja sai tyytyväisiä käyttäjiäkin.

Ei myynyt kai riittävästi tai oliko muut intressit, kun Brooksia alettiin lanseerata sen sijaan voimakkaasti intersporteihin. Eipä Brooksitkaan mikään myynti menestys ole ollut, mutta lienee halvempi hankinta hinnaltaan kuin Mizunot , kun sen kanssa on tehty pitkä jänteisesti työtä, toisin kuin Mizunoiden kanssa.

Merkin edustus oli Keskolla, niin ei sitä saatu maahan vaikka halukkaita kauppiaita ja ostajia olisi ollutkin.

Nyt lienee merkki vapaana, joten joku innokas ja aktiivinen maahantuoja, jos löytyisi, niin voisi yrittää Suomen valloitusta.

Mizunoa ei itselläni ole ollut koskaan. Oikeastaan niitä harvoja merkkejä , jota en ole testannut. Mielelläni toki kokeilisin, jos jostain sopivaan hintaan irtoaisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samoilla linjoilla alkuperäisen postaajan kanssa.

Ostin Mizuno Wave Elixir 5 -tossut, vaikka Aeroja tuli sovitettua ja pieni testi lenkki Erottajalla juostuakin. Aerot olivat pirun köykäisen/sopivan oloiset, mutta ihan ei kantti riittänyt ostaa niitä kisakengiksi maralle.

181cm, painoa on 79 ja tavoite on 3h apinan karkoitus, viimeksi jäätiin 7 min.

Testataan nyt ensin Elixirejä kokonaisella ja katsotaan sitten mitä jalat ovat mieltä siitä jos kevennettäisiin lisää.

Köykäiseltä ja rullaavilta tuntuvat Elixiritkin. Halusin korvata DS:ät ja kokeilla jotain saman tyyppisiä, Elixirit tuntuivat järkeviltä 20g keveämpinä.

------------

Mizunon puuttuminen kaupoista johtuu 4Runners jäbän mukaan siitä, että jälleenmyyjän pitää tilata Mizunolta kontti kenkiä ennen kuin rupeavat lähettämään.

------------

Jos etsit eettisesti hyvin tuotettuja kenkiä, Mizuno ei ainakaan ole parhaasta päästä. En väitä että muutkaan merkit mitään pulmusia ovat.

http://www.hs.fi/juttusarja/tyyli/artikkeli/Kallis+br%C3%A4ndivaate+k%C3%B6yh%C3%A4+ompelija/1135257262869

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä kyselin Mizunoiden perään reilu vuosi sitten ja silloin en niitä saanut Jyvässeudulla käsiini. Asuin useamman vuoden Ruotsissa ja siellä merkkiä oli hyvin tarjolla. Olen kuluttanut loppuun useamman parin, mallina Wave Rider. Sittemmin olen tilannut Mizunoa netistä.

Nyt tuo malli (Wave Rider) oli hiukan muuttunut, eikä oikein istunut niin hyvin jalkaan kuin aikaisemmin. Meinasin jo jättää kyseisin parin hyllylle pölyyntymään. Harmitti kenkiin menneet rahat ja annoin niille vielä mahdollisuuden. Totuteltuani uuteen tuntumaan kengät ovatkin varsin hyvät. Pehmeät ja sukkamaiset. Kenkä on selvästi matalampi kuin edellisten vuosien mallissa.

Jyväskylässä oli ilmeisesti Sportia ottanut Mizunoa myyntiin, jos mainontaa olen oikein tulkinnut. Siellä voisi käydä muitakin malleja sovittelemassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostin keväällä ensimmäiset Mizuno Wave Oracle tossut ja yhtään ei ole tarvinnut katua. Kenkä on kevyt ja kuitenkin vaimennus on itselleni riittävä. Päkiä on aika matala, joka tekee siitä aika rullaavanoloisen.

Vaikka en ollut juossut pitkää kisaa tai treeniä tossulla, juoksin niillä kuitenkin 48h kisan Ranskassa. Rata oli hiekkaa, mutta tossu toimi hyvin. Ainoastaan ohut päälliskangas kului pikkuvarpaan vierestä puhki molemmista tossuista.

Kenkä muistuttaa vähän NB:n 1061/62 kenkää. Lumella en ole niillä juossut, joten en tiedä miten tuota lunta kerääntyy. Sen verran olin tyytyväinen, että kävin ostamassa jo toisen parin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senpä vuoksi Mizunoita pitkään harkittuani tilasin juuri Brooks Adrenaline GTS 10:t, kun varmaan juoksen samoilla kengillä taas vähintään vuoden. Noissa ei ole kantapäässä tuollaisia lunta kerryttäviä onkaloita.

No, olihan Adrenalineihinkin päivittäneet (lunta kerryttävät?) onkalot, eivät tosin ihan yhtä syvät kuin Misukoissa.

Kannatti kuitenkin vaihtaa Adrenalineihin, kun kympin kevyt lenkki meni heti reilut neljä minsaa vauhdikkaammin kuin Mizunoilla. Tarpeeksi usein kun käy kenkäkaupoilla niin ei tartte reenata enää ollenkaan, kunhan käy vaan testaamassa montako minsaa vauhdikkaammin lenkki taas kulkee pelkästään uusien tossujen ansiosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on Mizuno Wave Roninit, jotka on siis kisakategorian juoksukengät, jotka painaa vain 210 grammaa. Takana on vasta neljä lenkkiä noilla. Tarkoituksena on juossa Mizunoilla vauhtiharjoituksia. Hitaammat lenkit juoksen Asicsen GT-2150:llä. Lisäksi kaapista lyötyy DS Trainerit.

Kuvittelin Roninit ostaessani, että voisin juosta niillä syksyllä puolikkaan, mutta pieni epävarmuus on hiipinyt mieleen. Vaimennusta ja tukea on nimittäin todella vähän esim. DS Trainereihin verrattuna. Vauhtikenkänä Ronin on kyllä huikea.

Maratonia ei Ronineilla taida kannata harkita kuin 2,5 tunnin juoksijoiden, jos edes heidänkään. En edes tiedä millaisilla kengillä huippumaratoonarit juoksevat - käyttävätkö edes he tällaisia täysin tuettomia kenkiä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

En edes tiedä millaisilla kengillä huippumaratoonarit juoksevat - käyttävätkö edes he tällaisia täysin tuettomia kenkiä?

Kyllä. Moni juoksee Haileilla eli Adidas Adioksilla. AM:n mukaan Martin Lel juoksee joillain vielä kevyemmillä flateilla, joilla moni ei uskaltaisi juosta edes vitosta.

edit. niin itelläni on kanssa ne Wave Elixir 5. Pisin lenkki toistaiseksi mäkinen kisa 15,5km

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy