Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Düsseldorf 2010


Recommended Posts

Sain Rotterdamista kyseisen maratonin mainoksen ja kaveri kehui kisaa maasta taivaisiin, joten laitan sen joskus harkintaan.

Kaupungista on paljon kokemusta. Olen ollut siellä kymmeniä kertoja. Sehän kuuluu Münchenin ja Hampurin ohella Saksan rikkaimpiin kaupunkeihin, joten se näkyy sitten Königsalleen luxusputiikeissa ja aika paljon Bentleyn tyylisiä autoja näkyy parkissa. Toisaalta sitten siellä on erittäin kiva vanhakaupunki, jossa kadut ovat kävelykatuja ja joka ovi on joku baari tai ravintola. Kaikki keskittyy Bolkerstrassen ympärille. Siellä on mm. loistava pihviravintola El Lazo, pizzeria Lupo, ketjuravintoloita, monia baareja ja drinkkimestoja sekä luonnollisesti monikerroksinen Ballermann 6, jossa on karnevaalimenoa aamuviiteen.

Kölniin on vain puolen tunnin matka, joten jos haluaa yhdistää vähän liberaalisemmassa kaupungissa käynnin samaan reissuun niin sielläkin on tosihyvä meininki. Kölnissä on jotenkin uskomaton vieraanvaraisuus. Ihan tuntemattomat saattavat tulla tarjoamaan bisseä.

Olisi kyllä kiva juosta joskus Düsselissä. Tosin ainoa huono on se, että kisa on sunnuntaina. Oman kokemuksen mukaan su yöelämä on aika hiljaista, kun taas la on piru irti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hyvä kaupunki ja hieno maraton. Kaveri meni kyllä kovaa, sen aika oli 2.28.03. Se oli sen oma ennätys. Itselläkin ennätys hieman parani, aika 2.55.41. Olosuhteet olivat hyvät, välillä vähän satoi, mutta ei siitä pahemmin haittaa ollut. Nyt on tankattu hyvin maratonin jälkeen ja pari päivää jatkuu vielä turistireissu. Sitten lennetään kotiin jos koneet lentää.

Link to comment
Share on other sites

Itsekin olen kuullut hyvää tuosta kisasta. Täytyy ottaa joskus ohjelmaan, sillä vappuahan on vähän ikävä viettää kotona, jos ei rymyämistä jaksa harrastaa.

Hienon ajan teit. Kun ehdit Suomeen niin olisi mukava kuulla vähän lisää juoksun järjestelyistä, Sport Exposta, kannustuksesta ja muusta kisaan liittyvästä.

Näin eilen melko järkyttäviä kuvia Summassaaresta, joten se on ainakin varmaa, että niin kauan kuin juoksen niin täytyy löytää näitä Düsseldorfin tyylisiä kilpailuja jostakin etten vaan joudu Summassaareen.

Link to comment
Share on other sites

Dusseldorfin reitti oli tasaisempi kuin Summassaaren ;-)

Keli oli hyvä - asfaltti ehkä märkänä vähän liukas.

Lennot ja matka olivat kokonaisuutena onnistuneet - lauantaina sinne ja kisan jälkeen heti takaisin kotiin.

Kokeneen matkakumppanini kanssa tehtiin erittäin tasainen suoritus - lopussa pieni kiri.

Link to comment
Share on other sites

jäsen Baldini kyseli Düsseldorfin järjestelyistä. Expo oli aika pieni, eli mitään ihmeempiä hankintoja sieltä ei kannata suunnitella, itse ostin muutamat sukat ja juoksulippiksen. Vessoja oli lähtöalueella osanottajamäärään nähden varsin paljon, ei tarvinnut jonotella. Juoma-asemia oli riittävästi ja ne olisi kyllä riittäneet lämpimälläkin kelillä, nythän oli varsin optimaalinen lämpötila, vähän alle 15 astetta taisi olla mittarissa. Bändejä oli matkan varrella aika monta ja yleisöäkin ihan mukavasti. Juoksijoiden etunimi oli painettu juoksunumeroon, joten nimellä sai kannustusta matkan varrella. Jossain oli vähän mukulakiviäkin, mutta eipä ne paljon haitanneet. Heti maalissa ei ollut mitään tarjoilua (edes vettä), vaan piti kävellä ehkä reilu puoli km ennen kuin sai mitään virvoketta. Jos olisi ollut energiat tai nesteet ihan vähissä, olisi tämä voinut häiritä. Joku yogurtti olisi ollut hyvä välipala, tarjolla oli banaaneja, keksejä, jonkinlaisia energiapatukoita, hillomunkkeja, urheilujuomaa ja alkoholitonta olutta. Finisher-paita maksoi 20 € ja oli asiallinen treenipaita.

Hyvä maku jäi maratonista ja hyvinkin voin eksyä tonne uudelleen, kun on kuulemma Euroopan ainoa maraton, jossa on oma sarja yksipyöräisille fillareille (siihen sarjaan osallistui kaverini).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Jännä muuten kuinka kelit vaihtelevat. Vähän aikaa sitten Saksassa oli 20+ astetta. Eilen oli ollut kylmä, starttiaikaan 2 astetta: http://www.derwesten.de/sport/lokalsport/duesseldorf/aethiopier-tulu-bricht-den-streckenrekord-beim-rhein-marathon-id7890828.html

Tosin verrattuna siihen, kun monena vuonna Düsseldorfin maralla on ollut lämmintä niin nyt monella onnistui juoksu hyvin kylmässä ilmassa helpolla radalla. Tuli reittienkka 2.07.48, monia kolmen tunnin alituksia jne. omia ennätyksiä. Joku vuosi voisi juosta tuonkin kisan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy