Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Minna Kauppi kevätkunnossa ?


Mattia
 Share

Recommended Posts

Lajia sen paremmin tuntamatta uskaltaisin väittää, että Minna on talven aikaan viihtynyt maantiellä keskimääräistä pidempään. Miten muuten voi olla mahdollista 10 % kovempi vauhti kuin muilla ? Ymmärtääkseni Valioliigan avauksessa oli kuitenkin mukana aivan nimekäs kaarti naissuunnistajia. Huhhuh. Koskas SM- maastot taas juostaankaan, luvassa tuntuisi olevan mielenkiintoista otatusta yli lajirajojen. Vai tietääkö joku onko Kauppi mukana ensiviikonloppuna Haminassa ?

Link to comment
Share on other sites

Hyvä juttu. Toivottavasti Minnan kalenteriin mahtuu muutama merkityn reitin kisa, niin nähdään saadaanko uutta potkua naisten kestävyysjuoksuun. Jospa vielä Annukka, Johanna ja Minna juoksisivat saman matkan (= pitkä). Olen pari vuotta odottanut/ toivonut Minnan ylivoimaa "erikoisnaisiin" verrattuna, joten jokohan tänä vuonna tärähtää.

Link to comment
Share on other sites

Minna Kauppi on nähty aikaisemminkin muutaman kerran SM-maastoissa. Viime vuonna hän sijoittui kolmanneksi ja eroa voittaja Annemari Sandell-Hyväriseen tuli 1.11 ja hopealle juosseelle Johanna Lehtiselle Kauppi hävisi 34 sekuntia. Kaupin takana neljänneksi sijoittui triathlonisti Kaisa Lehtonen, vain kolme sekuntia hävinneenä.

Vuonna 2007 Kauppi sijoittui niin ikään kolmanneksi. Silloin eroa voittaja Mari Järvenpäähän oli 19 sekuntia ja hopeamitalin vei Jaana Niemelä 11 sekuntia Kauppia nopeampana.

Suunnistajista toivoisin näkeväni myös Petteri Muukkosen mukana SM-maastoissa, sen verran vakuuttavaa oli miehen kyyti reilu viikko sitten Karhu-viestin kakkososuudella, jossa hän 6 km pätkällä teki eroa muihin kärkiporukoihin toista minuutia painellen pätkän 2.57/km keskivauhdilla. Lievään vastatuuleen.

Jospa vielä Annukka, Johanna ja Minna juoksisivat saman matkan (= pitkä).

Naisilla on SM-maastoissa tarjolla vain yksi matka, 6 km. Onko se sitten pitkä vai lyhyt riippuu juoksijan ominaisuuksista.

Link to comment
Share on other sites

Naisilla on SM-maastoissa tarjolla vain yksi matka, 6 km. Onko se sitten pitkä vai lyhyt riippuu juoksijan ominaisuuksista.

No niinpäs tosiaan onkin. Valitettavaa ettei kisaavia naiskestävyysjuoksijoita löydy kahteen lähtöön.

Juurikin näitä Minnan pronsseja toivoisin nyt kirkastettavan. Haaveenani olisi, että "metsäpeikon" ylivoimainen maastovoitto herättäisi vihan ja kiihkon vieläkin kovempaan harjoitteluun muissa naisjuoksijoissamme. Saisimme tulevaisuudessa nauttia maailmanluokan vauhdista, laajalla rintamalla, niin suunnistuksessa kuin sileilläkin juoksumatkoilla.

Tällä en sitten tarkoita etteivätkö juoksijamme jo nyt harjoittele kovaa ja oikein, mutta kun vielä jostakin löytyisi se viimeinen vaihde jolla noustaan edelleen astetta kovemmalle tasolle.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy