Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tour de France 2010


perttu
 Share

Recommended Posts

Mitäs ihmettä nuo ranskikset nyt meinaa. Vain kolme maalia mäen päällä ja yksi(?) aika-ajo (+prologi). Onneksi tuo TT olisi sentään 50k pitkä. Ettei nyt kuitenkin vaan menisi heinäkuu maisemien katseluksi. Ilmeisesti aika-ajajat halutaan savustaa ulos näistä kekkereistä ihan kuten Girostakin ja vuorillakaan ei saa tulla kunnon eroja. Eiköhän Cancellarakin jäänyt sen vuoksi pois Girosta kun ei siellä ajettu kunnon aika-ajoa vaan ainoastaan hoiputtiin tuolla seinänousussa jossain hiekkatiellä. Mielestäni on ihan italialaisten ja ranskalaisten oma häpeä ettei heillä ole kunnon aika-ajajia.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kyllähän fakta on se, että Tour on ollut jo vuosikausia reitiltään helevetin tylsä. Vässykkämäkiä ja liikaa TT.tä. Viime vuotinen oli reittien irvikuva kun Tourmalettikin raiskattiin sijoittamalla se pätkän keskelle. Girossa ja Vueltalla reitit on sellaisia, että kisassa tapahtuu koko ajan - vrt tourin tyypillinen eka 10 päivää surffailua (+viimeinen päivä). Vueltan ja Giron organisaattoreilla on esim munaa laittaa tt vika päivälle - Vuelta on myös ratkennut vika päivänä aika-ajossa :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Joo, mielestäni noissa on edelleen jotain kotiinvetoa (vrt. takavuosina helikorterin käyttö lisävauhdintuojana joskus girossa). Italialaiset osaa sentään nousta mäkiä niin uskaltavat laittaa maaleja nousuun, ranskalaiset kun ei ole hyviä kuin irtiotoissa niin ne on suunnitelleet reitin sen mukaan...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Uskaltaisin kuitenkin toivoa, että tämän vuoden Tourista tulee kiinnostavampi kuin aikoihin, ei tosin viime vuoden kisassakaan kauheasti valittamista, koska mielestäni yhtään selkeää voittajasuosikkia ei ole. Kyttäilyn sijaan useampi kapteeni ja heidän tallinsa joutuvat tekemään töitä ja hakemaan asemia kokonaiskisassa.

Bike Planetin Facebook-sivulla muuten voittajaveikkaus, jossa palkintona Spectran kengät ja Shimanon pedaalit: http://www.facebook.com/pages/Bike-Planet/366277575699?v=app_2373072738#!/topic.php?uid=366277575699&topic=16947

Link to comment
Share on other sites

Täytyy minunkin pitää Contadoria suurimpana voittajasuosikkina vaikka hänen esityksensä ei ollutkaan aivan niiiin vakuuttavaa Critérium du Dauphiné:ssa. Tämä tosin saattoi kunnonajoituksen kannalta olla hyväkin asia. Mielestäni ennakkosuosikeista voi heti poistaa brutaaliin Giroon osallistuneet kuskit (Basso, Evans, Sastre ja Vinokourov). Andy Schleck on kestosuosikkini eikä isovelikään jääne kauas podium-paikasta. Kummankaan tempoajo ei kuitenkaan taida olla riittävän hyvä kokonaiskisan voittoon. Entä mitä tekee kivikova The Shack -joukkue? Joukkueessa lienee marssijärjestys se että Lance vie ja muut vikisee. Toisaalta tämä on harmillista, sillä kovasta joukkueesta löytyy muitakin Lancen veroisia (ellei jopa kovempia) ketjun pyörittäjiä. Aivan mahdoton asia ei ole, että podimilta Pariisista löytyisi kaksikin The Shackilaista. Niin kova kuin Armstrong onkin, niin en millään jaksa uskoa miehen voittoon. Viimeistään toiseksi viimeisen päivän 51km:n aika-ajossa hänen on antauduttava. Mustaksi hevoseksi laitan Rabobankin Denis Menchov:in.

Link to comment
Share on other sites

Kaikki huomio Shakkikerhon joukkueessa kiinnittyy Lanceen, mutta kannattaa tosiaan muistaa, että joukkueessa on myös sellaiset kokonaiskilpailuakin ajetellen kovat kaverit kuin Levi Leipheimer ja Andreas Klöden, kummallakin kapasiteettia vaikka kilpailun voittoon mikäli kapteenilla ei sattuisi kulkemaan.

Mikä musta hevonen Menchov muka on? Hepulla on kuitenkin kovia näyttöjä pitkistä ympäriajoista, vaikka Ranskassa ei täysonnistumista sitten vuoden 2003 nuorten kilpailun voiton ole tullutkaan.

Schleck brosilla olisi vuorilla kapasiteettia vaikka mihin, mutta tempossa ei rahkeet tosiaan riitä tässä joukossa. Sääli, että joukkuetempo ei tänä vuonna ole mukana, siinä Schleckit olisivat Cancellaran vetäminä pystyneet pistämään kampoihin Astanalle ja RadioShackille, mutta 51 km henkilökohtaisessa tempossa takkiin tulee minuuttikaupalla.

Mielenkiintoinen havainto muuten, että kahdesta kokonaiskilpailun voitosta huolimatta Alberto Contador on ajanut keltaisessa paidassa vain 11 päivää kun Saxo Bankin tempojyrä Fabian Cancellaralla on tilillään 15 päivää keltaisessa.

Eniten päiviä keltaisessa tämän vuoden osanottajista on tietenkin Lance Armstrongilla (83), seuraavina Cancellara ja Contador. Neljäntenä yllätysnimi, Ranskan mestarin paidassa ajava Bouygues Telecom -joukkueen Thomas Voeckler (10), joka johti vuoden 2004 Touria kymmenen päivän ajan onnistuneen irtioton jälkeen.

Eniten etappivoittoja tämän vuoden kilpailijoista on kahminut Lance Armstrong (22), seuraavina Robbie McEwen (12), Mark Cavendish (10), Thor Hushovd (7). Fabian Cancellaralla etappivoittoja on neljä. Alberto Contadorilla vain kolme ja saman verran on mm. Aleksander Vinokourovilla, Carlos Sastrella ja David Millarilla.

Link to comment
Share on other sites

Mikä musta hevonen Menchov muka on? Hepulla on kuitenkin kovia näyttöjä pitkistä ympäriajoista, vaikka Ranskassa ei täysonnistumista sitten vuoden 2003 nuorten kilpailun voiton ole tullutkaan.

Totta, ehkä viime vuoden Giron voittajasta "musta hevonen" on väärä termi. En vain ole seurannut Menchovin edesottamuksia lainkaan tällä kaudella. Tietääkseni hänen kauden ykköstavoittensa on juurikin Tour.

Link to comment
Share on other sites

Tätä varten tuli taas hommattua eurosport player kuukaudeksi (4,9e) kun haluaa kuitenkin kuulla Selinin juttuja ja nähdä kuvaa synkronisesti. Tällekin vuodelle tuli lyötyä pieni veto eli Samuel Sanchez 10 joukkoon kokonaiskisassa (1e kerroin 1,79) ja sama Sastrelle (0,5e kerroin noin 3,5) eli huikeat sijoitukset kaiken kaikkiaan.. Reittihän on Samuelille suunniteltu koska maaliin tullaan aina alamäkeä jossa mies on kenties maailman nopein. CArlos ei oikein vakuuttanut Girossa mutta on yleensä täällä paremmassa kunnossa ja 3,5 kerroin 10 joukkoon päääsystä tällä vähän aika-ajoa sisältävällä reitillä tuntui kokeneelle kisan voittajalle maukkaalta.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Kyllä sen varmasti tuolta löytyvistä linkeistäkin näkee. Tuolla ESplayerillä näkyy myös hyvin mutta eipä mulla mitään suomenkielistä selostusta tänään kuulunut... vain ruotsiksi tanskaksi ja norjaksi, vaikka suomikin on muka listalla :( No onneksi welhon kaapelissa kuuluu tuo eurosportin selostusääni tv:stä ilman maksukorttiakin joten tv sitten rinnalle päälle.

Cancellara oli taas ihan herra ja hidalgo prologissa. Lance ajoi myös hyvin ja pesi mm. Contadorin, joka tosin ei ole ihan paraimmillaan näin lyhyissä aika-ajoissa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy