Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Varsova 2010


Recommended Posts

  • 4 months later...
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Varsova tuli koettua, ja ihan mukavat muistot jäivät. Reitti oli hyvä, järjestelyt toimivat ja porukkaa oli sopivasti. Kelikin oli mitä mainioin: aamulla yhdeksän aikaan 13,5 astetta, osittain pilvistä ja heikkoa tuulta. Jossain välissä tuli muutama pisara vettä, mutta puolen päivän nurkilla aurinko rupesi paistamaan ja iltapäivällä lämpö nousi pariin kymppiin. Maalialueella tarkenikin sitten hyvin pistellä keittoa, makkaraa ja olutta nassuun (jälkimmäiset kaksi maksullisia).

Esitteessä ollut reittiprofiili ei ollut ihan todellisuutta vastaava: sen mukaan alkupuolella piti olla yksi alamäki ja loppupuolella ylämäki ja muutoin tasaista. Todellisuudessa reitti meni edestakaisin keskustassa ja hyvin loivaa ylä- ja alamäkeä oli varsin paljon. Lopussa oli ainut varsinainen mäki, noin 10-15 m nousu arviolta kilometrin matkalla.

Oma juoksu oli etukäteen täysi arvoitus, kun mm. murtuneiden kylkiluiden takia kesän harjoittelu oli kovin heikkoa. Pitkiä lenkkejä en kerinnyt tehdä kuin kolme. Joka tapauksessa ajatelin ottaa riskin ja kokeilla kahden vuoden takaisen ekan maratonini ajan (3:56:xx) parantamista. Lähdin juoksemaan noin 5:20 vauhtia ja puolivälissä oli sitten tarkoitus kiristää viidellä sekunnilla. Yllätyksekseni suunnitelma toteutuikin ihan piirustuksien mukaan, ja sen jossain 40 km (?) kohdalla olleen mäenkin jälkeen sain vielä loppukirin aikaiseksi. Nettoaika oli 3:43:19.

Juoksijoita oli sopivasti eikä ruuhka vaivannut kuin ekan puolen kilometrin matkalla, vaikka en päässytkään lähtemään ihan omassa lähtöryhmässäni vaan hiukan sen takana. Ajan on näköjään saanut reilut 3300 juoksijaa.

Täältä näkyy reitti ja muutama matkalla ottamani kuva: SportsTracker

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Ai niin, sellainen jännä systeemi oli tällä maratonilla, että kärkinaisille annettiin etumatkaa sen verran kuin mikä oli miesten ja naisten reittiennätysten välinen erotus (19 min 40 s). Tämän syynä oli se, että eka maalissa sai kullanvärisen Volvo S60:n. Ja tämä oli 1 min 14 s kaulalla Ukrainan Tetyana Holovchenko, K30-ryhmässä (25-30-vuotias siis) juossut nainen.

Link to comment
Share on other sites

No, laitanpa nyt jotain kommennttia minäkin. Lähtötilanne ei ollut oikein lupaava, kun akilles ilmoitteli olemassaolostaan heti ensi askelmilla. Oli ruvennut temppuilemaan pari viikkoa ennen kisaa. No aikani sitä seurailin, mutta sitten päätin unohtaa sen, kun ei kerran enempää juoksua haitannut. Vauhti oli lupaava ja uusi ennätys hyvinkin mahdollinen. Hengitys pelasi, reidet pelasi, fiilis pelasi. 23km ja akilles alkoi huutaa kunnolla. Oli joko lopetettava, käveltävä tai edes hidastettava. Kävelin ensin, sitten varovaiseen hölkkään. Ja on se kumma, kuinka väsymys alkaa, kun hidastaa vauhdin ja juoksee toispuoleisesti. Akillesjalan lihakset jumittui tietysti hyvin nopsasti ja toinen, vetreä jalka, ihmetteli siinä vierellä klompsivaa kumppaniaan. Oli otettava mentaaliharjoitteet peliin. Kuvittelin ympärilleni Varsovan gheton, josta oli päästävä ulos vaikka kuin raihnainen olis, tai muuten jääpi natsin kouriin. Enkä jäänyt mihinkään, vaan ulos vain murtauduin ghetosta riemuitsevaan vapauteen. Aika 4.04.xx, johon olen olosuhteisiin nähden tyytyväinen. Ja ääretön kutina jäi jäljelle. Kutina, että mihin olisin yltänytkään toimivilla akilleksilla. Vielä kun malttaisi kuntoutua ennen seuraavaa näytön paikkaa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy