Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Brussels Marathon 10.10.2010


Recommended Posts

Saattaisin vaikka ottaakin ohjelmaan.. Olen vähän harkinnut "kaudenpäätös" maratonia lokakuulle. Toistaiseksi kuitenkin HCM ainoa täysmatka, jolle olen ilmoittautunut. Brysselissä asuu vielä ystäväkin, joten voisi yhdistää kyläilyn ja maratonin. Onkos tuo isokin tapahtuma? Pitääpä googletella.

Link to comment
Share on other sites

Kovin tuntuu olevan vähän kokemuksia foorumilaisilla Brysselistä. Tarkemmin tutkailtuna reitti vaikuttaa perusmaratonia vaativammalta, jossain vanhassa uutisessakin todetaan, että:

"The Brussels Marathon - an IAAF Silver Label Road Race - has a very tough course, passing through lots of tunnels and with a long steep hill section at Tervueren Avenue at the 38K-point".

Hieman näyttää reitti muuttuneen vuodesta 2008, mutta korkeuseroa on silti reippaasti. Lopussa on kyllä mukava alamäki, mutta kokonaisuutena radassa ei liene ennätyspotentiaalia.

Nyt vahvaksi vaihtoehdoksi on nousemassa München, jossa reitti on huomattavasti tasaisempi.

Link to comment
Share on other sites

Jos on tarkoitus juosta 10/10/10 ulkomailla - eli jos tunnetusti hyvä Vantaa ei jostain syystä kelpaa - voi harkita Münchenin lisäksi Eindhovenia, etenkin jos tavoitteena on esim. 3.33.33 tai alle. Kyseessä on pienempi (mutta riittävän iso, 1500-2000 juoksijaa), hyvin organisoitu tapahtuma. Reitti on nopea ja katsojia riittää sen varrelle.

En dissaa Mynkkeniä sen enempää, mutta siitä voi oikeutetusti sanoa, että se ei kuulu samaan liigaan Berliinin ja Frankfurtin kanssa eli kaupunki on liian iso tai maraton liian pieni. Reitti on kyllä nopea, mutta "50% scheisslangweilig"...

Link to comment
Share on other sites

Stubb on juossut Brysselin. Katsoin vielä eilen uudelleen hänen blogistaan ja se on valitettavasti sellaista faniklubin pyörittämistä tuo kirjoitus. Ei kerrota oikeasti oikein mitään hyödyllistä siitä kisasta tai reitistä, joten et saa kyllä apua, jos et haastattele häntä.

tunnetusti hyvä Vantaa ei jostain syystä kelpaa

Joku sanoi joskus, että Vantaalla on hyvää se, että sieltä pääsee pois (lentokentän vuoksi). Nyt sekään ei toimi, joten voi olla, ettei vantaa olekaan enää tunnetusti hyvä.

jos tavoitteena on esim. 3.33.33

Se ei ole kovin helppoa. Itse yritin juosta 3.33.33. Se tavoite kristalisoitui kun oli 1000m maaliin, mutta piru vieköön se on vaikea arvioida mitä vauhtia tuossa vaiheessa juoksee. Askeleet eivät minulla siis sopineet. Onneksi minuutit sentään menivät oikein.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Tuli käytyä. Reitti oli kyllä oikeasti kammottavan mäkinen, huh. Enkkaa lähin yrittämään ja lopputulos pannukakku. Juoksin iteltäni jalat alta ja vikat 8 kilsaa tappelin kramppien kanssa, välillä piti pysähtyä kokonaan ja laahustaa kohti maalia välillä kävellen ja hölkkäillen. Enkasta jäin pari minuuttia joten hampaan koloon jäi. Muuten kiva tapahtuma ja hieno kaupunki.

Link to comment
Share on other sites

Olinhan siellä minäkin!

Tosin peräännyin nilkkakipujen takia täysmatkalta ja osallistuin vain puolikkaalle, mutta reitti oli jokatapauksessa osittain sama.

Aamulla kalvoi vielä epäilys, että olisin sittenkin voinut lähteä täysmatkalle, mutta ne ajatukset kaikkosivat noiden mainittujen tunneleiden kohdalla tai viimeistään siinä Tervurenlaanin mäessä, joka tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan: ja tämä tosiaan vain puolikkaan perusteella. Asian toisena puolena ovat tietenkin alamäet, joista viimeinen siivitti mukavaan loppukiriin keskustan kapeilla ja mukulakivisillä kaduilla. Tarjoilu maalissa oli melko vaisua, urheilujuomaa ja jokin keksinpalanen, ja maalista oli suhteellisen pitkä matka noutamaan omia tavaroita, mikä on kai hinta tuosta hulppeasta maaliintulosta Grote marktilla.

Itse muutin Belgiaan elokuussa ja juoksin tämän ikäänkuin kauden päätöksenä, vaikka sain tietää tapahtumasta vasta tänne muutettuani. Koska olin osittain harjoitellut täysmatkalle, puolikas oli verrattain helppo juosta ja rankasta reitistä huolimatta sain kuin sainkin rikottua ennätykseni!

Minunkin mielestäni siis kiva tapahtuma mutta luultavasti vain jos paikan päällä jo asuu.

Lähdössä juoksijat lähetettiin matkaan monella kielellä, ja viimeisenä kuului: ”Nauti kilpailu!”

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy