Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Aika loppuu kesken.


finuiitti
 Share

Recommended Posts

Neuvoja otettaisiin nyt erittäin mielellään vastaan! Olen ensimmäiselle maratonilleni harjoitteleva naisimmeinen ja tarkoitus olis 18.4. Wienissä olla lähtöviivalla. Päätin aloittaa tämän maratonprojektin vasta joskus loka- marraskuussa ja tammikuusta asti olen YRITTÄNYT seurata Sepon kotisivuilta nappaamaani ohjelmaa, mutta sen noudattaminen sairastelun yms. ongelmien takia on ollut aika heikkoa.

Pitkiä lenkkejä takana on yhteensä siitä syksystä asti ehkä joku 8-9, osa alle puolikkaan ja osa yli. Sen puolikkaan olen juossut siis varmaan johonkin 2,5h:iin, mutta nopeammin se luultavasti menisi tosissaan juostessa. Nyt kun olen sen mahdollisimman hitaasti koittanut madella harjoitusohjeiden mukaisesti... Kymppi ehkä maksimivauhdilla menee tuntiin tai vähän yli. Kysymys kuuluukin, että kannattaako sitä maratonia ylipäänsä jo huhtikuussa koittaa jousta läpi vai siirränkö sitä suosiolla?? Parin sairastelupäivän jälkeen ei taas itseluottamus ole kovin korkealla ja sykkeet nuosee aika korkealle kun ajatteleekin, miten vähän aikaa on jäljellä.

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa siltä, että kuntosi on kuitenkin suhteellisen hyvä. Uskon, että juokset maratonin läpi noin viiteen tuntiin, jos päätät viivalle lähteä. Pitkistä lenkeistä paljon puhutaan, mutta oman ennätykseni juoksin niin, että alla oli vain 4 yli 20 km:n lenkkiä sinä keväänä.

Ehdotan, että käytät tulevat pari viikkoa ahkerasti lenkkeillen, mutta tietenkin kroppaasi kuunnellen. Juokset 3 viikkoa ennen maratonia yhden lähes 3 tunnin lenkin. Siitä alkaa sitten asteittainen keventely.

Ota ihan rauhallisesti vaan. Aina se siltä tuntuu, että aika loppuu kesken.

Link to comment
Share on other sites

Jos tervehdyt ajoissa, treeniä vain ja rohkeasti juoksemaan. Peesaan hatapaa siinä, että ehkä sinun kannattaa tosiaan lähteä ilman aikatavoitetta matkaan. Sen kuitenkin sanoisin, että sairaana älä treenaa, äläkä myöskään lähde puolikuntoisena maratonille. Jos reissu on jo varattu ja maksettu, lääkärintodistuksella varmaankin saa tarvittavat siirrot tehtyä. Toivottavasti kuitenkin kevätaurinko häätää pöpöt ja pääset iloisin mielin starttaamaan! Onnea matkaan!

Link to comment
Share on other sites

Suurkiitos kaikille rauhoittavista vastauksista! Tuli heti parempi mieli ja sykkeetkin laski! :smiley:

Enköhän siellä lähtöviivalla ole sitten mukana, kävi miten kävi. Pääsis vaan äkkiä eroon tästä taudista, niin sais taas hyvällä omalla tunnolla juosta... Seuraavalla kerralla sitten täytyy koittaa jo juosta aikaa, mutta nyt saa riittää jos jotenkin maaliin asti selviän!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy