Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Lanzarote maraton 2010


Recommended Posts

  • 5 months later...
  • 3 weeks later...

Täytyi oikein tänne foorumille sisään kirjautua, kun niin innostuin eilisestä marathonista Arrecifessa. Itselläni oli vasta toinen juoksutapahtuma, mutta ensimmäinen ulkomailla. Olin todella positiivisesti yllättynyt suomalaisten valtaisasta osallistujamäärästä! Viva Finlandia!!!!! Hieno juttu! Ja te, isä ja poika olitte hieno pari!!!! Toivottavasti oma poikani (nyt 3vee) innostuu myös juoksemisesta ja lähtee jänikseksi sitten jo ikäluokan äidilleen :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Noniin. Lanzalta tultiin viimein takaisinkin kun tuo lakko hieman pitkitti rientoa.

Viikko ennen kisaa mentiin saarelle ja tulihan sitä juoksenneltua maraviikolla noin 60 kilsaa lämpimikseni.

Joten kisaan lähdettiin ihan takki auki.

Kuumaa ja tuulista oli keli. Juoksu kulki tasaisen varmanpäälle eikä mitään ongelmia ollut. Ajattelin ennakkoon että pienellä valmistautumisella menisi ehkä hieman kolmen alle ja perinteisellä tyylillä vähän päälle. Näin kävikin. Puoliskot oli noin 1:32 ja 1:35. Mitään nukahtamista ei tapahtunut vaan otin kolmannen kympin todella rauhallisesti, meinasi vain lämmin tulla.

Rahamassille olisi päässyt kolmen tunnin ajalla ( viisi parasta ), joten hieman korpeaa tämmöinen himmailu ( olin 7. ) näin jälkikäteen. Olisihan se ollut pulleata tienata juoksemalla !!!!

Pidin yhden lepopäivän ennen maraa ja maran jälkeen mutta muuten meni lähes kolmeviikkoinen reissu juostessa ainakin kerran päivässä.

Sää ei suosi Lanzalla tähän aikaan enää rantahylkeitä, mutta ulkoiluun se on mitä mainioin. Voipi olla että ensi vuonna koitetaan taas yhdistää harjoittelu, kilpaileminen ja rilluttelu yhtä epätoivoisesti kuin tähänkin asti.

Link to comment
Share on other sites

Näin tehtiin. Aika mukavan mittainen leiri sulla , kolmessa viikossa sait varmaan kivat kilometrit keräiltyä. Lanzarotelle en varmaan ensi syksynä ehdi rakennuspuuhien takia, mutta kahden vuoden päästä täytynee ottaa taas ohjelmaan.

Tosi tyytyväinen olin omaan viikkooni, taisi tulla ensimmäistä kertaa yli 100km viikko, su-la välillä 115km. Oma maraton piti hölkkäillä 3.30 tuntumaan, mutta eipä tuo kevyttä taasenkaan ollut vaikka alkuvauhti maltillista olikin, viimeinen kierros vei reilu 5min kauemmin kuin 3 ensimmäistä, kokis alkoi maistumaan kumman hyvälle taas 30km jälkeen.

Pegasus :

Taidettiin vaihtaa muutama sana Carmenissa kadunvarrella ?

....tai sitten se Lanzan aurinko......

Link to comment
Share on other sites

Näin tehtiin. Aika mukavan mittainen leiri sulla , kolmessa viikossa sait varmaan kivat kilometrit keräiltyä.

.

Parisen sataa kilometriä tuli Lanzan reissulla juostua. Enemmän kuin normiviikoilla, mutta ei tuntunut kyllä miltään treenaamiselta. Katselin vain maisemia. Juoksin tosin väliin ihan kohtuu kovaakin ( lyhyitä n. 30 min lenkkejä alle 4 min/km ) kun olosuhteet olivat siihen loistavat.

Hienostihan sun maraton meni ja poikasi kisahan oli loistava. Tsemppiä seuraavaankin kisaan ! Oliko taas ulkomaanmatka tähtäimessä ?

Juoksitko muuten muualla kuin rantakadulla ? Carmenin ja Arrecifen välinen rantatie on muuten ihan hyvä, mutta tasainen ja kova, joten minä juoksin tälläkertaa kaikki lenkit asfaltilla ajotien laitaa Caleron suuntaan. Siis kaikki lenkit joissa oli kengät jalassa.

Rantahiekalla tuli vedettyä avojaloin useitakin kertoja tunnin lenkkejä....oli hieno fiilis.....

Arrecifessa tuli käytyä rullaluistimilla; osin kyllä laattakivetys täristi ja pyörät meinasi mennä laattojen väliin, mutta mukava oli kokeilla rulliksillakin välillä.

Tennistäkin tuli pelattua muutamia kertoja.... jotta jaksaisi syödä kunnolla.

Meneekö joku Kanariansaarille makaamaan rannalle ? ....vaikuttaa aika tylsältä.......vai mitä....

Link to comment
Share on other sites

Meneekö joku Kanariansaarille makaamaan rannalle ? ....vaikuttaa aika tylsältä.......vai mitä....

Ei kai kukaan noin kauaksi matkusta ellei ole jokin juoksuhappeningi lähellä. Rantakatua tuli vaan lähinnä jyystettyä, arrecifessa Grand hotellin kävin kiertämässä lähtöaamuna, oli aika eksoottinen reissu kun välillä joutu juoksemaan pilkkopimeässä + lähtö/maalialueella oli aika kovat bileet vielä käynnissä, kadut muistutti kaivopuistoa vapun jälkeen. Ulkomailla on vielä kolme seuraavaakin maratonia (Bermuda-Rooma-Boston),sitten keskitytään kotimaahan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy