Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kymen Sanomat -puolimaraton/maantie-SM, 25.4.2010, Hamina


Recommended Posts

Tälle ei tainnut olla vielä omaa ketjua. Viime sunnuntain Helsinki Spring -puolikkaan 17 sekunnin tavoitteen ylitys jäi kaivamaan ja pistin tämän harkintaan. Kävin katsomassa kartan ja reittiprofiilin. Heittäkääs joku reitin aiempina vuosina juossut kommenttia tapahtumasta, reitistä, järjestelyistä yms.

Saa tietty spekuloida muutakin.

Linkki: http://www.vehkalahdenveikot.fi/kysamaraton/

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Reitin ja järjestelyjen luulisi olevan kelvolliset kun siinä käydään kerran SM:t samalla.

Eipä tuo SM arvo automaattisesti takaa hyviä järjestelyjä. Ainakin maratonilla on välillä ollut toivomisen varaa. Tosin kyllä itsekin laskisin SM-arvon plussaksi ja sen varaan laskisin. Mutta ei se kuitenkaan mikään takuu ole.

Link to comment
Share on other sites

Kävin ilmoittautumassa. Tarkoituksena haistella kuntoa Tukholman tavoiteaikaa varten.

Koko talven aikana <6min vauhdilla vedetyt kilometrit voi laskea varmaan yhden käden sormilla. Äsken kävin kokeilemassa miltä vähän reippaampi vauhti tuntuisi.

5 km testilenkki kulki seuraavasti: 6.11 - 5.47 - 5.28 - 5.21 - 5.17. Yllättävän kevyen oloisesti kulki. Keskisyke oli 161 ja syke lopussa 170. Viime vuonna juostun puolikkaan (karvan päälle 2h) keskisyke 174.

Mitäs luulette olisiko 1.56 liian kova tavoiteaika? Tarkoituksena ei ole toisaalta vetää välttämättä ihan maksimaalista rypistystä.

Link to comment
Share on other sites

Juoksin viime vuonna huhtikuussa kokonaisen Haminassa ja silloin reitti oli muuten sama kuin nyt, paitsi että tällä kertaa on jätetty pois Husulaan menevä osuus. Ehkä hyvä niin, koska sillä osuudella on avointa peltoaukeaa ja ainakin viime vuonna tuuli puhalteli rivakasti. Joka tapauksessa nyt juostaan puolikkaalla kolme kierrosta, kun viimeksi lompsittiin kaksi (kokonaisella 4).

Reitti itsessään ei ole kovin vaativa, suht tasaista pikemmin. Pyörätietä mennään muistaakseni koko ajan lukuunottamatta lähtöä ja maalia, jolloin juostaan komiasti keskellä katua. Kierroksella on yksi jonkunsorttinen ylämäki kierroksen loppupuolella Salmensillan(??) jälkeen, joka mäen päältä aukeaa helpottavaksi alamäeksi. Lisäksi lähtö on nyt eri paikassa kuin viimeksi. Viime vuonna lähtö ja maali olivat samalla kadulla, missä nyt on maali. Järjestelyt kaikkinensa pelittivät hyvin, ainut outous oli kokonaisella lopussa juostu "sakkorinki", jotta oikea matka saatiin täyteen. Nythän tämä ei ole relevantti asia.

Kyytiähän olisi tarjolla tavalliselle taaplaajalle enemmän kuin tarpeeksi, kun professional -osasto on samaan aikaan viivalla. Hyvällä tuurilla voisi saada naamansa sanomalehteen, jos lähdössä ilkeäisi ängetä riittävän eteen. :viheltely:

Saatanpa vaikka ilmestyä paikalle, joten nykikää hihasta... Tosin kunto on sitä luokkaa, että ainoa henk.kohtainen tavoite on maaliin pääsyn lisäksi yrittää välttää uran huonointa puolikkaan aikaa. Saattaa jäädä haaveeksi, mutta so-not!

Link to comment
Share on other sites

Jos joku arpoo pk-seudulta tuonne menemistä, niin voi olla minuun yhteyksissä. Tosin itse päätän osallistumisestani aika lähellä ajankohtaa - luultavasti vasta edeltävänä päivänä.

Mä oon arponut, mutta näyttää siltä, ettei tällä jalalla (eikä näin laiskalla harjoittelulla :fighting0056:) ole mitään asiaa sinne "pro-osastolle", jonne pitää ilmoittautua jo tällä viikolla...

Link to comment
Share on other sites

Juoksin torstaina pari kiekkaa tuota reittiä. Aivan hyvä kiekura on tarjolla. Puukäden raportti piti hyvin kutinsa. Aika tasaista mennään ja se ainoa oikea mäki on siinä Salmen sillan jälkeen ennen Haminan terveyskeskusta... varmaan noin vitosen kohalla. Muuten on vain hieman silmällä havaittavaa nousua ja laskua, sekä yksi ihan pieni nyppylä. Mäkien sijaan saa varautua Haminassa, niinkuin rannikolla yleensä, puhaltelevaan merituuleen.

Reitti kulkee pääasiassa pyöräteitä ja sen pientareella pystyy juoksemaan noin puolet matkasta, jos kaipaa pehmeämpää alustaa.

Täytyypä itsekin yrittää rouhia tuo puolikas lävitte. Enkkoja ei tosin pysty tavottelemaan, mut ei se mtn.

Link to comment
Share on other sites

Sunnuntaina pitäisi vääntäytyä ajoissa Haminaan, kun ei ole tullut vielä ilmoittauduttua. Tarkoitus olisi pistellä puolikas reipasta vauhtia voimia suuremmin säästelemättä. Saapa sitten nähdä kuinka pitkälle voimat riittää. Hienoa, että juoksu on viety nyt ihan Haminan keskustaan, vielä paremmin kuin viime vuonna. Samalla on saatu ekalle kilsalle mukava alamäki, jossa voi ottaa kunnon vauhtihurjastelut heti alkuun (mistä kärsii sitten koko loppumatkan). Torikansakin näkee vauhdikasta menoa.

Link to comment
Share on other sites

No niin, paikalla tuli käytyä. Palstalaisista näin Peksua, jonka kanssa vaihdoin muutaman sanan kilpailun aikana sekä maalissa turistiin hänen kanssaan tovi pidempään. Useamman muunkin kanssa heitin juttua, liekö ollut näiden joukossa muita seppolaisia?

Itse kilpailu meni omalta kohdalta ennakko-odotuksiin nähden selkeästi yläkanttiin. Suoritus kesti koko lailla mukavasti hallussa, toki normaalia hyytymistä tapahtui 18 km jälkeen. Siinä vaiheessa kun kanssani samaa matkavauhtia taivaltaneet kanssakilpailijat löysivät vielä yhden ylimääräisen kirivaihteen, niin meikä jäi junnaamaan samaa hiljalleen hiipuvaa tahtia. No, mistäpä ylimääräinen turbo-boost olisi nyt löytynyt, kun ei sellaista ole ollut koskaan ennenkään. Diesel mikä diesel! Joka tapauksessa kokonaisuuteen olen hyvinkin tyytyväinen, kun kilpailukausi on nyt saatu avattua. Edellinen numerolapullinen suoritus on syyskuun alusta Kittilästä, joten kisajännitettä lukuisine kysymysmerkkeineen oli ilmassa. Ajallisesti 1.30 alitus on kuitenkin sen verran harvinaista minulle, että se ilahduttaa!

Itse järjestelyt pelittivät mielestäni hyvin, olihan kyseessä samalla SM-kisa. Lähtöviivalla puolikkaan SM-kisaan osallistujat olivat luonnollisesti kärjessä, samoin 10 km nuorten SM-kisailijat. Sää oli kauniin auringonpaisteinen, tuulta oli jonkin verran, mutta eikös joku todennut että rannikolla tuulee aina. Joka tapauksessa keskustasta poispäin mentäessä tuuli tuntui selvästi vastaisena. Opasteet olivat selkeät (kylttejä + valkoista kalkkiviivaa pyörätiellä), eksymisen vaaraa ei ollut. Lisäksi kaikissa risteyksissä oli liikenteenpysäyttäjät, etteivät autoilijat päässeet aiheuttamaan hämminkiä. Juomapaikkoja oli 2 per kierros, vettä + urheilujuomaa. Puolikkaan kisassa kierrettiin kolme kierrosta eli Husulan osuus oli tänä vuonna jätetty pois. Näin oltiin enemmän ihmisten ilmoilla koko kierroksen ajan. Mukavasti oli väkeä reitin varrella, toki enemmänkin olisi mahtunut. Lähdössä sekä maalissa oli väkeä oikeastaan ilahduttavan runsaasti.

Kiitos järjestäjille, Haminassa on aina ilo kilpailla! :thumbsup:

Tulokset löytyvät täältä:

SM-kisa

http://www2.kyamk.fi/~atiha/hiihto/SM10tu.htm

Ky-Sa

http://www2.kyamk.fi/~atiha/hiihto/Pmara10tu.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy