Jump to content
Juoksufoorumi.fi

XII Hyvä Kajaani vartti 29.4.


Recommended Posts

Ei muuta kuin kaikki kynnelle kykenevät lähimaakunnista juoksemaan Kajaaniin varttimaratonia la 29.4. Tapahtumaselostus Juoksija-lehden kisakalenterista:

[clip]

PAIKKAKUNTA, LÄHTÖPAIKKA ja KELLONAIKA: Kajaanin uimahalli klo 10.

MATKAT JA SARJAT: 10,55km M ja N.

OSANOTTOMAKSUT JA ILMOITTAUTUMINEN: Os.maksu maksetaan paikan päällä, 7€ (JK 5€) ennakkoon ilmoittautuneilta; koululaisilta ja päätoimisilta alle 26-v. opiskelijoilta 5€. Ilm. 26.4. menn. puhelimitse tai sähköpostitse. Jälki-ilm. 10€, ei alennuksia. Myös ennakkoon ilmoittautuneiden osallistumismaksut paikanpäällä, oma pöytä.

Juoksijakortilla alennus osanottomaksusta!

PALKINNOT, MITALI: Näyttävä mitali kaikille. Muina palkintoina arvotaan mm. kotimainen RS-sarjan sykemittari maaliin tulleiden kesken. Lisäksi 200 ensiksi ilmoittautuneelle tapahtuman t-paita urakan jälkeen maalissa sekä 8 suorituskerrasta numeroitu ja nimikaiverrettu Ultramaratoonari-pysti.

REITTI: Reitti: 6 kierrosta asvaltoitua kev. liikenteen väylää (1,8 km). Reitillä ei ole tienylityksiä. Kierroksella on yksi jyrkkä ylämäki sekä mehuasema.

LISÄTIETOJA: Uimahalli saunoineen urakan jälkeen kuuluu osallistumismaksuun.

YHTEYSHENKILÖ JA PUHELIN: Niilo Härkönen 08-627075.

YHTEYSHENKILÖN SÄHKÖPOSTI: niilo.harkonen@kajak.fi

JÄRJESTÄJÄSEURA(T): Tekniikan Urheilijat - Kajaani ry

[/clip]

Saman tapahtuman yhteydessä myös nuorten asfalttimaili.

Ei kyllä tuo juokseminen meinaa nyt luonnistua ollenkaan, mutta käydäänpä nyt kuitenkin kolmannen kerran köpöttelemässa. Jokainen sekunti alle tunnin on plussaa.

Link to comment
Share on other sites

Moi !

Olen näillänäkymin tulossa entiseen kotikaupunkiini testaamaan juoksukuntoani lyhyen juoksu-urani ekassa kilpailussa. Alle tunnin jos pääsen niin olen tyytyväinen, kun reitti lienee paljon raskaampi kuin mihin olen täällä Oulussa tottunut. Mitä mäkeä siinä tarkoitetaan, ja mistä reitti muuten kulkee ? Tuon juoksun perusteella voi jo päätellä mitkä ovat mahikset alittaa 2:n tunnin raja terwan puolikkaalla, joka on toinen kauden päätavoite. Kauden huipennus on tarkoitus tehdä HCM:ssä, joka olis eka maratonini. Aikatavoite on 5:n tunnin alitus, mutta en pistä pahakseni vaikka menis vain 4.30 :smiley

Link to comment
Share on other sites

Se reitti lähtee uimahallilta Lönnrotinkatua pitkin Purolan-Puistolan ok-taloaluetta kohti. Käännytään vasemmalle Kuntokadulle Vimpelinlaakson suuntaan. Mennään rautatien ali ja käännytään taas vasemmalle Kettukalliontielle. Oikealla ylempänä on valtatie 5. Kettukalliontien päässä on se jyrkin ylämäki, siitä noustaan Sotkamontielle (samassa kohti on ajoneuvoille liittymä Iisalmen-Kokkolan suuntaan). Nousun jälkeen käännytään siis vasemmalle Sotkamontietä pitkin, Matkahuolto jää oikealle puolelle, pesäpallokenttä vasemmalle. Taas käännös vasemmalle Lönnrotinkadulle uimahallia kohti ja uutta kierrosta pesään.

Näin se reitti näin huterasti selitettynä menee. Eihän se jyrkkä ylämäki mikään paha ole, mutta kyllä se viimeisellä kierroksella on tuntunut pahalta. :ruoska Onneksi sen jälkeen on palauttava alamäki.

Hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen tapahtuma muuten. Jk-kortilla vitosen maksu ja hikoilun lisäksi saa t-paidan ja mitskun.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos savolka ! Reittiselostus oli erittäin selvä, ainakin näin entiselle Kajaanilaiselle. On se kumma kun en enää millään muista millainen tuo Kettukalliontien yläpää on... aattelin ensin että se mäki ois ollu Opintiellä, siinä ainakin sai aikamoiset vauhdit rullaluistimilla kun antoi mennä jarruttelematta alamäkeen :smiley

Link to comment
Share on other sites

Saihan tuota taas hikoilla koko rahan edestä. Sykemittarin mukaan loppuaika oli 53.34. Ka 187, max 197. Viime vuoden aika oli 56.51, joten muutaman minuutin sai nipistettyä pois. Meni paremmin kuin odotin, vaikka aika vaikealta se tuntui. Kaksi viimeisintä kierrosta oli vaikeimpia, oikea jalkaterä alkoi puutua ja jalkaholviin hiertyvä vesikello teki kipeää. Lisäksi tuli pistettyä pikkusen liikaa vaatetta eli Dobsomin takki oli liikaa, olisi tarennut hyvin pitkähihaisella teknisellä paidalla, joka mulla oli takin alla.

Tuo vesikello tuli huonosti jalkaan pistetystä sukasta, mutta tuo puutumisongelma mietityttää. Liekö tuo Zoom Elite mun jalalle aavistuksen kapea vaiko uutuuden karheutta ja venyy käytön myötä sopivaksi? Muuten kyllä tosi hyvä kenkä "reippaaseen raviin".

Juu, G-D K veti komeasti ohi toiseksi viimeistä kierrosta köpötellessäni ja pyyhkäsi jo maaliin. Mahtava suoritus häneltä! 1st.gif

Link to comment
Share on other sites

Joo tuli tosiaan käytyä toteamassa tämän hetkinen kunto , aika oli 54.40 joka alitti kyllä sen tunnin aikatavoitteen, mutta aineksia oli parempaankin.

En oikein missään vaiheessa saanut juoksuun rentoutta ja 6 kertaa saman ylämäen nouseminen vaikutti myös vauhtiin. Näin aloittelijana vähän ihmetytti miten paljon juoksijoilla oli vaatetusta, kun mulla tuli pelkässä t-paidassa kuuma, tai no olihan mulla housutkin jalassa :smiley

No kuitenkin tilanne näyttää suht hyvälle terwan puolikkaan juoksemiseen alle 2:n tunnin. Ja mä veikkaan että savolkan aika tulee olemaan noin 1.50

Link to comment
Share on other sites

Hienoa Timppa 1st.gif . Tuo aika on jo sen verran kova, että nuo sun asettamat tavoitteet tälle vuodelle toteutuvat varmasti, jos ei tule mitään ongelmia. Puolikas menee kevyesti alle kahden tunnin. Marallakin joutunet miettimään tavoite aikasi uusiksi, mutta se lienee positiivinen ongelma :heilutus

Link to comment
Share on other sites

Kajaanin vartti on testimielessä nyt juostu. Suoritukseeni olen hyvinkin tyytyväinen, paranihan viimevuoden aika 5.27 minuuttia. Aloitin itselle jo totutulla taktiikalla, elikkä pikkusen liian kovaa. Reilut kaksi kierrosta sain pidettyä hyvää alkuvauhtia, mutta kolmannen kerran tultaessa jyrkempään nousuun, oli jo pakko hieman hellittää. Samoin kävi 4. ja 5. kieroksillakin, nousuosuus oli vain otettava hitaammin. Viimeisellä kiekalla sain sitten taas vauhtia hieman kiristettyä. Loppuajaksi sain 43.33. Sykkeet näytti pysyvän samankaltaisina 2. - 5. kiekan aikana 180 - 183 ja viimeisellä sitten hieman korkeammalle. Keskisyke oli 181 ja maksimi 187.

Juoksin vartin noilla Lidl Sport tossuilla ja ihan hyvinhän nuo tuntui pelittävän. Todennäköisesti noi on myös valintani Tervan puolikkaalle. Vaatetta laitoin kans vähän turhankin paljon, tuntui vaan niin kylmältä se tuuli sillalla ennen starttia, ois pitänyt vain rohkeasti juosta shortseilla ja t-paidalla.

Onnittelut myös timppa68:lle, tavoitteesi alittui kirkkaasti, sekä Savolkalle, joka paransi myös ennätystään roimasti! Oli vaan siinä maalin jälkeen sen verran kiirettä, että jäi juttutuokio lyhyeksi, mutta poristaanpa lisää vaikka Tervassa. Sinnehän sitä katseet ja tossut jo suunnataan.

Link to comment
Share on other sites

Jaa niin, puusilmänä en ole tuota Timpan aikaa hoksannut kehua. Olisi pitänyt olla tallin lätkä selässä, ollaan juostu melko lähekkäin. Ensi vuonna sitten selätät sen ylämäen, niin mäkin aion tehdä. Vieläköhän tää etana kiihtyisi vuodessa niin paljon, että aika olisi 50.xx... Siihen tavoitteeseen pitää saada jo painoakin vähintään 5 kg pois, kyllä se ylimääräinen on vaan raskas taakka kantaa. :ruoska

G-D K: Juup, palataan astiastolle viimeistään Terwan yhteydessä. Jos niistä suksista kuuluu jotain, viestittele.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy