Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vuoksen lenkki Imatralla 29.04.2006


Recommended Posts

Imatran urheilutalolta lähtee legendaarinen Vuoksen lenkki 29.04.2006 klo 15. Matkana on ainakin 7.4 km, nuoremmille raastajan taimille myös tarjolla lyhyempiä matkoja. Samalla Etelä-Karjalan pm-kilpailu. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Järjestävänä puulaakina toimii Imatran urheilijat. Lisää aiheesta --> http://www.imatranurheilijat.fi/yu/default.htm

Link to comment
Share on other sites

Juostu on. Aika oli 24.15. Hävisin Kamikselle yhden V.Y:n :tana jotain parikymmentä sekkaa olisi pitänyt juosta nopeammin. Lähdin hakemaan sellaista 23.30 aikaa ja olin ihan hyvin tavoitteessa puoleen väliin saakka. Sitten alkoi tasainen hyytyminen. Toi kova puuskittainen tuuli hajotti mun juoksun ihan täysin. Tietysti se on sama kaikille. Kirjoittelen viiltävämpää analyysia sit joskus, sikäli mikäli ketään kiinnostaa lukea.

Link to comment
Share on other sites

Onnittelut kaikille asianosaisille, hienoa että juoksu kulkee Imatralla ja voittoja tulee olkoon palkintona sitten mitaleita tai VY:itä! Asuin itse Imatrankoskella 1960-1970, ja vaikka itse aloitin oman juoksu-urani myöhäisherännäisenä vasta 2000-luvun puolella, toki pienenä poikana seurasin Paavo Pystysen, Rauno Mattilan ja Ossi Karttusen tuloksia hyvinkin tarkkaan. En tosin niin tarkkaan kuin Jarno Saarisen tai Agostinin touhuja mutta se on taas toinen juttu.

Imatran ajot olivat joka vuosi ja kisoja pystyin seuramaan kotini ikkunasta sujuvasti, mutta pitkänmatkanjuoksusta en siltä ajalta muista kuin yhden Imatran Ajojen reitillä juostun maraton-kilpailun. Se juostiin joskus 1960-luvun lopulla, ja mulla on hatara muistikuva että Kalevi Ihaksi olisi voittanut. Hieno kisa se oli varmasti, mutta pakko on myöntää että vajaan puolen tunnin välein (radan pituus oli 6090 metriä) ohi hölkyttänyt joukkion nenäliinan päähänsä solmineita maratoonareita ei ihan pärjännyt Agostinin 4-tahtisen MV-Agustan mörinälle. Reilun 30 vuoden kypsyttely vaadittiin ennen kuin ymmärsin että maratonin juokseminen on niin hieno homma että siitä hienompaa ei ole kuin vielä pidemmän matkan juokseminen!

Link to comment
Share on other sites

Onnea ForrestG! Minulta jäi juoksu väliin, kun aamuyöllä pompin vielä duracell-pupuna tanssilattialla, Imatralla kylläkin :viheltely . Ensi keväänä suunnittelen ravintolaillat työkavereitten kanssa siten, että pääsisin tuohon juoksuun. Nyt keskityn vain kolmen viikon päästä olevalle Joensuun maratonille.

Link to comment
Share on other sites

Joo Vuoksen lenkistä on fyysisesti jo palauduttu(melkein) ja pitkä lenkkikin tänään heitetty. Niin lähtökohdat juoksuun ei olleet mahdollisimman hyvät, ku edellisenä yönä en nukkunut ku vajaan 2 tuntia. Piti olla illassa töissä ja aamulenkin kautta takaisin kuudeksi hommia painamaan.

Aamuvuoro menikin sit Kamista kiusatessa, että saisin henkisen yliotteen vedonlyöntiä silmällä pitäen. Kelihän oli ihan suht lämpöinen 12 mut pirulinen puuskittainen tuuli hönki sinne sun tänne.

Suoraan töistä sit lähtöpaikalle verrytelemään. Eihän siinä mitään kunnollista verryttelyä ehtinyt tekemään mut arvelin, että tälläisena ravakampana treeninä menköön vaikka huonommallakin verryttelyllä.

Lähdössä mahassa kouri niinkuin pitääkin ja sit lähettiin painamaan. Ekan puolitoista kilometriä kuulin takaa korsketta ja jalkojen töminää. Siitä suivaantuneena laitoin vähän isompaa menovaihdetta päälle. Eipä enää 2 km kohdalla korsketta kuulunut. Noin 3 km kohdalla oli kolleegat "partiossa" ilveilemässä ja aikaa ottamassa Kamikselle. Siinä vielä tuntui ihan hyvälle. Siitä alkoikin hivuttavan pitkä suora noin 1 km. Tuuliriepotteli miestä, vain massiivinen olemukseni esti ettei koko mies paiskautunut Vuoksen aaltojen viemäksi. Suoran päästä alkoi sellainen hivuttava nousu kohti 6 tien siltoja. Nousussa huomasin että lonkankoukistaja lihakset olivat ihan jäätävillä hapoilla. Ja vauhti alkoi uhkaavasti laskea. Siellähän ne pojat taas olivat sillan alla rivouksia huutelemassa. (siellä siltojen allahan heidän oikea osoite kuuluisi olla, mut valtio on onneksi ottanut nämä säälittävät huostaansa ja tarjonnut suojatyöpaikan.) Vanhaa siltaa pitkin Vuoksen yli ja siitä tiesin että noin 1,5 km maaliin. Kamikselle lupasin vetää viimeisen tonnin 3 minuuttiin...ei perkele kuin kovempaa raastoa koneeseen. Sain vähän vauhtia mut tämä repäys jäi vain yrityksesi saavuttaa 3min/km vauhti. Silmissä näkökenttä kapeni vain viiruksi ja siitä viirusta yritin tietä katsella. Viimeisessä nousussa kohti maalia jalat tuntuivat kuin ne eivät toimisi olleenkaan. Siitä katsekohti maalilippua ja viimeinen rutistus. Noin 20 m ennen maalia en huomannut kivetystä ja näin ollen "polkaisin tyhjän päälle" siitä meinasin vetää turvalleen. Kuin ihmeenkaupalla happojen kangistamat jalat ottivat vielä alle ja siitä maaliin. Siinä maalissa makasin sit kuin kala kuivalla maalla. Päässä vain surisi ja heikotti.

Sit jonkinlainen reportterin kehveli rupesi kyselemään, jos jonkinlaista ihmeellistä kysymystä. Eihän nekään sopulit oikein ymmärrä ettei silloin meikäpoika ole ihan virkeimmillään. No perhana sieltähän se Kamiskin kynti kohti maalia. Tanner tömisi kuin savannilla olisi liikkunut isompikin satsi elukoita. Kellon se ruoja pysäytti aikaan 27.53 nopeasti päässä laskin että 4 minuutin rakoon jäi säälittävät n. 20 sekunttia. Siitä lähettiinkin sit verryttelemään ja sain kuunnella aimoannoksen spekulointia. Kamis ansaitsi tältä reissulta yhden V.Y:n, mut kisoja on vielä jäljellä. Ja KOSTO elää...

Kyllähän se minäkin taidan siellä Joensuussa käydä lyhyen rykäyksen raastamassa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy