Jump to content
Juoksufoorumi.fi

London-Paris -triathlon


X-Caliber
 Share

Recommended Posts

Uinnin pituus ei ole tuossa balanssissa muihin lajeihin. Ilmeisesti laskeneet pituudet väärin.

Et sitten huomannut, että myös lajijärjestys on "väärin"?

Eiköhän se epätasapaino johdu ihan siitä, että Englannin kanaalin leveys ei ole balanssissa Lontoo - Dover ja Cap-Gris-Nez - Pariisi -välien kanssa...

Aika niukasti tuolla nettisivulla on tietoja tapahtumasta ja sen järjestelyistä. Tämän on ensimmäinen kerta kun kilpailu järjestetään. Saas nähdä jääkö myös viimeiseksi yritykseksi.

Link to comment
Share on other sites

Tuohan sen juuri tekisi mielenkiintoiseksi, että kyseessä olisi extreme-uinti, ja koko kisa onnistuu vain, jos tällä uimarilla on lisäksi pyöräily ja juoksutaustaa, eli käytännössä triathlontaustaa. Pelkkä uintiosuus karsii osallistujien joukon muutamaan kymmeneen, vaikka juoksuosuuden ja pyöräilyosuuden läpäisijöitä olisi useita tuhansia.

Link to comment
Share on other sites

Et sitten huomannut, että myös lajijärjestys on "väärin"?

En. Ajattelin, että joku kirjoitti ne vain johonkin järjestykseen tuohon. Eli siis kaikkinensa väärin järjestetty kisa. Aina löytyy tilanteita, jossa hommat tehdään vain vähän sinnepäin. Järjestetään 150 metrin juoksuja, vaikka juoksumatkat ovat 100, 200 ja 400 metriä jne.

Eiköhän se epätasapaino johdu ihan siitä, että Englannin kanaalin leveys ei ole balanssissa Lontoo - Dover ja Cap-Gris-Nez - Pariisi -välien kanssa...

Mitä nuo Lontoo - Dover -välit sitten ovat? Ei kai ne kiveen ole hakattu. Jos uintimatka päätetään niin sitten vain jakamaan sitä 3,8 kilometrillä, jolloin saadaan kerroin, jota voidaan hyödyntää muita lajeja varten.

Link to comment
Share on other sites

Ei tässä varmaankaan ole kysymys edes triathlonin järjestämisestä. Tarkoitus on edetä Lontoosta Pariisiin kolmea eri lajia hyödyntäen, niin, että pitempi maaosuus mennään pyörällä, ja lyhyempi juosten. Ei kannata liikaa kytkeä tätä triathloniin. Ennemmin kyseessä on vaativa extremehumppa.

Link to comment
Share on other sites

Eipä tekisi paljon mieli pyöräillä Pariisiin tuon 90km juoksun (+uinnin) jälkeen! Ennemmin vaan juosten maaliin...

Musta toi uinti on kaikkein hulluin. Eka 90 km juoksussa kaikki kehon hiilarit tyhjiin ja sitten puoleksi päivää kylmään veteen, jossa syöminen ja juominen on hankalaa. Jos siitä selviäis (ei pelkoa...), niin mä luulen et se satulasta sotkeminen tuntuisi pieneltä pahalta. Paitsi tietty kun toi valvomisaspekti tekee juuri pyöräilyn riskaabeliksi.

Link to comment
Share on other sites

Aivan loistava kisa. Ja mitä olen 226:n juttuja lukenut, niin sopisi varmaan kuin nenä päähän. Joten rastia vain kalenteriin. Etkös "huonona" pyöräilijänä pitäisi siitä, että uinti on 6-kertainen suhteessa esim. täysmatkaan (fillarointiin verrattuna). Eikä treenatessakaan tarvitsisi paljoa panostaa pyöräilyyn. Veikkaanpa, että kanaali karsii suuren osan niistä kourallisesta, jotka yleensä kisaan lähtee mukaan.

Laskeskelin tuossa noita aikoja ja tuohan on oikeastaan aika "rehellinen" triathlon. Eli aika tasasesti samat ajat joka lajissa (=oikein, näin pitäisi olla aina). En tiedä kauan kanaaliuimarit viettävät merivirroissa aikaa, mutta jos siellä mentäisiin 16-17min/km keskarilla 6.00/km alkulämmittelyn jälkeen niin 30km/h jäähdyttelyllä Pariisissa oltaisiin 27 tunnissa (9+9+9).

Paljonkohan on ennätys? Kai tuon joku joskus on testannut.

Link to comment
Share on other sites

Ja Baldinin "väärin järjestettyyn kisaan" sanoisin että kyllähän noita tosiaan voi järjestää ihan miten vaan. Niinkuin muitakin tapahtumia. Jään mielenkiinnolla odottamaan milloin joku Suomen läpijuokseva käyttää reittiä Näätämö-Oulu-Kajaani-Turku-Helsinki...joten tuskin tässäkään Lontoo-Pariisi kisassa haittaa, kun ei käydä esim. Forssassa. Vaikka matkat eivät ihan normibalanssissa olekaan.

Link to comment
Share on other sites

Minustakin tuo kisa olisi ihan hyvä piriste, ja vastapaino kaikkeen muuhun jokamiesretkeilyyn. Tietenkin ymmärrän sen, että kisasta ei saa käyttää triathlon -nimeä, koska triathlon on virallinen laji, jossa matkat on vakiot, tosin nekin tuntuvat vähän elävä vuodesta toiseen.

Kisa sopisi minulle tosiaan kun nenä päähän. Tietenkin sillä edellytyksellä, että treenaisin kaikkia noita lajeja ensi talvesta eteenpäin, enkä vaan yhtä lajia kerrallaan. Pitäisi vaan löytää aikaa jostain. Vähän kiinnostaa sekin, onko osanottomaksu 300 vai 3000 euroa.

Vaikka Kanaalin yliuinti onkin vain "33 km", niin virtausten takia se vastaa kuitenkin noin 45 km matkaa virtaamattomassa vedessä. Kärkiuimarit ovat optimisäässä uineet Kanaalin yli noin 10 tunnissa, joten tuossa kisassa se olisi hieman pitempi kun juoksu ja pyöräily. Ehkä tunnit voittajalla, tai ainakin eri lajien voittajalla olisivat noin 9-12-9. Voisi tuo pyöräily mennä vähän nopeamminkin, mutta varmaan taukoja alkaa jo toisella vuorokaudella olemaan enemmän.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy