Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Veteraanien Sm-maraton Kouvolassa 18.09?


Recommended Posts

SVU:n sivuilla on tieto että veteraanien SM-maraton juostaan tänä vuonna Kouvolassa 18.09.. -Osaako kukaan kertoa tästä jotain? Kuten että käydäänkö se jonkun muun maratonin ohessa ja minkälainen reitti? Onko kamalan mäkinen? Juoksukalenterista kun katsoin niin en löytänyt mitään tietoa että Kouvolassa(päinkään) järjestettäis tuona ajankohtana mitään juokuja..

Link to comment
Share on other sites

Mahtaa tulla laatutapahtuma, jos ei mitään informaatiota tahdo löytyä. Oma mitalinnälkä tais tulla viimeksi jo tyydytettyä. Tosin enpä osaa sanoa, mitä sitä syksyllä tekis. Juostaan ensin Milano alta pois ja mietitään myöhemmin syksyä. Kotimaa tai ulkomaa, molemmat mahollisia. Vetsku SM sinnepäin järjestettynä ei välttämättä ole ykkösvaihtoehto.

Yksi vaihtoehto tapahtumalle on Anjalankosken maraton. Juoksin siellä ensimmäisen maratonini aikoinaan. Eipä tahdo kotisivuja tuolle tapahtumalle löytyä. Hatarilla muistikuvilla reitti oli keskiverto, ei nopea, jonkun verran mäkiä. Välillä aivan tasaistakin. Lopussa oli varmaan puolen kilsan nousu ehkä pari kilometriä ennen maalia. Kierroksen puolivälissä muutama porraskin löytyi reitiltä. Ne oli myrkkyä jaloille kolmenkympin kohdilla. Tosin muistelisin noiden portaiden poistuneen joku vuosi. Kahtena lenkkinä juostiin.

Reitti oli aika puuduttava jälkipuoliskoltaan, kun mentiin pitkää pätkää maantien laitaa peltojen keskellä. Pieksämeän tyyppinen pieni tapahtuma. Järjestelyistä muuten ei kummoista kuvaa, kun ei silloin vielä osannut mihinkään verrata.

Tosin olishan tuo mielenkiintoista tulla katsomaan, millaiseen vauhtiin mies itsensä piiskaa yli 200:n kilometrin mättöviikoilla. Onko määrät siis avain onneen?

Link to comment
Share on other sites

Tosin olishan tuo mielenkiintoista tulla katsomaan, millaiseen vauhtiin mies itsensä piiskaa yli 200:n kilometrin mättöviikoilla. Onko määrät siis avain onneen?

No, en minä sentään ihan jatkuvasti tuollaisia määriä ole tehnyt; vain kahdesti helmikuussa yli kahdensadan. Tammi-helmikuu kun ei vaan ulkona pääse tekemään kovavauhtisia harjoituksia kun on metritolkulla lunta ja kamalat pakkaset, joten on keskityttävä peruskunnon kehittymissen.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Kevään puolimaraton reitti mitattiin viime keväänä virallisesti ja huhuja kuului silloin sm-maraton tapahtumasta. Katuun maalattiin siniset reitti viivat jotka kohta paljastuvat esille.

Paikkakuntalaisena veikkaisin tuota reittiä kahteen kertaan juostuna.

Toivottavasti tulisi oikeaa tietoakin tarjolle.

Anjalankosken maraton on ollut haudattuna jo muutaman vuoden.

Link to comment
Share on other sites

Tämä on ollut itselläkin vaihtoehtona syksyn maratoniksi. Sinänsä mulla ei ole pakonomaista hinkua juosta juuri veteraanien SM kisassa, mutta ajankohta syyskuun puolivälissä olis aika passeli, ja saishan siitä parhaassa tapauksessa kohtalaisen sm kisa sijoituksen jolla vois hämätä asiaan perehtymättömiä.

Luottamusta kisaan ei tosiaan herätä, kun mitään infoa ei näytä vielä löytyvän. Jos näyttää siltä, että tämä on puolihuolimattomasti järkätty kyläkisa jossa on vähän juoksijoita, ja varsinkin jos reitti on hanurista, niin menen suosiolla jonnekin muualle kokeilemaan ennätystä. Vaikkapa Joutseno, Finlandia, tai joku ulkomaan vaihtoehto.

Kouvolan puolimaraton näyttäs tosiaan olevan olemassa joskus keväällä, ja oikein virallisesti mitatulla reitillä:

http://www.kouvolanpuolimaraton.fi/

Link to comment
Share on other sites

Itse olen 'törmännyt' muutaman kerran uutuusmaratooniin. Kyllähän yleensä niin käy että järjestäjien kokemattomuus näkyy

- ei osata huoltaa maratoonareita oikein eväin

- opasteet/liikenteen ohjaus tökkii

- yleisö puuttuu ainakin toiselta kierrokselta

Syyskuun puoliväli on ihanteellisin aika korkata kausi hyvällä tuloksella, vielä voi olla jopa shortsikeli

Miksi ei palkitsisi itseään menemällä etelän kisaan. Parin sadan euron lentolipulla pääsee jo kunnon baanalle

Viime syyskuun fiasko minulla Vaasan maraton. Juoksin toisen kierroksen täysin yksin

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Ei ois pitäny tulla tänne seppolaan pällistelemään... varovasti tässä mietin jos pari välivuoden jälkeen vaikka puolikkaalle... ja löysin tän ketjun, arg! Ainakin SVU:n sivuilta löytyy tieto että Kouvolassa tää kisa juostaan syksyllä. http://www.svu.fi/kilpailukalenteri/

Paikkakuntalaisena en ole kuullut puolta sanaa koko tapahtamasta ja nyt eletään sentä jo melkein kesäkuuta. Kolmena vuonna täällä on jo järjestetty puolikas, en yhtään tiedä miten siellä on järjestelyt pelannut. Puolikkaan reitti löytyy varmasti googlamalla. Se saattais hyvinkin olla kokonaisen reitti kahteen kertaa kierrettynä.

Pakko sitä on kait alkaa treentata. Alko jännittää jo nyt mitä tästä oikeen tulee...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy