Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kalevan kierros 2010


artturi
 Share

Recommended Posts

Kalevan kierroksen ensimmäinen laji (luistelu) oli tammikuun lopulla ja nyt olisi viikonloppuna hiihdon vuoro Vuokatissa. Tilanne kierroksella on todella tasainen johtuen yhteislähtöluistelusta, jonka vuoksi piste-erot kärjessä ovat todella olemattomat. Tilanne on siis ihan auki voittokappailua ajatellen, mutta Kaartisen Markku tulee melkoisella todennäköisyydellä voittamaan tänä vuonna kierroksen. Kun katselee viime vuoden tuloksia, niin seuraavista sijoista taistelevat Lehtonen (Juha), Ruuska ja Hevonoja. Viime vuoden voittaja lähti parantamaan asemiaan luistelun jälkeen vasta sijalta 58. Tänä vuonna tuskin tullaan näkemään samanlaista nousua.

Hiihdon osalta tilanne on hyvin erilainen verrattuna viime vuoteen. Myllylän mukana olo teki pisteiden hankkimisesta vapaalla tyylillä todella vaikean. Toisaalta viime vuoden perinteisen kärkimiehetkin puuttuivat ainakin luistelusta, joten tuloslista tulee olemaan kärjen osalta kovin mielenkiintoinen.

Omalta osalta hiihdosta tulee enempi kamppailu maaliin pääsystä kuin pisteiden saalistamisesta. Todella vähäisellä harjoittelulla ei ole odotettavissa kovin hyvää aikaa, kun vielä aikataulullisista syistä joudun hiihtämään perinteistä tyyliä. pertsaa olen hiihtänyt viimeksi viisi vuotta sitten, jos ei mettäsuksilla hiihdettyjä kilometrejä lasketa. Jos alle 4.30 menee olen tyytyväinen.

Link to comment
Share on other sites

Kalevan kierroksen ensimmäinen laji (luistelu) oli tammikuun lopulla ja nyt olisi viikonloppuna hiihdon vuoro Vuokatissa. Tilanne kierroksella on todella tasainen johtuen yhteislähtöluistelusta, jonka vuoksi piste-erot kärjessä ovat todella olemattomat.

Luisteluhan on huomattavasti ajallisesti lyhyempi laji muihin nähden niin eikös se ole kohtuullista että piste erotkin jä pieniksi.

Link to comment
Share on other sites

Luisteluhan on huomattavasti ajallisesti lyhyempi laji muihin nähden niin eikös se ole kohtuullista että piste erotkin jä pieniksi.

Meikäläisen mielestä luistelu saisi olla vähintään 50 km ja väliaikalähdöllä. Nyt kuitenkin noi piste-erot on niin pieniä, että luistelulla ei juurikaan ollut merkitystä. Kalevan kierroksen kuuluisi koostua kuudesta lajista eikä viidestä. Tämä siis minun mielestä. Aikaeroja olisi saatu aikaan mikäli kyseessä ei olisi ollut yhteislähtö.

Link to comment
Share on other sites

Luistelu siis jäi omalta osaltani väliin, mutta jos nyt ajattelis ett osalajien rasitus olisi lähelläkään toisiaan, niin aika pitkä saisi tuo luistelu olla että sillä päästäisiin lähellekkään 60km hiihdon tai maratonin rasituksiin edellyttäen että ajatuksena kierroksella kuitenkin kestävyyslajit...

Link to comment
Share on other sites

Tuiskulumen hidastama keli, luistamaton suksi ja heikko harjoittelu eivät onnistuneet pilaamaan hiihtoa kokonaan. Aikaa kului reilut kymmenen minuuttia vähemmän kuin olin ajatellut, joten jotain peruskunnosta taisi olla lihaksistossa muistissa. Alku mentiin todella kovilla sykkeillä. lähdöstä ekalle juomapaikalle pulssi oli 165-170 luokkaa. jos tollasilla lukemilla olisin ollut juoksemassa, olisi noutaja tullut vastaan jo ekan tunnin aikana. Mutta nyt jaksoin ihan kohtalaisesti loppuun asti. Ihan pientä hiipumista vikan 20 km:n aikana, mutta mitään kohtalokasta notkatamista ei tullut. Suksi luisti todella huonosti; en pysynyt peesissä oikeen missään laskussa. Toisaalta pito oli oikein hyvä. Mutta pitikillä tasatyöntöosuuksilla joutui tekemään liikaa töitä letkoissa pysymisessä, joten hartioista rupesi loppumaan voimat ennen maalia. Mutta suoritukseeni olen erittäin tyytyväinen.

Kalevan kierroksen kärki on erittäin tasainen. Huippusuoritukset ovat puuttuneet sekä luistelusta että hiihdosta. Meikäläinenkin on saanut melkein 150 pistettä enemmän tässä vaiheessa kuin viime vuonna. Tämä siitä huolimatta, että olen reilusti heikomassa kunnossa kuin viime vuonna. Seuraavana vuorossa oleva maraton sitten kyllä pudottaa tän hetken kärjestä muutamat kilpailijat kauaksi. Mutta tuossa aikaisemmin esittämästäni kärkiporukasta unohtamani Hämäläinen johtaa varmasti vielä maratonin jälkeenkin.

Nyt täytyy vain ruveta harjoittelemaan juoksua, sillä näin vähällä harjoituksella maratonia ei kunnialla juosta. No toukokuuhun on vielä reilusti aikaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Tulipa vuorosoudettu Punkaharjulla 50km ja kamalaa oli. Keli aivan upea, reitti mahtava ja Suomen kesä tarjos parastaan. Venettä vesille kantaessa napsahti vaan selässä vaihteeks jotain ja mulla tahtooo nää selkävaivat olla sitten kohtuu vaikeat. Kaverille tuskailin jo ennen lähtöä ja eka 25km oli taistelua kipua vastaan (ei toivoisi itsellekkään tämmöisen uusintaa), keskeyttämistäkin mietittiin tosissaan ja niin oliskin varmasti tehty ellei tuo kipu turtunut jonkin verran toiselle kiekalle lähdettäessä. Toinen kierros selvästi helpompana ja soutu oli välillä jopa mukavaa. Soudun loppuminen oli kyllä mukavaa, mutta sitten 450km autossa istumista, joka oli kyllä tuskaista särkylääkkeistä huolimatta. Nukkuminen ei oikein kivulta luonnistunut ja nyt katellaan hiljalleen eteenpäin. Onneks vaiva tuntuu olevan kuiteskin lihaspuolella, joten huilia hetki ja sitten KK:n pyöräilyn kimppuun.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Viikon päästä eli 25.9 ratkeaa Vaajakosken suunnistusessa tämän vuoden Kalevan Kierros. Hämäläinen johtaa Kaartista ennen suunnistusta 90 pisteellä, kolmantena oleva Hevonoja on Kaartista perässä 136 pistettä. Jos ja kun Kaartinen hoitelee suunnistuksen nimiinsä, niin Hämäläinen ei saa hävitä 18 minuuttia enempää (olettaen että voittoaika on 2h 20min tienoilla) voittaakseen kierroksen. Reitin pituus täydellä matkalla on 22 kilometriä. Hämäläinen kepitti Kaartisen kevään maratonilla, mutta suunnistuksessa Kaartinen on selkeä ennakkosuosikki.

Link to comment
Share on other sites

Hieno kilpailu jossa kyllä haastetta riittää.. Tuon soudun voisi kyllä puolestani vaihtaa vaihtaa vaikka 5km avovesiuintiin niin voisi laittaa osallistumisen haman tulevaisuuden tavoitteisiin. Nyt pitäisi melkein olla oma soutuvene että voisi vähän harjoitellakin :/

Mä olen Pertun kanssa samaa mieltä, että soudun voisi vaihtaa uintiin. Matka saisi olla kuitenkin reilusti pitempi; mielellään vaikka 10km. Mutta jo nyt laskeva Kalevan kiertäjien määrä saattaisi laskea vieläkin nopeammin uinnin tullessa yhdeksi lajiksi. Vaikka soutu on monen kisaajan osalta hankala, niin uinti taitaa olla vieläkin pelottavampi laji.

Link to comment
Share on other sites

10km avovesiuinti olisi jokseenkin haastava laji, kuulostaa paljon raskaammalta kuin 50km soutu... Soutu on itse asiassa melko lepposaa puuhaa jos sen suorittaa vuorosoutuna ilman aikatavoitetta. Käytettyjä veneitäkin saa edullisimmillaan muutamalla satasella, joten ei muuta kun houkuttelemaan kaveri mukaan ja hommamaan puoliksi vene. Vanhemmillakin veneillä pääsee, Sulkavan yksinsoudun reittiennätyskin taitaa olla 90-luvulta kiinteällä penkillä. Jos kilpailuvietti kasvaa ja tavoitteena on menestyä niin kilpailuun voi etsiä kilpailukykyisen vuokraveneen. Kierrokselle voi osallistua myös puolimatkoille jos ens alkuun matkojen pituudet arveluttavat.

Link to comment
Share on other sites

Ensimmäinen kierros jäi mulla vain 4 lajiin eli luistelu ja tuleva suunnistus jäi pois. Soutu ei tuottanut ongelmia ja oli ehkä hienoin osalaji kuntoilijan kannalta. Vuorosoutuvene löytyi 300€:lla ja poismyynti 200€.lla joten kesän soututreenien hinta ei päätä huimaa. Kierros on hieno juttu mutta mulla jää viimeiseksi yritykseksi. Sopii sellaiselle jolle ei tuota vaikeuksia muiden luoman aikataulun toteuttaminen ja pidempienkin matkojen päähän reissaaminen. Lajeista en vaihtaisi kuin luistelun paljon pidemmäksi, jolloin olisi jollain tavalla suhteessa muihin lajeihin.

Link to comment
Share on other sites

Luistelu on kiertäjien keskuudessa ollut kuuma peruna viime vuosina. Välillä luisteltiin luonnonjäällä yksinluisteluna matkana 30km. Pääsääntöisesti luonnonjää on nuoremman kiertäjäkaartin suosiossa ja rataluistelu vanhemman kaartin suosiossa. Vuosikokouksessa luistelusta äänestettiin rataluistelu vs. luonnonjääluistelu jolloin rataluistelu vei voiton. Kärjistettynä vanhempi kaarti äänesti rataluistelua mutta samalla kuitenkin osallistujakunnan ukkoontuessa toivotaan että kierrokselle osallistuisi nuorempaa väkeä...

Tällä hetkellä luistelu on siis radalla ja matkana 42km. Yli sata kierrosta rinkiä edellämenevän pakaralihaksessa kiinni peesaillen... siinä on elämyksen ja suuren urheilujuhlan tuntua! Onhan sekin alkuunsa ihan mielenkiintoinen uutena lajina mutta ei se urheilullisesti paljon anna... merkittävimpänä siitä saa ehkä semmoisen sixpäkin suuruisen janon aikaiseksi. Jos Kalevan Kierros keksittäisiin nyt niin tuskin ohjelmassa olisi rataluistelu. Luonnonjääluistelu on kasvattanut viime vuosina reippaasti suosiotaan, Kuopion Ice maratonillakin taitaa olla se tuhatkunta kävijää vuosittain. Aika hiljaista on kansallisissa ratakisoissa, kyllä ne massat liikkuu luonnonjäällä. Kierroksen luonteeseen sopisi semmoinen 60-80km luistelu luonnonjäällä väliaikalähtönä ja peesikiellolla.

Link to comment
Share on other sites

Tietysti soutu on siinä mielessä hieno laji että se on todella monipuolinen ja selvästi erilainen kuin nuo kierroksen muut lajit. Esim. tuo luistelu lopulta muistuttaa yllättävän paljon pyöräilyä ja samat henkilöt pienellä tekniikkaharjoittelulla todennäköisesti ovat vahvoja molemmissa. 42km radalla kuulostaa kyllä aika puuduttavalta...onko koko ajan kierrettävä samaan suuntaan? :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy