Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Finntriathlon Cross 29.8.2010


Antti H
 Share

Recommended Posts

Joroisissa kisataan 29.8.2010 Finntriathlon Cross. Kyseessä on siis maastotriathlon, jossa matkoina on uinti 500-950m (riippuen veden lämpötilasta), maastopyöräily n 40km ja juoksu 10km.

Kilpailu on sekä oma yksittäinen kilpailu, että "eliten" osalta yhteiskilpailu 17.7 puolimatkan sm kisan kanssa. Molemmat kisat voittamalla voi tienata yhteensä 1600e!

Uinti on siis legendaarisessä valvatuksessa ja pyöräily sekä juoksu suoritetaan kanavan maastossa. Jos maastopyöräreitti voidaan toteuttaa sellaisena kuin toivomme, niin reitille tulee n 1000m kokonaisnousua...

Link to comment
Share on other sites

Aikatauluista ja infoa, lyhesti...

Kilpailu alkaa klo 12.00

Kilpailukeskuksena toimii Kanavan lava, osoite kanavatie, 79600 Joroinen

Uinti valvatuksessa, jossa myös luonnollisesti uinnin ja pyöräilyn vaihto. Pyöräilyn ja juoksun vaihto on Kanavan lavalla, jossa on myös kilpailun maalialue.

Osallistumismaksu kilpailuun on 50 euroa, joka sisältää kilpailun aikaisen huollon, kisapaidan ja ruokailun kilpailun jälkeen.

Alustavat sarjat kilpailussa ovat:

Miehet ja naiset yleinen

Miehet ja naiset yli 40 vuotta

Miehet ja naiset kuntosarja (arvontapalkinnot)

P.S. Edellisenä päivänä, eli launtaina Joroisissa on mahdollisuus osallistua 10km maastojuoksuun!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nyt on jo heinäkuu, joten lisätietoa olis ihan kiva saada. :smiley:

Tosiaan kun tuolla toisessa maastotrikisassa on spekuloitu pyörä-, maasto-, ym. asiaa niin aloitetaan se myös täällä. Eli millaista on maasto tuolla 40 km fillarointipätkällä? Ilmeisesti mäkiä riittää, mutta kuinka teknistä itse maasto on? Meneekö paljon tunkkaukseksi? Mikä olisi muuten paras fillarivalinta? No itseäni se ei niin koske kun ainoa fillari on tällä hetkellä tuo jäykkäperäinen.

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa hienolta kisalta, tännehän voisi jopa lähteä. Edellyttäen, että saan uinnin huomattavasti paremmalle tolalle mitä tällä hetkellä.

1000 nousumetriä 40 km matkalle kuulostaa erittäin kovalta, ja erottelee kyllä jyvät akanoista. Jos maasto on lisäksi tekninen, niin ainakin meikälle se tarkoittaisi n. 2 h suoritusta.

Fillarivalinnasta, jos maasto ei ole erityisen teknistä, niin nousuissa jäykkis on jonkin verran nopeampi. Kun taas kivikkojuurakossa ottaisin mieluummin täpärin.

Itsellä vain täysjousto joten sillä mennään. Aivan hyvin varmasti selviää jäykkikselläkin, tuskin mikään enduroreitti on kyseessä kuitenkaan.

Link to comment
Share on other sites

Kiehtois kans lähtee crossiin. Vauhti pitäis pitää maltillisena ja lähteä ihan vain elämysmatkalle kokeilemaan omia rajoja. Mulla on ollu tää skaba mielessä ennen s-jokeakin, mutta toi eilinen fillarointi pisti miettimään jaksaako 40 km metsässä 15kg täpärillä 2kk päästä. Onko kuntoluokalle tulossa kevyempi uinti? Mikä on aikarajana läpäisyssä?

Link to comment
Share on other sites

Infoa kisasta ja reitistä tulee heti kun lupa asiat reitin suhteen on kunnossa. Kanavan maasto on osittain luonnonsuojelualueella, joten asiat eivät käy ihan käden käänteessä... Pyöräilyreitti pitäisi olla ajettava, mutta kirjoitan oman kommentin reitistä kun sen käyn ensi viikolla Joroisilla kiertämässä. Nousua reitillä kuitenkin Suomen mittapuussa ihan hyvin (yli 1000m). Juoksu on niin ikään raskas, eli mäkiä löytyy. Itse uskon että jäykkäperäinen pyörä ko. ok.

Antti H

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Finntriathlon kisaviikolla kävin Juuso Kutvosen kanssa kiertämässä reitin. Uinnin ja pyöräilyn vaihto siis valvatuksella, josta ajetaan "siirtymää" pitkin kanavan maastoon. Alkupätkä on fyysisesti ja myös teknisesti helppoa maastoa. Kanavalla lenkin pituus on n 8km ja se kierretään 3 kertaa. Siirtymän kanssa näistä tulee yhteensä n 40km. Pyöräily reitti on ajettava, mutta vaativa. Etujoustopyörällä selviää reitistä ilman ongelmia. Yksi nousuista on sen verran pehmeä että siinä menee luultavasti kaikilla työntöhommiksi, ainakin jossain vaiheessa kisaa.. Reitillä on mielestäni hyvin ohituspaikkoja, joten tuollaisella 150-200 kilpailijan määrällä ei pitäisi tulla mitään ongelmia sen suhteen. Juoksu menee pääasiassa poluilla ja maasto on mäkinen. Tuo juoksureitti pohjautuu kotkanpolkuun, joka on ainakin allekirjoittaneen mielestä yksi mukavimmista juoksureiteistä jolla on tullut tossua kulutettua. Maali ja pyörä-juoksuvaihto sijaitsee kanavan lavalla, josta on noin 3km Joroisten Urheilutalolle.

Organisaatio on vetänyt kisan jälkeen henkeä, mutta ensi viikolla alkaa Crossin järjestelyt. Nyt vaan ilmoittautumaan kisaan mukaan!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy