Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kotirataultra 28.2.


Mertzi
 Share

Recommended Posts

Kovin hiljaista on tällä palstalla, niin avaanpa tästä aiheen. Minä olen se newbie, joka joskus viime kesän alussa kyseli kaikenlaista ultraamisesta, ja nyt on viikon päästä tarkoitus suunnata ensimmäistä kotirataultraa hölkkäämään (meinasin kirjoittaa "juoksemaan", mutta korjasin :ashamed0001: ) Säästä viis, tarkoitus on edetä rauhallisesti ja olosuhteiden mukaan kauheasti kelloon katsomatta, mutta yhtenä pätkänä, tai tarkalleen "25 km sinne ja toiset 25 km sieltä takaisin". Reitti on valmiiksi suunniteltu ja osittain koejuostu. Yksi ystävä on puhuttu ympäri osallistumaan toiselle puolikkaalle, ja työkaverikin innostui ajatuksesta juosta edes 25 km tuolloin ihan omalla reitillään.

Muita ensikertalaisia kotirataultraa suunnittelevia, tai vanhoja konkareita jotka haluavat sanoa jotakin rohkaisevaa?

Terv. Mertzi :hali_knuffl_rein:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Saa nähdä milloin juoksen oman kotirataultrani. Yksi mahdollisuus olisi tuo maaliskuun ensimmäinen viikonloppu kun ei tentitkään paina vielä päälle. Reitti vaan pitäisi vielä suunnitella. Historiastani sen verran että yhden "kotirataultran" juoksin siis viime heinäkuussa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Sunnuntainahan on hyvä lähteä hölkkäämään heti olympialaisten Suomen pronssipelin jälkeen. Ehtii juuri sopivasti lounasaikaan kotiin.

Siis itse aion mahtavalla kolmen kotirataultran kokemuksellani juosta yhtä soittoa koko matkan. 0,6 litraa omatekoista urheilujuomaa mukaan ja menoksi. Reitti lienee sama, jonka juoksin viimeksi marraskuussa syntymäpäivänäni, eli tasan 50 km.

Link to comment
Share on other sites

Mitäpä tuota valmista suunnitelmaa vaihtamaan, hyvältä vaikuttaa. Ei muuta kuin onnea vain ja rohkeasti matkaan.

Mutta en malta siltikään ihan tähän jättää, vaan kehottaisin ihan ekana ottamaan tämmöisen säädön pois päältä:

nyt on viikon päästä tarkoitus suunnata ensimmäistä kotirataultraa hölkkäämään (meinasin kirjoittaa "juoksemaan", mutta korjasin :ashamed0001: )

Kyllä se hidaskin meno, hölkkä, jolkottelu, köpöttely, miksi kukakin ikinä tahtoo etenemistään kutsua, ainakin tuntuman puolesta muuttuu juoksemiseksi kunhan matka on tarpeeksi pitkä.

Link to comment
Share on other sites

... hidaskin meno, hölkkä, jolkottelu, köpöttely ...

Jos viikon päästä sunnuntaina sää on samanlainen kuin eilisellä iltalenkillä, meno on juurikin kaikkea tuota, mitä sanoit :)

Ainakin minun reitilläni oli eilen tarjolla nastat tukkivaa puuterilunta, jalat kipeyttäviä möykkyjä sekä polveen asti kinostunutta lumidyyniä, kruunattuna -15 pakkasella ja lunta vaakasuoraan naamalle heittävällä tuulella :character0080:

50 km siinä voi vaatia jo sankaritekoja. Mutta mikä ei tapa, vahvistaa! :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Pitänee viikon kuluttua kokeilla, jos lämpötilat ovat inhimillisiä. Vuosi sitten jouduin naurettavan hitaasta vauhdista huolimatta keskeyttämään 28km kohdalla koska toipuminen edellisestä kisasta oli kesken. Saa nähdä miten tänä vuonna käy. Rasituksen pienentämiseksi tarkoitukseni on käyttää sykemittarin intervallitoimintoa ajoittamaan melko tiheää juoksu/kävely -systeemiä alusta alkaen mutta muuten kyllä yhtenäisenä suorituksena. Hitaalla juokisuvauhdilla talvioloissa loppuaikaan tuo ei paljoakaan vaikuta ainakaan negatiivisesti. Maaliskuun alusta on tarkoitus aloittaa varsinainen treeni Tukholman maratonille neljän kevyemmän viikon jälkeen. Tämä saa sitten olla ensimmäinen pitkis tätä varten. Kotirataultra on ehkä hieman ylipitkä tähän tarkoitukseen, mutta pitämällä rasitus kohtuullisena tuo täyttänee paikkansa. Välillä marraskuu - tammikuun alku tuli juostua neljä yli 50km lenkkiä ja neljä 46 km pitkää, joten ei tuon kutenkaan pitäisi olla liioittelua.

Link to comment
Share on other sites

En löytänyt Kotirataultraa Facebookista, joten loin tapahtuman sinne (voin poistaa sen, jos se siellä jo oli tai Seppo ei vain halua sitä sinne). Ajattelin, että jos joku saisi kuulla tapahtumasta tuota kautta ja lähtisi mukaan...

Tässä linkki: http://www.facebook.com/events/edit/index.php?new&step=2&eid=324484953790#!/event.php?eid=324484953790

(Ja tiedän, että olen pikkuisen myöhässä.)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy