Jump to content
Juoksufoorumi.fi

aerbisella kynnyksellä mara?


MESE
 Share

Recommended Posts

Tervehdys veljet ja sisaret. Sunnuntaina pitkällä lenkillä 24km ja keskivauhti 5:58min-km syke oli n.75% maximista =avg.149.

Alkukevään testissä aerobinen kynnys 164 (n.82%max) /6:00min-km.

Eli Sunnuntain pitkässä vauhti 75% maximista, mutta eikö pitkät pitäisi laittaa 70-72% maximista? Tätä sääntöä olen noudattanut, mutta ajat ei parane. Olisiko viisaampaa koittaa juosta pitkät lähempänä aerobista kynnystä 155-160 (n.78-80%maximista)?

Viime vuonna testissä aerobisen kynys 151 ja vauhti 6:05min-km.

Mara meni Tukholmassa 3.47h. Avg.5:22min-km. Sykkeethän pitäisi laskea, mutta kunto tuntuu paranevan vain kynnysarvon nousulla?? VATA-HEL... :hmm

Link to comment
Share on other sites

Hetkinen :hmm Viime vuoden testissä vauhti AerK:lla 6:05 ja syke 151, nyt 6:00 ja syke 164.

Kun kynnysvauhti on melkein sama, mutta sykereaktiossa on 13 lyönnin ero, kannattaa ensin tarkistaa kaikilta nopeuksilta sykereaktio noiden kahden testin väliltä. Samoin kannattaa verrata nyt olleen testin sykkeitä ja vauhteja siihen, mitä ne tällä hetkellä luonnossa ovat. Pistää nimittäin epäilemään, että nyt olleessa testissä olisi ollut jonkinlainen yliharjoitusreaktio päällä, joka nostaisi syketasoja. Ainakin tuo kannattaa tarkistaa, ennen kuin alkaa suunnittelemaan maran sykkeitä.

Link to comment
Share on other sites

Noihin testien kynnysarvoihin pitää suhtautua vähän "varauksella". Mun testitulos näytti aerobisen kynnyksen vauhdiksi 6:10 sykkeellä 148. Kuitenkin todellisuudessa 148 sykkeellä vauhti on 5:10 - 5:40 vähän maastosta ja päivästä ym. tekijöistä riippuen.

Ottaakohan ne testaajat tuloksiin mittarista löytyvän kierroksen korkeimman sykearvon vai keskisykkeen?

Link to comment
Share on other sites

Ottaakohan ne testaajat tuloksiin mittarista löytyvän kierroksen korkeimman sykearvon vai keskisykkeen?

Tuo riippuu kuormitusmallista ja testiprotokollasta. Helpointahan on kysyä laktaattinäytteen oton yhteydessä yksittäistä sykelukemaa. Keskiarvoistus taas edellyttää muistillista mittaria ja sen purkamista.

Koko kierroksen tai kuorman keskiarvoa ei ole hyvä käyttää, koska portaittaisessa kuormituksessa sykereaktioon kuormaa vastaavaksi menee oma aikansa.

Suositus on käyttää kuorman viimeisen 15 sekunnin keskiarvoa, mutta tuossakin saattaa sykettä nostaa jännitys seuraavasta verinäytteen otosta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy