Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kokkola City Run - aka KCR


Recommended Posts

Kokkola City Run 2010 7.5.2010

Onko kukaan täältä osallistunut aiempina vuosina? Aika hintavalta tuntuu näin äkikseltään kun jälkiosallistujilta peritään 32€ ja hinta on sama molemmille matkoille 7 / 14km.

Minkälainen tuo reitti on juoksijalle? Esittelyssä sitä kehutaan, mutta joku joka on juossut niin vois valaista paljon enemmän - mäkeä, mutkaa, kaltevaa, kivikkoa, risukkoa vai mitä on luvassa?

Tarkoitus on lähteä tuonne, vaikka hieman hinta meinaa pistää hammasta kiristeleen..

Ja jälki-ilmo on 1400-1630, joten siellä saa sitten palloilla reilut pari tuntia että pääsee asiaan.

Toisaalta joutuu vielä kritisoimaan niin tuhottoman myöhäistä starttia??!! 18:45?!!

Siitä kun vetäisee sen 14km täysillä niin eipä tarvi seuraavana yönä paljon unta katsella..

Mutta sitä vartenhan se kesä kai on, vai...?

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän ennakkoilmoittautuessa hinta olisi ollut vain 22 euroa, mikä on kyllä kohtuullinen... Ja opiskelijat maksaa vain 15 euroa...

En itse ole varsinaista reittiä juossut KCR.ssä, vaikkakin Kokkolassa muuten on tullut paljon juostua ja kaupunkina maastot on aika tasaista pannukakkua, koska Kokkolahan on merestä noussut kaupunki...:thumbsup: Jotain loivempaa nousua voi olla, mutta ei pitäisi mitään jättimäkiä tulla vastaan ja kuten sivuillakin sanotaan:

"Reitti on helppokulkuinen ja pituudeltaan seitsemän kilometriä. Maksimikorkeusero on 10 metriä. Reitistä n 80 % on päällystettyjä kevyen liikenteen väyliä ja n 20 % hiekkapintaista tiestöä."

Ja mitä ny mietin reittiä, niin se on tosiaan asfalttia suurimmaksi osaksi ja suntin vierustassa sellaista soratietä, pikkukiveä, hyvä juoksualusta. Ja aika paljon pitkiä suoria, ei tarvi kääntyillä turhan usein... Ja luulisin, että pienempänä paikkakuntana ruuhkiakaan ei varmaan ole ihan HCR:n verran, vaikka tapahtuma kaiketi on kovassa nosteessa...

Itse olisin tänä vuonna osallistunut ko tapahtumaan jos se ajankohdan puolesta olisi ollut mahdollista... Nyt ku osallistun 8.5 HCR:lle niin ei millään onnistu...

Link to comment
Share on other sites

Reitistä en osaa minäkään sanoa. Mukaan aion kyllä.

On tuossa lähtöajassa jotain tolkkua. Tapahtuma on perjantaina ja sehän on useimmilla meillä työpäivä. Mukaan ehtii siis töiden jälkeen jopa maakunnasta - kunhan on ilmoittautunut ennakkoon, ettei tarvitse jälki-ilmoittautumista varten aikaisemmin paikalle rynnätä. Myöhäiseen menee, kun ensin juoksentelee ja sitten ajaa vielä reilun matkan kotiin. Ei haittaa viikonlopun alla. Ihan kiva on sekin, että näin jää lauantai "vapaaksi", vaikka viikonloppuna osallistuu juoksutapahtumaan.

Link to comment
Share on other sites

Lähtöpaikkaa ja reittiä on näköjään vähän muutettu viime kerroista,yks pohjalaisittain aika mellevä alamäki per kierros tuolla uudella reitillä on.

Aikaisemmin kävelijät häritsivät toisen kierroksen lopussa,mutta nyt heillä vähän eri kaistat ruuhkapaikoissa, se on hyvä parannus se.

Ihmeen paljon tapahtuma kerää jengiä,tais olla yhteensä 3000 viimevuonna.suurin osa kävelijöitä.

Kallishan tuo osallistumismaksu on,onneks työnantaja sponssaa.

Link to comment
Share on other sites

Viime vuonna tuli juostua 14 km ja olikin juoksuna aikuisiän paras kisa sija 6. Reitti ja maasto oli sopivan vaihtelevaa, jossain päin reittiä oli uudempi omakotialue, missä sai paikallisilta lapsilta hyvää kannustusta. Kävelijöitä ainakin viime vuonna sai väistellä toisella kierroksella johtuen tietysti suuresta määrästä nurmikoiden kautta, mutta hyvä jos siinä parannusta tänä vuonna. Viime vuonna ei ollut ainakaan vaatteille/tavaroille minkäänlaista säilytystä järjestäjien puolesta, joten se oli miinusta. Onneksi keli oli sen verran lämmin, että tarkeni n. 1 km päässä olevaan autoon jättää kamppeet. Reitti oli hyvin merkitty, kun on tapana eksyillä ilman kunnon opasteita.

Link to comment
Share on other sites

Nonniin. Kokkola Cityrun oli ja meni. Hieno tapahtuma ja hyvin järjestetty. Ainakin omalta osaltani ei voi järjestäjiä muuta kuin kehua. Risteysvalvonta ja reittimerkinnät oli toimivat. Vaatteiden säilytys yms toimi hienosti.

Keli oli valitettavan kylmä ja tuulinen. Minulla tuli hieman (eka kerta!) alipukeuduttua ja meinas loppumatkasta tulla jopa ihan oikeasti kylmä.

Mutta mutta...

Tämä kävely ideahan oli ihan P:stä, laittaa nyt hirveä määrä kävelijöitä ja sauvakävelijöitä yms koiranulkoiluttajia SAMALLE REITILLE, juuri siten, että toisella kierroksella väsyneet juoksijat kohtaa "kävelijäseinän" josta ei löydy aukkoa mennä. Sai juosta ojien pohjia ja ties mistä että pääsi etenemään. Välillä ei ollut edes pientareella tilaa ohittaa kun siellä ojassakin oli jo pari sauvakävelijää rinnakkain!!

Tämä oli ikävä juttu myös kävelijöille. He joutuivat kisaajien tönimäksi ja muutenkin jätti varmaan tosi paskan maun "tosissaan juoksijoista". Ehdottomasti kävelijät kokonaan eri reitille tai kokonaan eri aikaan.

Jos olisin tiennyt (ymmärtänyt siis) niin olisin jättänyt juoksun siihen 7km matkaan, kun sen ois voinut juosta vapaasti ilman pahempia esteitä. Nyt jäi pakostakin hieman huono maku tästä juoksusta kun juuri ois pitänyt alkaa kiristää loppua kohden niin joutuikin extreme-pujottelukisaan. Itsekin olen sen verran kiivasluontoinen että tuli huudeltua välillä aika pahasti ja varmaan otti otsasuoneen myös kävelijöillä. Pahoittelut tästä.

Varmaan eka kerta kun oikeasti olin hyvin, hyvin lähellä jättää leikin sikseen ja siirtyä "hölkkäsarjaan loppumatkasta". Kärkimiehet (eli nopeammat) kärsivät varmaan vielä pahemmin. Loppua kohden kävelijälauma varmaan alkoi kuitenkin hajaantua hieman. Mutta aluksi se oli lähes ohitsepääsemätön tulppa! EI NÄIN!!

Oma juoksu oli siis ihan mukiinmenevä. Tavoiteajasta jäin hieman, mutta siitä en pahemmin ressaa kun se ei ollut pelkästään omaa huonoutta.

Tunnelma oli kuitenkin tosi mukava ja ihmisiä paljon. Toivotaan ensikevääksi hieman muutoksia järjestelyyn osittain.

terveisin Tosikko-Marko

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Juu, samalla lenkillä oltiin ja tuossa ku nyt katselin omia kilometrin väliaikoja niin 10-12km väliajat oli molemmilla kilsoilla 15 sekuntia hitaampia. Kun taas viimeiset 2km pääsi tavoitevauhtia kun oli vapaata tilaa juosta siitä mistä kävelijät jatkoi joen toista puolta. Mutta kiva tapahtuma kaikenkaikkiaan ja hyvä maku jäi ku oma aika oli alle tavoiteajan, parista hitaammasta kilometristä huolimatta. Tosiaan tulevina vuosina jos käy samassa tapahtumassa niin harkintaan menee juosta tuo 7km jos ei kävelijöitä laiteta eri reitille. Tuollainen järjestely ei täysin palvele kummankaan ulkoilumuodon harrastajaa

Link to comment
Share on other sites

Kivahan tuolla oli seiskaa juosta tutuissa maisemissa. Ilma oli selkeästi ennustettua viileämpi, mutta kisapaikalle pääsi parissa minuutissa kotiovelta ja tajusin laittaa kunnolla vaatettakin. Eka kertaa olin mukana missään massajuoksussa. Alussa jäin mottiin mutta leveät baanat helpottivat eteenpäin puikkelehtimista. Matka meni mukavasti vaikkakin lopussa kävi perinteiset, eli piti höllätä kun kehosta loppui neste koska hikoilen aina kuin saunatonttu. Olisi pitänyt ottaa omia juomia vyölle. Epämiellyttävien rintatuntemusten vuoksi sitten vain hölkkäilin maaliin. Sinänsä masentavaa tässä iässä.

Mukava kokemus! Ensi kerralla sitten oikean harjoittelun kautta liikenteeseen ja painoa alas vaikka tuonne 75 kiloon, niin mono nousee rivakammin.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

City Run vm. 2011 on takanapäin. Kisa käytiin hieman koleassa säässä vaikka vielä päivällä aurinko paahtoi lämpimästi. Itse pinkaisin 7 km lenkin hieman puolen tunnin pintaan ja juoksu kulki ihan hyvin, tällä kertaa maltoin lähteä hieman varovaisemmin matkaan. Tapahtumasta jäi hyvä jälkimaku, ainoastaan järjestäjien päätös lähettää koko jengi matkaan yhtä aikaa tuntuu ihmeelliseltä - harmittaa niiden puolesta, jotka eivät jonon hänniltä päässeet kapeahkoja katuja ensimmäisen kilometrin aikana mihinkään. En ymmärrä mitä logiikkaa sovellettiin tätä päätöstä tehdessä.

Täytyy alkaa etsimään syksyltä sopivaa puolimaraa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

KCR:n järjestelyt ovat parantuneet vuosien mittaan. Kun jotkut hullut kuitenkin ottavat tuon kilpailun ja treenin kannalta eikä karnevaalina, niin näihin onkin panostettava. Lähtö ei ollut nyt itsellä ruuhkainen, kun älysi kokemuksesta tunkea eturiviin. Varmasti monella oli ruuhkaa. Ennen tapahtumaa ajattelin, että luonnollisesti ajan kanssa ja ilman aikaa tallustavat jaetaan omaan karsinaan. Mutta ei. Helppo homma olisi numerolliset päästää omaan ruutuun. Ilman aikaa tulisivat sit perässä. Itsellä ei myöskään 2 kiekkaa houkattele kun oletuksena on, että tokalla kiekalla joutuu kiertelmään kävelijöitä. Varustesäilytys on nyt plussaa, tosin jouduin sieltä pienestä kuomukärrystä itse etsimään oman pussukan (mur..) Huollon kannalta tori on varmaan helppo ja hyvä maalipaikka, mutta viimeinen satametrinen kahden tiukan käännöksen jälkeen ei ole oikein toimiva. Varsinkaan jos olis tiukka rintarinnan kirikamppailu. Vikan mutkanhan sais nyt pois kun reitti mitattiin nyt työntöpyörällä 7160 metriksi.

Link to comment
Share on other sites

Itsellä ei myöskään 2 kiekkaa houkattele kun oletuksena on, että tokalla kiekalla joutuu kiertelmään kävelijöitä.

Tänä vuonna rannalta kaupunkiin oleva osuus oli jaettu kalkkiviivalla, eli jätetty ohituskaista juoksijoille. Yllättävän hyvin kävelijät kunnioittivat sitä ja nyt sai juosta helposti kävelijöiden ohi. Myös maaliintulo on paremmin järjestelty. Joten pikku hiljaa alkaa käytännön asiat hioitumaan kuntoon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy