Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Edinburgh 2010


Recommended Posts

Skoteissa juostaan toukokuun 23. väitetysti Brittien nopein maraton. Mukaan olen menossa vanhaan kotikaupunkiin. Ryanair aloittaa sopivasti lennot keväällä -130€ menopaluusta kuulosti ihan hyvältä kaupalta. Ko.maralle ei kannattane enää tässä vaiheessa innostua, sillä paikat meni loppuun (lukuunottamatta hyväntekeväisyyspaikkoja).

Muita menijöitä?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Edin maraton tuli juostua. Aika kohtuullinen 3h38min hyvin heppoisella treenillä (max 2juoksukertaa per viikko neljän kuukauden juoksemattomuuden jälkeen kahden kuukauden ajan).

Reitti oli varsin miellyttävä juosta, mutta ei sitä kyllä Edinburgin maratoniksi kannata paljon kutsua. Eka kymppi Edinburghissa ja sen jälkeen Edin itäpuolella East Lothianin seudulla. Tasaista reittiä ja pääsääntöisesti asfalttia. Kokonaisprofiilissa pientä laskua. Maltilliset ylämäet puolen hujakoilla ja kolmenkympin korvilla. HCM:ään verrattuna tasaista kuin pannukakku -eikä HCM:ssäkään nyt liioitella ylämäkien kanssa.

Keli oli käsittämättömän upea -turistille. Juoksijoille vähemmän hyvä: +26 ja aurinkoista. Väittivät, että oli Skottien eka yli +18 koko vuonna. Pääsi siis keli yllättämään juoksijoita -minut mukaanluettuna- ja huomattavan useat olivat maassa reporankana erityisesti reitin loppupuolella. Itse lähdin rauhassa juoksemaan ilman kiirettä (1h40min puolessa matkassa), mutta pientä hyytymistä tapahtui sittenkin (toka puolikas n. 1h58min). Nesteytys (bisset vasta lenkin jälkeen) meni putkeen, samoin hiilaritankkaukset. Jouduin jopa pysähtymään kokonaiset kolme kertaa reissun aikana ravistelulle -join myös koko lenkin ajan hyvin runsaasti, etten kuivu. Taisi mennä putkeen kerrankin tämä puoli.

Tunnelma oli vähän hailakka. Toki reitin maaseutukeskeisyys toi reitin varrelle jonkin verran enemmän kannustajia kuin välttämättä Edin keskustassa juostu reitti (johtuen juoksukisojen suuresta määrästä -edellisenä viikonloppuna oli ollut myös jokin juoksu) olisi tuonut.

Lähtijöitä oli väitetysti ihan hirvee sakki, reilusti yli 20.000! Käytännössä tähän laskettiin mukaan puolimaratonin juosseet ja hyväntekeväisyysviestijoukkueet, minkä seurauksena itse maratonille lähti alun toistakymmentä tonnia ja maaliin pääsi just yli 10.000.

Puitteet organisaation puolelta olivat hyvin haaleat. Etukäteisnostatusta ei tapahtunut pastamätöllä tai muullakaan (mutta kaipasiko sitä? Hyvä kysymys, en ole varma) edellispäivän messualueella. Lähtöalueella oli kohtuullinen määrä vessoja ja paljon puita viime hetken varmistelijoita varten. Maalialue oli hajanainen ja paikallisen urheilukeskuksen suihkut olivat jostain käsittämättömästä syystä kahdesta miesten pukuhuoneesta pois päältä ja yhdessä valui viidestä suihkusta kahdesta kylmää vettä nihkeällä paineella. No jotain hyvääkin -tulin jutelleeksi hyvin monen ihmisen kanssa siinä hikijonossa, joiden kanssa en olisi muuten tullut puhuneeksi. Mitali oli iso ja paita ihan passeli. Nämä kaksi viimeistähän olivat ne tähdellisimmät.

Suosittelisinko? En, jos tarkoitus ei ole saada tekosyytä käydä Skoteissa. Siihen tarkoitukseen oikein hyvä maraton! Myös nopeaa ja helppojuoksuista reittiä etsivät eivät pettyne -heille varsin ok kohde. Näiden kahden joukon lisäksi on vaikeaa nähdä, miksi ko. maralle olisi suunnattava.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy